SC Oțelul abia așteaptă debutul în Liga 2. Alin Nica și George Cîrjan, nerăbdători de duelurile cu Steaua și Dinamo: ”Cu cât avem adversari mai puternici, cu atât mai bine” / ”Sper să iasă cum vrem”

Andrei PASCU 22 Jun. 2022, 17:22 Liga 2
SC Oțelul abia așteaptă debutul în Liga 2. Alin Nica și George Cîrjan, nerăbdători de duelurile cu Steaua și Dinamo: ”Cu cât avem adversari mai puternici, cu atât mai bine” / ”Sper să iasă cum vrem”

SC Oțelul așteaptă cu nerăbdare prima etapă din Liga 2. Jucătorii lui Dorinel Munteanu sunt pregătiți să ia contact cu divizia, mai ales că entuziasmul format în jurul echipei este unul la un nivel ridicat după promovarea din Liga 3. Tot orașul e conectat la performanța realizată de clubul din Galați.

SC Oțelul, nerăbdătoare să ia startul în Liga 2

Doi dintre jucătorii care vor avea un cuvânt important de spus în sezonul care vine sunt Alin Nica (24 de ani) și George Cîrjan (33 de ani). Ei au vorbit recent despre ce înseamnă accederea în Liga 2 și cum văd imaginea pe care SC Oțelul o poate avea în divizia a doua, dacă va putea să se bată de la egal la egal cu echipele importante ale campionatului.

Nica e convins că un cuvânt important de spus îl vor avea și fanii. La fel ca la meciurile importante din Liga 3, în special în cele de baraj, jucătorul lui Dorinel Munteanu își dorește un stadion plin, care să împingă echipa de la spate.

Alin Nica: ”Cu cât avem adversari mai puternici, cu atât e mai bine”

În privința meciurilor cu Dinamo sau cu Steaua, Alin Nica le așteaptă cu multă nerăbdare, pentru a vedea care este nivelul formației din Galați.

Era în visurile mele să joc cu 13.000 de spectatori în tribune, acum de ce să nu joc și în Liga a 2-a cu mai mulți suporteri. Un obiectiv nu este niciodată prea departe dacă dai totul pe teren și îți faci treaba.

În sezonul ce s-a încheiat toți de la echipă am fost ca o familie. Totul depinde de noi. Nu cred că poate nimeni să ne stea în cale dacă dăm totul pe teren. Ți se face pielea de găină când joci cu 13.000 de oameni și ți se strigă hai Oțelul pleci din start cu 1-0.

Cu cât avem adversari mai puternici cu atât e mai bine. Asta te motivează și pentru asta trebuie să dai totul pe teren. Când joci cu Dinamo sau cu Steaua, ori cu FCSB o să fie cum zice profesorul nostru full gas. Eu nu cunosc deocamdată echipele din Liga a 2-a. Din ce am văzut eu sunt echipe puternice precum Iașiul, Buzăul”, a spus Alin Nica la Lider Sportiv, citat de Sport Galați.

George Cîrjan: ”Liga a 2-a este mai atractivă de ceva ani”

George Cîrjan a enumerat echipele pe care le vede capabile să se bată de la un capăt la celălalt pentru promovarea în Liga 1, în sezonul următor de Liga 2. E convins că printre ele se pot număra și Steaua și Dinamo, dar și Poli Iași, FC Buzău sau FK Miercurea Ciuc.

Nu știu care ar fi principala favorită, am citit recent că Dinamo este principala favorită a caselor de pariuri. Pe cei de la Dinamo nu-i văd, e greu de digerat retrogradarea, din ce am auzit sunt datorii multe, Steaua nu are dreptul.

Personal îi văd pe cei de la Iași cu șanse, în știu pe domnul Șfaițer, mai este și echipa din Buzău, acolo s-a dus domnul Brașoveanu, un om foarte ok. Pe lângă noi, am încredere în echipă, ar mai fi și cei de la Miercurea Ciuc, acolo s-au investit bani mulți, au o bază solidă și pot face o surpriză plăcută.

Liga a 2-a este mai atractivă de ceva ani, din punct de vedere al spectatorilor și al tribunei. Chiar și la Baia Mare s-a jucat cu 10.000 de spectatori. Sunt echipe care merită să fie mai sus, asta prin prisma spectatorilor, orașului. Când vom juca acasă cu Dinamo sau Steaua vor fi 10 mii de spectatori. Asta te motivează. Sper însă să iasă cum vrem noi, să câștigăm”, a spus Cîrjan, citat de Sport Galați.

SC Oțelul, două modificări de lot până acum. Reunirea are loc la 23 iunie

Nou-promovata antrenată de Dorinel Munteanu a renunțat la câțiva fotbaliști. Fostul mare internațional a hotărât să nu se mai bazeze pe Jack Henry Serrant-Green (atacant, 29 ani) și Laurențiu Hagiu (fundaș central, 19 ani), astfel că acordurile cu cei doi jucători au fost întrerupte.

Referitor la reunire, SC Oțelul a stabilit-o pentru 23 iunie, joi. Până acum, clubul nu a comunicat vreun meci amical sau unde va organiza cantonamentul premergător startului Ligii a 2-a. Însă, gălățenii vor avea cel puțin două teste importante.

SC Oțelul le va întâlni pe FCSB și pe FC Buzău în această vară, până la prima etapă a diviziei a doua din sezonul 2022-2023.

Foto: SC Oțelul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-miscari-de-trupe-la-sc-otelul-dupa-promovarea-in-liga-2-dorinel-munteanu-a-stabilit-si-data-reunirii-si-au-fost-stabilite-doua-amicale-importante-19235188

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-popovici-dupa-ce-a-pierdut-barajul-cu-sc-otelul-in-infernul-de-la-galati-a-meritat-promovarea-a-fost-o-calificare-justa-ce-spune-despre-viitorul-sau-la-dante-botosani-19234971

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorinel-munteanu-s-a-intors-in-timp-dupa-ce-a-promovat-sc-otelul-in-liga-2-19234591

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-sc-otelul-back-2-business-a-promovat-in-liga-2-iar-dorinel-munteanu-e-din-nou-erou-in-galati-atmosfera-senzationala-cu-tribune-arhipline-cum-nu-s-a-mai-vazut-din-2011-19234536

 

 

 

Andrei PASCU 22 Jun. 2022, 17:22 Liga 2
Pe aceeași temă