Dinamo și-a oprit seria de rezultate pozitive la Iași. Ovidiu Burcă: ”Sunt supărat nu neapărat că am pierdut.” Antrenorul s-a iritat când a fost întrebat de presiune

Narcis POHOAȚĂ 26 Nov. 2022, 22:11 Liga 2

Dinamo a pierdut la limită în Copou, 0-1 cu Poli Iași, și își poate lua adio de la play-off, șansele de a mai prinde una dintre primele șase poziții în Liga 2 la finalul sezonului regular fiind mici.

Echipa bucureșteană a bifat la Iași primul eșec în ultimele opt etape, iar la final antrenorul Ovidiu Burcă admis că elevii săi nu au făcut jocul pe care îl aștepta.

”A fost un meci cu foarte mare intensitate, de când a venit Leo Grozavu a schimbat puțin echipa. Echipele lui sunt foarte agresive. Sunt supărat nu neapărat că am pierdut, ci pentru că nu am fost destul de agresivi, așa cum mi-aș fi dorit, pe faza de apărare, iar când am avut mingea ne-a lipsit puțin personalitatea, luciditatea în ultimii metri. Chiar dacă rezultatul a fost decis de o execuție extraordinară a lui Hlistei, rămân cu supărarea asta că echipa nu a arătat cum mi-aș fi dorit. De ce nu am jucat cum îmi doream, vom analiza. Cert este că nu trebuie să arătăm așa. O echipă care vrea să promoveze trebuie să aibă agresivitate, personalitate când are mingea și noi nu le-am avut. De când am venit la echipă m-au interesat mai puțin rezultatele, ci să avem un joc consistent. Și azi nu am avut”, a declarat Ovidiu Burcă la conferința de presă.

Burcă s-a iritat după eșecul de la Iași

Întrebat dacă echipa nu face față presiunii într-un meci crucial pentru play-off, Burcă s-a iritat și a replicat.

”Cum putem vorbi că nu face față presiunii dacă sunt primele trei luni ale unei echipe complet noi, un antrenor nou, într-o situație total nouă? Ca să poți face față unei presiuni trebuie să avem și noi al doilea an cum are Iașiul în Liga a 2-a, bugetul pe care l-a avut Iașiul când a început această pregătire, jucătorii pe care îi are Iașiul. Atunci putem vorbi. Am făcut un joc mai puțin bun, cu toate că am avut și noi câteva situații. Meciul a fost tranșat de o super-execuție. Mai sunt șanse, e strânsă lupta, se va duce până în ultimele etape”, a spus Burcă, antrenor care se află la prima experiență în Liga 2, până acum fiind pe bancă doar în Liga 3, la Rapid 2 și CSM Slatina.

Dinamo în meciul cu Poli Iași: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), A. Șerban (Amzăr 51′) – Bena (N. Roșu 51′) – Borcea (Ghezali 82′), Gorka Larrucea, Iul. Roșu, Bani (Al. D. Pop 61′) – Buhăescu. Rezerve neutilizate: Fara – Dudea, Țîră, Tomozei, Delciu.

”Nu poți să construiești ceva durabil în două luni, după ce alții, ani de zile, au distrus clubul ăsta”

Ulterior, antrenorul dinamovist i-a criticat pe cei care au retrogradat echipa în liga secundă și vrea să lui să i se acorde răbdare.

”Știți foarte bine că am mers pe sârmă de când am venit aici. Dar am simțit că echipa a făcut un progres. Și înfrângerile fac parte din procesul de dezvoltare. Poți să înveți și din înfrângeri. De când am venit aici jucăm numai meciuri cruciale. Toate punctele au importanță, sunt vitale. Dar nu poți să construiești ceva durabil în două luni, după ce alții, ani de zile, au distrus clubul ăsta. Nu vreau să îmi cereți mie lucrul acesta, pentru că e imposibil. Încercăm să readucem clubul în elita fotbalului. Am făcut un meci prost, dar nu am cedat presiunii. Eu am venit aici și mi-am asumat o situație. Eu nu am promis că o să promovăm, am promis că o să fac o echipă care să lupte până în ultimele etape pentru play-off. Și asta o să facem. Azi am pierdut, dar mergem înainte”, a mai spus Burcă.

