SC Oțelul a reacționat după scrisoarea deschisă a Politehnicii Iași în care Dorinel Munteanu era atacat inclusiv cu detalii din viața sa privată. Gălățenii dezvăluie prezența unui conducător din Copou la vestiarul arbitrilor

Marius ANGHEL 30 Mar. 2023, 01:03 Liga 2
SC Oțelul a reacționat după scrisoarea deschisă a Politehnicii Iași în care Dorinel Munteanu era atacat inclusiv cu detalii din viața sa privată. Gălățenii dezvăluie prezența unui conducător din Copou la vestiarul arbitrilor

SC Oțelul Galați nu a rămas fără reacție după ce clubul Politehnica Iași a emis, miercuri, 29 martie 2023, o scrisoare deschisă prin care îi ataca suburban antrenorul, pe Dorinel Munteanu, legându-se inclusiv de un viciu din viața personală a acestuia, după ce fostul internațional a avut, cu o zi înainte, o reacție dură față de oficiali ai trupei din Copou.

Între acestea, managerul echipei ieșene, Florin Briaur, l-a somat pe Munteanu să-și ceară scuze publice inclusiv locuitorilor ieșeni!? și l-a amenințat că-l reclamă la Comisia de Disciplină și Etică a FRF.

SC Oțelul, comunicat răspuns pentru Poli Iași

Printr-un comunicat la subiect, fără ironii, metafore sau atacuri la persoană, SC Oțelul și-a apărat antrenorul prin a explica ceea ce l-a făcut pe acesta să se enerveze și să îl numească nesimțit pe Leo Grozavu, antrenorul Politehnicii Iași.

Ulterior, clubul gălățean a făcut o dezvăluire care, în mod normal, ar fi trebuit trecută în raportul jocului dintre cele două echipe atât de arbitrul central Cătălin Buși, cât și de observatorul jocului, Marian Lumînare, iar acum trebuia să se afle pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF. Și anume, faptul că președintele Politehnicii Iași, Cornel Șfaițer, a mers la vestiarul arbitrilor după încheierea meciului și a provocat ”stări tensionate în zona destinată jucătorilor, antrenorilor și arbitrilor”, după cum susține SC Oțelul.

Nici fanii ieșeni nu au fost iertați pentru că ”au distrus zeci de scaune în sectorul rezervat acestora” sau cei de pe banca tehnică a Politehnicii, pe care îi acuză că au provocat spectatorii.

Comunicatul semnat de ”SC Oțelul Galați”:

”În urma unor articole lansate de conducerea clubului Politehnica Iași în spațiul public, SC Oțelul Galați face următoarele precizări:

Debutul acestui schimb de replici de la distanță a avut loc în săptămâna ulterioară meciului dintre cele două echipe, atunci când antrenorul formației ieșene, Leo Grozavu, într-o apariție publică la postul DigiSport, a făcut anumite insinuări cu privire la „presiunile” făcute de clubul nostru „atât în teren, cât și în afara acestuia”, în ciuda faptului că tocmai echipa noastră a fost sancționată de oficialii partidei, atât pe teren, prin eliminarea căpitanului Costin Ghiocel, cât și în afara terenului, prin acțiunile întreprinse la vestiare după încheierea jocului.

Nu contestăm faptul că intrarea jucătorului nostru a fost una ce a pus în pericol integritatea unui adversar, însă partida ar fi trebuit întreruptă înainte de acea fază deoarece un steward a pătruns în teren chiar în zona de desfășurare a acțiunii. De asemenea, clubul nostru trebuie să sancționeze prezența inoportună a domnului Cornel Șfaițer la vestiarul arbitrilor după încheierea jocului și provocarea unei stări tensionate în zona destinată jucătorilor, antrenorilor și arbitrilor.

De asemenea, nu putem tolera comunicatul emis de reprezentanții clubului Politehnica Iași la adresa managerului nostru tehnic, Dorinel Munteanu, printr-un „atac suburban” așa cum a fost catalogat pe bună dreptate de către mass-media centrală. Cel mai selecționat jucător al echipei naționale și antrenorul care a adus singurul titlu de Campionă din zona istorică a Moldovei ar fi meritat mai mult decât un fals și ironic respect arătat de oficialii formației din Copou. În plus, nu putem tolera mesajul clubului alb-albastru în care practic „dictează” comisiilor jurisdicționale ce sancțiuni să aplice pentru adversari, încălcând astfel grav regulamentele sportive și subminând autoritatea Federației Române De Fotbal.

În aceeași idee, clubul ieșean aduce o atingere gravă a imaginii suporterilor gălățeni, liderii asistenței din eșalonul secund și una dintre cele mai importante prezențe în peisajul fanilor din fotbalul românesc. Ar fi fost de preferat ca oficialii ieșeni să-și îndrepte atenția asupra atitudinii propriilor fani care au distrus zeci de scaune în sectorul rezervat acestora sau să-și îndrume banca tehnică să aibă un comportament mai puțin provocator pentru spectatorii prezenți.

SC Oțelul Galați a fost mereu o echipă respectată în fotbalul românesc, datorită performanțelor deosebite pe care le-a obținut de-a lungul timpului. În plus, comportamentul fair-play al jucătorilor și al suporterilor lor a fost mereu un exemplu de urmat pentru toți cei pasionați de acest sport. De aceea, sperăm ca toți cei implicați să pună întotdeauna fair-play-ul pe primul loc, iar fotbalul să fie practicat într-un spirit de competiție sănătos și de respect reciproc între echipe și suporteri.”

Poli Iași și SC Oțelul se vor mai întâlni o dată în acest sezon de Liga 2

Poli Iași și SC Oțelul se vor mai întâlni o dată în acest sezon, în startul returului, în jurul datei de 29 aprilie, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iași.

În sezonul regular al Ligii 2 a fost 0-0 la Galați între cele două echipe, iar în turul play-off-ului a fost 2-1 pentru Poli Iași la Galați, după ce a fost condusă și a beneficiat mai mult de o oră din joc de un om în plus. Spiritele s-au încins între cele două tabele mai mai bine de o săptămână după cel de-al doilea joc.

După o etapă trecută din play-off-ul Ligii 2, Poli Iași ocupă locul 2, cu 43 de puncte, iar SC Oțelul se află pe locul 3, cu 36 de puncte. Ambele poziții sunt direct promovabile, în condițiile în care liderul Steaua nu are drept de promovare.

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-vrea-arbitraj-corect-in-sc-otelul-steaua-19264701

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-iasi-scrisoare-deschisa-prin-care-il-pune-la-zid-si-il-ataca-suburban-pe-dorinel-munteanu-legandu-se-inclusiv-de-un-viciu-al-sau-19264689

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-somat-de-poli-iasi-sa-si-ceara-scuze-dupa-ultima-sa-iesire-asemenea-declaratii-sunt-cel-putin-iresponsabile-probabil-din-cauza-euforiei-de-cu-o-seara-inainte-ne-vom-adre-19264674

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-dezlantuit-la-adresa-oficialilor-politehnicii-iasi-sunt-nesimtiti-si-tot-ei-vorbesc-asta-mi-se-pare-ciudat-antrenorul-otelului-arunca-bomba-arbitrii-s-19264646

Marius ANGHEL 30 Mar. 2023, 01:03 Liga 2
Pe aceeași temă