SC Oțelul, cantonament cu succes la Vatra Dornei. Dorinel Munteanu e încântat de jucători, dar mai așteaptă două achiziții. Gălățenii, pe urmele unui atacant experimentat

Răzvan STÎNGĂ 25 Jan. 2023, 15:49 Liga 2
SC Oțelul, cantonament cu succes la Vatra Dornei. Dorinel Munteanu e încântat de jucători, dar mai așteaptă două achiziții. Gălățenii, pe urmele unui atacant experimentat

SC Oțelul a finalizat primul cantonament de iarnă, de la Vatra Dornei. S-a întors la Galați, iar peste câteva zile va pleca în al doilea, în Turcia, în Antalya. Dorinel Munteanu a făcut analiza stagiului de pregătire centralizat, în primul rând din perspectiva jucătorilor veniți în această iarnă.

SC Oțelul a finalizat cantonamentul de la Vatra Dorinei. Concluziile lui Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu este mulțumit de cum a mers cantonamentul, de cum s-au prezentat jucătorii, antrenamentele fiind în mare parte, conform imaginilor publicate de SC Oțelul pe site-urile de socializare, unele clasice, cu multe alergări montane.

Dorinel Munteanu, mulțumit în mare parte de cantonamentul bifat de SC Oțelul

Cu un lot deja foarte bun, cu achiziții interesante făcute în actuala perioadă de transferuri, gălățenii mai plănuiesc și alte veniri. Dorinel Munteanu mai vrea un atacant cu experiență, dar și un fundaș sau un mijlocaș lateral.

Am fost foarte mulțumit de cum s-au comportat jucătorii, cum s-au pregătit, cum au alergat. Am avut o vreme superbă de pregătire. Chiar dacă nu am avut zăpadă, a fost o perioadă benefică pentru ce urmează în viitorul apropiat.

În august nu am avut timp să facem o pregătire centralizată, dar eu sper ca acum, cu această pregătire și cu ce vom face în Turcia, să fim pregătiți pentru Liga 2. Să fim bine din toate punctele de vedere. Sper să fim bine în ultimele trei runde din sezonul regular, iar apoi în play-off.

(N.r. – Cum se descurcă jucătorii veniți în această iarnă) Cu foarte mici probleme, foarte bine! Au răspuns foarte bine. Pregătirea fizică a fost acum făcută foarte, foarte bine, rămâne să văd cum reacționează în meciurile amicale.

Plecăm peste câteva zile în Turcia, cu mari eforturi am reușit să organizăm acest cantonament, iar acolo se va vedea jucătorul pe teren. Sunt convins că jucătorii care au venit în această iarnă vor ajuta, spre deosebire de turul campionatului.

(N.r. – Dacă mai așteptă și alte achiziții) Mai aștept un atacant, cu experiență, foarte greu de găsit pentru ceea ce vreau eu, și poate un fundaș stânga sau un jucător ofensiv de bandă stânga.

(N.r. – Despre Chirițoiu) S-a adaptat foarte bine, e un jucător de viitor, mi l-aș dori mai mult de șase luni, dar depinde de evoluțiile lui.

(N.r. – Despre celelalte achiziții) Jucători cu experiență, care s-au acomodat foarte bine, într-o perioadă foarte, foarte grea. Băieții s-au integrat, au făcut eforturi de a fi la parametrul normal la timpul de alergare”, a spus Dorinel Munteanu.

Patru achiziții pentru SC Oțelul în această iarnă

În ceea ce privește jucătorii sosiți în această iarnă, SC Oțelul i-a  adus pe Octavian Ursu (28 ani), Antonio Cruceru (26 ani), Diego Zivulic (30 de ani) și Andreas Chirițoiu (19 ani).

În privința plecărilor anunțate de SC Oțelul, Dorinel Munteanu a decis că nu mai are nevoie de doi dintre jucătorii alături de care a început campionatul, de fundașul croat Antonio Azinovic (30 de ani), venit vara trecută la Galați, care a adunat 14 meciuri în Liga 2 și a marcat un gol, și de atacantul cu cetățenie suedeză Valmir Berisha (26 de ani), venit tot vara trecută, cu 12 meciuri în Liga 2 în prima parte a stagiunii.

Anterior, SC Oțelul s-a mai despărțit de un singur jucător, de Yevgen Bokhashvili (29 de ani), pe care l-a legitimat la începutul sezonului de Liga 2. În opt meciuri de campionat, Yevgen Bokhashvili nu a reușit să marcheze nici măcar un gol.

Dorinel Munteanu a comentat și situația din Liga 2 a SC Oțelul

SC Oțelul este pe locul 3 în Liga 2, cu 31 de puncte. Poli Iași e pe 2, tot cu 31 de puncte dar cu un golaveraj mai bun, iar pe primul loc e Steaua, cu 33 de puncte. Imediat sub gălățeni, pe poziția a 4-a, se află Unirea Slobozia, cu 29 de puncte.

Diferența față de locul 7, primul care nu duce în play-off la finalul sezonului regular, ocupat acum de FK Miercurea Ciuc, e de șase puncte. În 2023, SC Oțelul va mai întâlni în sezonul regular CSM Slatina (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare).

Sunt informat despre ce fac adversarii, care se bat la play-off, dar ajutorul vine mereu de la noi. Așa cum a fost și în primele 16 etape, nu ne-a ajutat cu nimic adversarul, ci noi.

Am ajuns la un anumit punctaj, dar mai avem nevoie de puncte pentru a fi matematic în play-off. Apoi, să atacăm promovarea”, a mai spus Dorinel Munteanu după primul cantonament, de la Vatra Dornei.

Foto și video: SC Oțelul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valmir-berisha-continua-in-liga-2-dupa-despartirea-de-sc-otelul-echipa-cu-care-a-semnat-atacantul-19258263

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bucurie-la-galati-sc-otelul-si-a-stins-datoriile-de-la-fifa-si-are-liber-la-legitimat-jucatori-componenta-lotului-si-strategia-sportiva-nu-vor-avea-de-suferit-19258202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-o-venire-doua-plecari-si-o-prelungire-contractuala-19257909

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-branistea-pleaca-in-cantonament-in-spania-19257843

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-mai-facut-o-achizitie-19257766

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 25 Jan. 2023, 15:49 Liga 2
Pe aceeași temă