Săgeți către Dan Șucu. ”Noi am fost pe gheață, prin nămoale, iar alții taie panglica”

După ce Dan Șucu, finanțator al Rapidului, a declarat că nu știe cine este Ovidiu Burcă, antrenorul echipei Dinamo, fost conducător la noul club din Giulești, a trimis câteva săgeți către oficialul vișiniilor: ”Am făcut parte dintr-o echipă de oameni care au reconstruit clubul Rapid. Și cred că domnul Șucu știe asta. Nu știe cine sunt? Să se intereseze. Eu i-am lăsat domnului Șucu un club la care am muncit foarte mult, în care am pus pasiune și domnul Șucu are un club frumos acum, dezvoltat. Dânsul a venit când stadionul a fost gata. Noi am fost pe la Cernavodă, pe gheață, prin nămoale. E frumos când alții vin și taie panglica. Dar ar fi bine să avem și recunoștință pentru cei care fac lucrurile astea.”

Clubul Dinamo va valora 50 de milioane de euro în prima ligă

Ovidiu Burcă este convins că Dinamo, după ce va promova în SuperLigă și va avea un nou stadion, va fi un business de 50 de milioane de euro.

”E o mândrie să fiu azi la Dinamo și sunt ferm convins că acest club va avea o casă nouă. Veți vedea meciuri la Liga 1 cu biletele vândute pe toată arena. Este o oportunitate foarte mare pentru cei care vor investească într-un club ca Dinamo. Dinamo este într-un moment de regenerare acum, dar când va fi în Liga 1 va fi un business de 50 de milioane de euro. Perspectivele sunt extraordinare. Este o oportunitate să vii să investești, să te lipești de o poveste frumoasă ca Dinamo, după ce cineva, înaintea noastră, a încercat să scoată altceva din povestea asta”, a continuat Burcă.

Acesta a criticat și tragerile de timp ale ieșenilor și l-a acuzat pe arbitrul Iulian Călin că nu a dictat mai multe minute de prelungire: ”Mă uit la Campionatul Mondial, văd 10 minute, 12. La noi s-au dat 5. Sunt curios să văd câte minute efective de joc au fost. Vrem să creștem nivelul fotbalului românesc. Cum? Cu mingi în tribune? Pe mine nu o să mă vedeți făcând asta. Să aplicăm și noi în România strategia de la Mondiale, să dăm 10 minute de prelungiri. Cu teamă am dat cinci, din care s-au jucat vreo două jumătate.”

S-au arătat 5 minute de prelungiri în meciul de la Iași, însă Iulian Călin a oprit jocul în minutul 90+9. Într-adevăr, însă, Poli Iași a tras de timp într-un mod penibil și timpul efectiv de joc a fost foarte puțin și de o calitate extrem de scăzută.

Dinamo e la patru puncte de punctele locuri din play-off, însă distanța se poate mări

După 15 etape, cu patru runde înainte de finalul sezonului regular, Dinamo ocupă locul 9, cu 21 de puncte.

Momentan, ultimele două poziții de play-off sunt ocupate de FK Miercurea Ciuc și Gloria Buzău, ambele cu câte 25 de puncte. Ciucanii încă nu au jucat, la fel și SC Oțelul, situată pe locul 7, tot cu 25 de puncte.

În ultima rundă din acest an, Dinamo joacă sâmbătă, de la ora 13:15, la FC Brașov, echipă cu 20 de puncte și care încă nu a evoluat în runda a 15-a.

Declarațiile lui Ovidiu Burcă după Poli Iași – Dinamo 1-0:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 26 Nov. 2022, 22:11 Liga 2
Pe aceeași temă