Petrolul a câștigat cu Poli Iași, dar a suferit. Nae Constantin recunoaște că mai are de muncă: ”Vom încerca să reglăm de la meci la meci.” Anunțul antrenorului către fotbaliștii care vor fi rezerve

Răzvan STÎNGĂ 31 Jul. 2021, 17:37 Liga 2

Petrolul a câștigat cu greu primul meci al sezonului de Liga 2, în prima etapă a noului campionat. Confruntarea cu Poli Iași de pe ”Ilie Oană” nu a fost una ușoară, iar formația lui Nicolae Constantin și-a adjudecat victoria când mai erau 15 minute.

Nicolae Constantin: ”Jocul puteam să îl câștigăm și în minutele de prelungire. Important era să nu luăm gol” 

Golurile lui Alexandru Saim Tudor, din minutul 75, și Mario Bratu, din minutul 83, au condus la prima victorie a ploieștenilor, dar antrenorul Nicolae Constantin nu a fost prea încântat de evoluția echipei. Spera la un joc mai bun, mai solid, în ciuda scorului înregistrat.

Dat fiind faptul că Poli Iași este o echipă cu probleme după retrogradarea din Liga 1, Constantin ar fi vrut ca Petrolul să facă o partidă cu un ritm mai ridicat.

”Un meci greu, așa cum mă așteptam, cum am și spus. O echipă bună a Iașiului, un antrenor bun. Am avut răbdare, am suferit în unele momente, dar într-un final am reușit să câștigăm. La meciul amical cu Chiajna, am avut câteva minute în care nu am reușit să intrăm în joc. Au fost niște erori și așa s-a întâmplat și acum. Practic, problemele noastre au început în urma unei greșeli.

Sunt lucruri pe care o să le analizăm, le-am vorbit deja și trebuie să le evităm. Fazele fixe sunt momente ale jocului care pot decide partida. Nu avem voie să îi aducem așa repede la noi în careu pe adversari. O să analizăm, iar lucrurile care au fost rele vom încerca să le reglăm de la meci la meci.

După a doua pauză de apă din repriza a doua, am venit bine. Am avut situații, am fost cu jocul peste ei. Le-am spus atunci jucătorilor că trebuie să avem răbdare. Jocul puteam să îl câștigăm și în minutele de prelungire. Important era să nu luăm gol.

Au început pregătirea destul de târziu ei, Poli Iași, și știam că s-ar putea să nu poată duce jocul până la final. Am știut că trebuie să fim montanți, să nu luăm gol, să nu-i băgăm la noi în careu pentru fazele fixe sau să fim atenți la contraatacurile lor”, a declarat Nicolae Constantin la conferința de presă de la finalul confruntării cu Poli Iași.

Nicolae Constantin: ”Dacă muncim bine cu siguranță că vom fi răsplătiți și cu jocuri bune și cu rezultate bune”

Așadar, ploieștenii au marcat prin Alexandru Tudor Saim și Mario Bratu, jucători care nu au început confruntarea ca titulari. Primul a intrat pe teren în minutul 62, iar Bratu 10 minute mai târziu.

Faptul că aceștia au venit de pe bancă e un plus pentru Petrolul, a remarcat Nicolae Constantin. Speră ca și la confruntările care urmează, cei care vor intra pe parcurs pe teren, să influențeze pozitiv jocul Petrolului.

Felicitări jucătorilor (n.r. – Alexandru Tudor Saim și Mario Bratu), au intrat foarte bine. Asta arată că avem o bancă destul de bună, solidă. Putem face schimbări și putem să venim cu un plus la jocuri. Așteptăm tot timpul să vină un plus de pe bancă, asta e ideea. Eu cred în muncă, nu în șansă și noroc. Norocul vine de câteva ori, de două ori, dar dacă muncim bine cu siguranță că vom fi răsplătiți și cu jocuri bune și cu rezultate bune.

E doar un joc. Urmează pregătirea meciului următor. Nu știu mare lucru despre Metaloglobus. Știu că a câștigat și ea. Sper să găsim ceva imagini video cu meciul, dacă nu pregătim jocul cum știm, a mai afirmat Constantin.

  • Petrolul cu Poli Iași: R. Avram – Sg. Pârvulescu, Huja, Meijers, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Sil. Pană (Seto 62′) – Mih. Constantinescu (M. Bratu 72′) , Vajushi (Buia 89′), Măzărache (Saim Tudor 62′) – S. Diarra (C-tin. Stoica 89′)
    Rezerve neutilizate: N. Cebotari – Alb. Olaru, Ant. Manolache, Șt. Niță

Petrolul va juca în deplasare următoarea partidă din campionat, cu Metaloglobus, în 7 august, de la ora 13:00.

Rezumatul meciului Petrolul – Poli Iași 2-0:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: FC Petrolul Official

Răzvan STÎNGĂ 31 Jul. 2021, 17:37 Liga 2
Pe aceeași temă