Sabin Ilie, tușier la Boroaia!

24 Jan. 2009, 18:24 Liga 2
Sabin Ilie,** tușier la Boroaia!

Terenul de fotbal al localității sucevene Boroaia a fost gazda unui eveniment inedit. Partida amicală dintre formațiile de ligă secundă, Cetatea Suceava și Dunărea Giurgiu, scor 1-3, a fost arbitrată la una dintre margini de…Sabin Ilie.

 

Fost jucător al Stelei și Valenciei, în prezent legitimat la chinezii de la Qingdao Hail, Sabin se pregătește în aceste zile alături de Dunărea Giurgiu. Întrucât centralul Petre Meterciuc nu a avut asistenți, la una dintre tușe a arbitrat, timp de o repriză, Sabin. Cât a fost arbitru asistent, Sabin Ilie a glumit în permanență cu tehnicianul Dunării Giurgiu, Marin Barbu care se afla pe aceeași parte cu el. La un moment dat, la primul gol marcat de Dunărea Giurgiu, fostul atacant al Stelei i-a strigat lui „Magiun”: „Nea Marine, tre’ să ții cont că am trecut cu vederea. A fost ofsaid!”.

 

Din repriza a doua, Ilie a intrat pe teren și nu scăpat de gura lui Barbu până la finalul întâlnirii. Tehnicianul i-a cerut în permanență lui Sabin mai multă mișcare și mai multă implicare în faza defensivă. „Bagă materiale, că altfel nu te mai iau chinezii înapoi și o să rămâi la noi”, a spus Barbu către Sabin, după care a continuat comentariile glumețe la adresa atacantului. “Cine-l mai ia pe Sabin acum? Am atacanți mai valoroși decât el la Giurgiu. Nu cred că vrea să renunțe la China și să facă tușa la Dunărea”.

A jucat la 20 de echipe

În vârstă de 33 ani, Sabin Ilie este fotbalistul român care a schimbat cele mai multe cluburi în cariera sa. Astfel, nu mai puțin de 20 de echipe diferite sunt trecute în cartea sa de vizită, din Spania până în China. De asemenea, la Steaua și FC Național a evoluat în câte două perioade diferite, totalul contractelor de joc semnate de Sabin Ilie ridicându-se la 22. Ilie a jucat la: Electroputere, FC Brașov, Steaua, Fenerbahce, Kocaelispor, Valencia, Lleida, FC Național, Energie Cottbus, Poiana Câmpina, Dinamo, Debreceni, Rapid, Changchun Yatai, FC Vaslui, Jiangsu Shuntian, UTA, Iraklis, Dunărea Giurgiu, Qingdao Halifeng.

DECLARAȚII
Mă cunosc cu o parte dintre cei de la Giugiu și mă simt bine printre ei. În afară de asta îl stiu pe nea Marin și sunt convins că pregătirea pe care o fac acum îmi va prinde foarte bine
Sabin Ilie, atacant Qingdao Hail

Am aflat că a mai jucat la Giurgiu dar în condițiile acestei crize e greu să vină la Dunărea. Poate dacă va accepta un salariu mai mic ar fi o șansă. Sigur, am avea nevoie de el, pentru ăa lupta pentru evitarea retrogradarii va fi lungă și dificilă
Marin Barbu, antrenor Dunărea Giurgiu

 

articol scris de Gabriel TODERAȘCU

 

foto: suceavasport.ro

24 Jan. 2009, 18:24 Liga 2
Pe aceeași temă