Saim Tudor și Mario Bratu, primii marcatori ai Petrolului în noul sezon. Amândoi au intrat din postura de rezerve. Concluziile jucătorilor după victoria cu Poli Iași | VIDEO

Marius ANGHEL 01 Aug. 2021, 17:15 Liga 2

Petrolul a început cu dreptul noul sezon de Liga 2, câștigând pe teren propriu, cu 2-0, meciul cu Politehnica Iași, una dintre cele trei echipe retrogradate din Liga 1. Golurile formației antrenate de Nae Constantin au fost reușite pe final de joc, în minutele 75, respectiv 83, de doi tineri jucători.

Alexandru Tudor Saim și Mario Bratu, intrați pe teren în minutele 62, respectiv 72, au fost decizivi pentru Petrolul în meciul oficial în care pe stadionul ”Ilie Oană” au revenit și spectatorii, după aproape un an și jumătate de interdicie din cauza coronavirusului.

Alexandru Saim Tudor, marcatorul primului gol al Petrolului în acest sezon

Alexandru Saim Tudor a înscris cu un șut din circa 11 metri ușor lateral stânga la colțul scurt al porții apărate de Laurențiu Popescu, după o pasă în careu primită de la Diarra. Mijlocașul de 22 de ani originar din Râmnicu Sărat joacă la Petrolul din 2017, când echipa activa în Liga 3, însă în ultimul sezon n-a mai reușit să prindă atât de des primul ”11”. Din postura de rezervă a intrat și acum, în minutul 62, în locul noii achiziții Simon Măzărache.

”Cel mai fericit sunt pentru că a reușit echipa să câștige și, într-un final, că am reușit să marchez. La nevoie trebuie să folosim și stângul (n.r. – referindu-se că a marcat cu piciorul stâng), ca o glumă! Sunt fericit că am reușit să câștigăm și de mâine trebuie să ne gândim deja la meciul cu Metaloglobus, pentru că va fi foarte important, un meci, cred eu, foarte greu, mult mai greu decât acesta, cu Poli Iași. E foarte dificil să jucăm la aceste ore, pentru că este foarte cald, dar asta e, nu depinde de noi. Televiziunea ne programează și noi trebuie să ne facem treaba cât mai bine, nu contează ora jocului”, a spus Saim Tudor, pentru Petrolul TV.

Petrolul a început sezonul cu o victorie în meciurile de pe teren propriu, lucru nepretrecut la fel în precedentele trei ediții de Liga 2

Față de precedentele trei sezoane în care echipa a evoluat în Liga 2, acum e prima dată când Petrolul începe cu o victorie pe teren propriu. Anterior s-a înregistrat o remiză, 0-0 cu Sportul Snagov (2018-2019), și două înfrângeri, 0-3 cu UTA (2019-2020) și 1-2 cu Farul (2020-2021).

Și Saim Tudor susține că actualul lot se comportă diferit ca până acum. ”Din ce văd eu, și la antrenamente, și la meciuri, echipa arată foarte bine și cred eu că sezonul acesta va fi al nostru, cu siguranță. Sunt foarte optimist, deoarece, cred eu, am format un grup foarte puternic și numai prin grup putem promova.

Fanii au fost al 12 jucător, vorba aia. S-a simțit foarte bine, e cu totul altceva. Știi că joci cu suporterii în spate, e altceva”, e de părere mijlocașul buzoian.

În sezonul trecut, Alexandru Saim Tudor a marcat 3 goluri pentru Petrolul, în cele 17 meciuri în care a fost utilizat în campionat, în doar patru dintre ele fiind titular.

Mario Bratu, din nou marcator pentru Petrolul la un început de sezon: ”E un sentiment unic să înscri pe Ilie Oană”

Al doilea marcator cu Poli Iași a fost Mario Bratu, cel care intrase pe teren în locul lui Mihai Constantinescu de 11 minute. Mijlocașul ploieștean de 19 ani a profitat de o minge care a sărit la el, după un șut în blocaj al lui Vajushi, a tras plasat de la 20 de metri și l-a învins și el pe Popescu.

