„S-a terminat!” Principalul finanțator al Daciei Unirea a virat ultimii bani în contul clubului brăilean și și-a anunțat retragerea. „Dacă se destramă echipa nu mai e problema mea”

Marius ANGHEL 24 Mar. 2017, 11:26 Liga 2

Viitorului clubului Dacia Unirea Brăila devine nesigur după ce principalul finanțator Florin Cîrligea a anunțat că nu va mai vira niciun ban dacă nici primăria și nici Consiliul Județean Brăila nu își vor respecta promisiunea, respectiv să vină cu câte o treime la bugetul echipei. Omul de afaceri a declarat, ieri, că a virat ultimii bani în contul Daciei Unirea, pentru a le fi achitate salariile jucătorilor, susținând că i-a ajuns cei trei ani în care a finanțat clubul din Liga 2. „S-a terminat! Chiar dacă se destramă echipa nu mai e problema mea!”, a spus Cîrligea, care nu vrea să mai ajute echipa fără ajutorul administrației locale.

„Le-am plătit, ieri (n.r. – marți), ultimul salariu și cu asta gata. S-a terminat! Am vorbit cu liderii administrației locale, să vedem ce se mai întâmplă. Dar din punctul meu de vedere, trei ani… a fost de ajuns. Cei care iubesc fotbalul să se aștepte la ce merită. De aici încolo, chiar dacă se destramă echipa nu mai e problema mea! Am mai spus. Nu e echipa mea. Nu am nicio acțiune, nu am nicio treabă. Până aici a fost ce a fost, de aici încolo… nu mai este”, a declarat Cîrligea pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Omul de afaceri e nemulțumit că în ultimii trei ani a cotizat cu aproximativ 3,5 milioane de lei, în timp ce primăria și Consiliul Județean abia au alocat 1,6 milioane de lei, cu toate că înțelegerea dintre părți era ca fiecare să vină cu câte o treime din bugetul echipei. În cadrul ședinței din această lună a Consiliului Județean, în care s-a aprobat bugetul pe 2017, Cîrligea dăduse un ultimatul autorităților locale, însă între timp nu s-a schimbat nimic.

Potrivit spuselor lui Cîrligea, în urma unei discuții recente pe care a avut-o cu președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, acesta i-ar fi promis că până în această vară va încerca să vină în ajutorul echipei pe Legea 350, însă finanțatorul Daciei Unirea s-a arătat neîncrezător.

„Primarul Marian Dragomir spune în continuare că așteaptă până îi dă răspunsul Curtea de Conturi. Dar s-ar putea să îi dea un răspuns abia peste trei ani, sau să nu îi dea niciun răspuns… La noi, în România, fiecare face după cum îl duce mintea. Un an e bine așa, un an nu mai e bine așa. Mă refer la decizia Curții de Conturi”, a mai spus Cîrligea sursei citate mai sus.

„Dacă Florin Cîrligea își ia mâna de pe echipă, lucrurile sunt simple – punem lacătul la stadion și plecăm acasă. La acest moment, 95 la sută din banii care vin la club sunt de la Florin Cîrligea, iar 5 la sută sunt bani aduși cu eforturi proprii, din sponsorizări. În acest moment, nu avem niciun ban în cont și nici garanția că vom termina campionatul. Florin Cîrligea este cel care asigură salariile, iar dacă își retrage finanțarea Dacia Unirea se va desființa”, spunea, acum o săptămână, Valentin Avramescu, președintele Consiliului Director al Daciei Unirea.

Dacia Unirea Brăila se află în acest moment pe locul 8 în clasamentul Ligii 2, cu 31 de puncte acumulate în 22 de meciuri, și nu are emoții în privința retrogradării. Sâmbătă, de la ora 11:00, urmează să joace pe teren propriu cu Chindia Târgoviște (locul 7 cu 38 de puncte).

Marius ANGHEL 24 Mar. 2017, 11:26 Liga 2
Pe aceeași temă