S-a lăsat cu un cap ”spart” și un jucător transportar la două spitale în meciul dintre Unirea Dej și Metaloglobus. Starea portarului Dorian Railean, luat de ambulanță imediat după fluierul final

Marius ANGHEL 05 Mar. 2023, 10:37 Liga 2

Unirea Dej a avut în fața sa calificarea matematică în play-off-ul Ligii 2 la meciul cu Metaloglobus, programat pe teren propriu în etapa a 18-a. Avea nevoie de o victorie pentru a nu mai depinde de celelalte rezultate și de ultimul joc al său cu CSM Slatina, însă presiunea și-a spus cuvântul asupra tinerilor jucători ai lui Dragoș Militaru.

Susținută de un stadion aproape plin la partida cu bucureștenii aflați în lupta pentru evitarea retrogradării, Unirea nu a reușit să găsească drumul spre gol mai mult de o dată, când a egalat, astfel că remiza (scor 1-1) doar o menține pe locurile de calificare în grupa de promovare, însă nu-i și asigură accederea acolo înainte de ultima etapă a sezonului regular.

La Dej a fost un meci de luptă, iar elevii lui Militaru, cel mai bun antrenor din Liga 2 în sezonul trecut, în opinia celor puși de AFAN să voteze, au avut cel mai mult de suferit. Alexandru Pop, care a și reușit golul egalării în minutul 76, s-a ales cu capul spart, iar portarul Dorian Railean a fost urcat în ambulanță după fluierul final și dus la spital.

Alex Pop s-a ales cu capul spart în meciul dintre Unirea Dej și Metaloglobus. El a marcat golul egalizator și a stabilit scorul final, chiar cu o lovitură de cap. Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

Dorian Railean a ajuns la spital la finalul meciul cu Metaloglobus

În minutul 83, jocul dintre Unirea Dej și Metaloglobus a fost întrerupt după ce portarul clujenilor, Dorian Railean, a căzut rău în încercarea de a prinde mingea. A ieșit în fața unui adversar să rețină un balon centrat din apropierea mijlocului terenului, s-a ciocnit de jucătorul Metaloglobusului și a căzut pe ceafă. A fost nevoie de intervenția medicilor, goalkeeperul s-a ridicat și a ales să continue jocul din care mai rămăseseră circa 10 minute.

După fluierul final al partidei, Railean a urcat în ambulanță și a fost transportat la spitalul din Dej, iar mai apoi la Cluj-Napoca pentru investigații suplimentare. Din fericire, în urma acestora s-a stabilit că goalkeeper-ul în vârstă de 29 de ani se află în afara oricărui pericol”, a transmis Unirea despre jucătorul ei.

”Mi-aș dori să fie așa la fiecare meci (n.r. – cu mulți spectatori în tribune) pentru că cred că au văzut că băieții pe care îi avem, tineri și nu cu foarte multă experiență, își doresc, aleargă, se zbat, muncesc pentru fiecare punct. Dorian e la spital, Alex Pop are capul spart, mai sunt jucători care sunt, între ghilimele, avariați la vestiare, dar eu le mulțumesc pe această cale, în numele tuturo, pentru că au venit astăzi și ne-au susținut. Prin atitudinea pe care am avut-o, chiar dacă rezultatul nu a fost cel pe care îl așteptam noi, cu toții, că nu se va întâmpla mereu numai așa cum îți dorești, cred că am arătat că apreciem că vin fanii și vrem să îi facem să vină de cât mai multe ori în număr la fel de mare la stadion”, a spus antrenorul Dragoș Militaru, la finalul partidei.

Dorian Railean, urcat în ambulanță și transportat la spital, după meciul Unirii Dej cu Metaloglobus. Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

Railean, portarul de bază al Unirii Dej în Liga 2

Aflat la al doilea sezon la Unirea Dej, basarabeanul Dorian Railean (29 de ani), devenit un obișnuit al convocărilor la naționala Moldovei, are 12 meciuri disputate în Liga 2 în această ediție de campionat, dintr-un total de 18. O perioadă și-a pierdut postul de titular, Militaru preferându-l între buturi pe Claudiu Chindriș (23 de ani). Acesta din urmă are 6 prezențe în acest sezon, după ce în campionatul trecut bifa doar un meci, față de 24 ale lui Railean. Al treilea goalkeeper din lot este Bogdan Checicheș (21 de ani), neutilizat încă în meciurile oficiale.

”Dorian Railean, portarul echipei noastre, se află în afara oricărui pericol!
În minutul 83 al jocului cu Metaloglobus București, încercând să prindă mingea, Railean s-a ciocnit de un adversar și a căzut pe ceafă. Au intervenit imediat medicii, a primit îngrijiri și, în cele urmă, a rămas între buturi până la finalul jocului.
Ulterior, a fost dus cu ambulanța la Spitalul Municipal Dej, iar mai apoi la Cluj-Napoca pentru investigații suplimentare. Din fericire, în urma acestora s-a stabilit că goalkeeper-ul în vârstă de 29 de ani se află în afara oricărui pericol”, a transmis Unirea Dej despre starea portarului său.

Primul 11 al Unirii Dej în meciul cu Metaloglobus, încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a 18-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular. Unirea avea nevoie de o victorie pentru a-și asigura accederea în play-off. Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

În cariera sa, Dorian Railean a mai evoluat pentru FC Tiraspol, FC Sfîntul Gheorghe, Dacia Chișinău, Petrocub Hînceşti, toate din prima ligă a Moldovei, dar și la Fotbal Comuna Recea, pentru care a jucat în 20 de meciuri de Liga 2, în ediția 2020-2021.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 05 Mar. 2023, 10:37 Liga 2
Pe aceeași temă