”E un sentiment unic să marchezi pe ”Ilie Oană”, mai ales că băieții au făcut o treabă bună și, până la urmă, am reușit să aducem și cele trei puncte. Este un început promițător și sper să o ținem tot așa.

Ne-a fost dor de suporteri. Aproximativ doi ani nu am avut parte de sprijinul lor, ne-a fost dor tuturor și suntem fericiți că sunt alături de noi”, a spus Bratu, pentru Petrolul TV.

În ciuda vârstei sale, și Bratu, la fel ca Tudor Saim, este unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului Petrolului. Ambii au avut meciuri pentru echipă și în precedentele trei sezoane de Liga 2. În cel trecut, Mario Bratu a evoluat cel mai mult, în 18 meciuri (8 ca titular), în care a și reușit să dea 2 goluri, cu CSM Reșița (4-0 în deplasare) și cu Ripensia (5-0 acasă).

”Sper să nu mă opresc aici. Oricum cel mai important este victoria echipei și să reușim să aducem cât mai multe lupte în lupta pentru promovare”, a spus Bratu, care înscria pentru Petrolul și în prima etapă din ediția 2019-2020, acel 2-1 din Colentina cu Metaloglobus, când marca spectaculos în minutul 90.

În total, la Liga 2, Mario Bratu are 34 de meciuri (1366 minute) jucate pentru Petrolul, în care a marcat 4 goluri.

Felicitări jucătorilor (n.r. – Alexandru Tudor Saim și Mario Bratu), au intrat foarte bine. Asta arată că avem o bancă destul de bună, solidă. Putem face schimbări și putem să venim cu un plus la jocuri. Așteptăm tot timpul să vină un plus de pe bancă, asta e ideea. Eu cred în muncă, nu în șansă și noroc. Norocul vine de câteva ori, de două ori, dar dacă muncim bine cu siguranță că vom fi răsplătiți și cu jocuri bune și cu rezultate bune
Nicolae Constantin, antrenorul Petrolului, după victoria cu Poli Iași

  • Petrolul cu Poli Iași: R. Avram – Sg. Pârvulescu, Huja, Meijers, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Sil. Pană (Seto 62′) – Mih. Constantinescu (M. Bratu 72′) , Vajushi (Buia 89′), Măzărache (Saim Tudor 62′) – S. Diarra (C-tin. Stoica 89′)
    Rezerve neutilizate: N. Cebotari – Alb. Olaru, Ant. Manolache, Șt. Niță

În etapa a doua, Petrolul va juca în deplasare, cu Metaloglobus, în 7 august, de la ora 13:00.

Declarațiile lui Alexandru Saim Tudor și Mario Bratu după Petrolul – Poli Iași 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=Qz0NF7q6a1k

Declarații lui Nae Constantin și Costel Enache după Petrolul – Poli Iași 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=cZv9njTnN5A

Rezumat Petrolul – Poli Iași 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=7mu3hR6OHg0&pp=sAQA

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-castigat-cu-poli-iasi-dar-a-suferit-nae-constantin-recunoaste-ca-mai-are-de-munca-vom-incerca-sa-reglam-de-la-meci-la-meci-anuntul-antrenorului-catre-fotbalistii-care-19193757

https://liga2.prosport.ro/seria-1/esecul-iasiului-cu-petrolul-nu-l-a-surprins-nici-pe-costel-enache-mi-a-fost-teama-ca-asa-va-fi-antrenorul-anunta-vremuri-grele-in-moldova-dar-e-dispus-sa-dea-totul-stiu-19193837

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-noul-sezon-de-liga-2-petrolul-poli-iasi-primul-derby-alte-cinci-partide-au-loc-de-la-ora-1100-19193601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-editia-2021-2022-de-liga-2-20-de-cluburi-dintre-care-mai-mult-de-o-treime-cu-nume-noi-dupa-o-vara-agitata-se-lupta-pentru-play-off-cu-cat-si-catre-cine-s-au-vandut-drepturile-tv-pentru-urma-19193599

Marius ANGHEL 01 Aug. 2021, 17:15 Liga 2
Pe aceeași temă