SC Oțelul își întărește poziția de participare în play-off după succesul cu Ripensia. Dorinel Munteanu, nervos fără motiv la declarațiile de după joc

Anda DELIU 27 Nov. 2022, 20:25 Liga 2

SC Oțelul Galați continuă parcursul bun din acest sezon și cu victoria la scorul de 1-0 obținută pe terenul Ripensiei, după un autogol al lui Cosmin Gladun (14).

Dorinel Muntean a lăudat, la fel ca înainte de meci, formația bănățeană, dar s-a enervat brusc în timpul interviului de după joc atunci când a fost întrebat dacă pentru iarnă are planuri de a schimba mult lotul.

Dorinel Munteanu a spus că Ripensia e o echipă bună pe teren propriu

Din cele 16 puncte adunate de timișoreni, 14 au fost câștigate pe teren propriu, iar Ripensia e, sezonul acesta, incontestabil o echipă de teren propriu. Lucru știut de Dorinel Munteanu, care a lăudat adversarul.

”O victorie foarte importantă, în fața unui adversar care pe teren propriu e foarte-foarte bun, din punctul meu de vedere. Fiindcă știm cu toții că a câștigat cu Poli Iași, cu Miercurea Ciuc. Acasă este cam greu de învins la Timișoara, dar echipa mea s-a mobilizat foarte bine, s-a motivat foarte bine și am câștigat meritat. Am mai avut și alte șanse de a marca. Dar la limită sunt trei puncte și cele trei puncte sunt cele mai importante pentru noi. A fost autogol, dar am avut trei-patru ocazii bune de a marca. Dar acesta e fotbalul. Autogol, neautogol, mai mult decât atât, adversarul nostru nu și-a creat foarte multe ocazii de gol”, a declarat Munteanu despre joc, unul în care Gorovei și Neagu au trimis câte o dată mingea în transversală.

Antrenorul Oțelului, încă un tehnic din Liga 2 care cedează nervos în fața ziariștilor

Altfel, deși interviul de după joc a fost scurt, Dorinel Munteanu a fost extrem de iritat de întrebări firești, în condițiile în care la meci a fost prezent un singur ziarist, corespodentul Liga2.ro, plus cameramanul unei televizuni naționale. Munteanu a fost întrebat dacă SC Oțelul se gândește la promovarea directă, întrebare la care a răspuns normal. ”De la promovarea în Liga 2 vreau să prindem play-off-ul, după aceea mai vedem ce ne rezervă anul viitor, când mai sunt trei jocuri din acest tur regular”, a spus Munteanu.

Cameramanul a întrebat despre Cupa Mondială, iar, ulterior, corespondentul Liga2.ro a mai întrebat dacă în iarnă vor fi schimbări în lotul echipei sale. Moment în care lui Munteanu i-a sărit țandăra, trecând de la ”dumneavoastră” la ”per tu”. ”Domnișoară, v-am spus. Ce vreți să știți, ce transferuri vreau să fac. Ți-am spus că mai am trei etape din campionatul regular anul viitor. E treaba mea ce fac eu la echipă”, a spus Munteanu.

Cu o zi înainte, antrenorul secund al Unirii Constanța, John Ene, formație învinsă la CSC Dumbrăvița, a răspuns foarte calm la o întrebare identică, deși are o situație infinit mai complicată.

Sâmbătă, și Ovidiu Burcă a fost isteric cu ziariștii, semn că finalul de noiembrie nu le priește antrenorilor din Liga 2. Dorinel Munteanu tocmai ispășise două etape de suspendare, după meciul cu Unirea Slobozia, când a fost enervat de arbitrajul lui Andrei Antonie și s-a manifestat conform trăirilor sale după fluierul final.

SC Oțelul Galați în victoria cu Ripensia: Dur-Bozoancă – Farcaș, Yabre, Azinovic, D. Panait – Cisotti, I. Neagu (cpt.), Jardan (Mih. Adăscăliței 84′) – Laur. Maxim (Mitoi 56′), Berisha (Markovic 90+2′), Gorovei (A. Nica 56′). Rezerve neutilizate: R. Pop – Sil. Rus, Ghiocel, Cireș, Bokhashvili.

Cu 28 de puncte acumulate în 15 etape, SC Oțelul este pe locul 4 în acest moment, la egalitate cu Poli Iași, care are un golaveraj mai bun și e pe locul 3. Runda viitoare, ultima programată în 2022, echipa gălățeană va primi vizita celor de la Metaloglbus București (sâmbătă, ora 11:00).

Foto: Sebastian Tătaru și Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-cedat-cu-autogol-ultimul-meci-de-acasa-din-acest-an-iulian-muntean-cei-de-la-otelul-au-stiut-sa-inchida-jocul-sa-traga-de-timp-19255014

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-sc-otelul-se-joaca-de-la-ora-1400-galatenii-lui-dorinel-munteanu-lupta-pentru-a-reveni-pe-locurile-de-play-off-19254919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-la-baia-mare-slatina-clinceni-si-dumbravita-19254659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-de-liga-2-din-2022-incepe-de-ziua-nationala-a-romaniei-in-ghencea-in-vacanta-de-iarna-se-intra-dupa-jocul-de-la-brasov-in-care-evolueaza-dinamo-19254426

Anda DELIU 27 Nov. 2022, 20:25 Liga 2
Pe aceeași temă