Unirea Dej a fost la un gol de calificarea în play-off! Dragoș Militaru, supărat după partida cu Metaloglobus și critici pentru adversari: ”Au tras de timp din minutul 10. Mi s-a părut un mic prea tras de păr, dar și-au atins scopul”

Andrei PASCU 04 Mar. 2023, 19:14 Liga 2

A fost dezamăgire în tabăra echipei Unirea Dej după partida cu Metaloglobus, terminată la egalitate, scor 1-1. Clujenii aveau nevoie de victorie pentru a fi matematic în play-off, dar au ratat această șansă, chiar dacă au controlat în mare parte confruntarea.

Dragoș Militaru i-a taxat pe adversari la finalul întâlnirii, accentuând ideea că au tras de timp încă după ce au deschis scorul, din minutul 10.

Unirea Dej, remiză cu Metaloglobus și ratează șansa calificării în play-off. Impresiile lui Dragoș Militaru

Metaloglobus a început în forță partida de la Dej și a reușit să puncteze în minutul 6. A fost o presiune pe jucătorii lui Dragoș Militaru dată fiind miza atât de importantă, iar scorul s-a schimbat repede pe tabelă, în urma unui autogol al lui Gabriel Buta.

Metaloglobus a început apoi să coboare tot mai mult liniile, să închidă spațiile din ultimii metri, iar golul egalării a venit abia în repriza a doua, când a punctat Alex Pop, în minutul 76.

Ulterior a fost și mai multă presiune din partea Unirii Dej, iar Metaloglobus chiar a intensificat tragerile de timp, lucru remarcat de Dragoș Militaru la interviuri. Însă, a recunoscut că adversarii nu au făcut nimic altceva decât să își asigure un punct la Dej, mai ales că sunt în lupta pentru evitarea retrogradării.

Dragoș Militaru, supărat pe adversari după Unirea Dej – Metaloglobus: ”Au tras de timp din minutul 10”

În fond, ținând cont de situațiile celor două echipe din clasament, Unirea Dej era favorită și pornea cu prima șansă în duelul de sâmbătă, din etapa a 18-a a Ligii 2.

Nu a ieșit cum am vrut, cum au vrut cei veniți la stadion și cei din club, toată lumea. Luptăm până la final, vom încerca să intrăm în primele șase echipe. Mai e o etapă, orice se poate întâmpla. Vreau să îi felicit pe băieți pentru efort, au făcut tot ce au putut, am avut multe ocazii.

Adversarul a avut o singură ocazie, la final, iar scorul a fost 1-1. Ușor nu poate să fie când îți marchezi un autogol în minutul 6, dar ne-am revenit, am avut ocazii, au fost bune, dar până la urmă am egalat. Nu am avut forță să învingem, dar așa e la noi în mod normal, trebuie să avem multe ocazii ca să marcăm un gol.

Nu vreau să vorbesc de adversari, fiecare își apără interesele, aplică un stil de joc, dar parcă azi a fost un pic ciudat pentru că s-a tras de timp din minutul 10. Nu știu de ce ai face asta într-un meci care… mai sunt multe etape până la final.

Să tragi de timp din minutul 10, nu mi se pare ok. Apoi, de la 1-1 s-a tras foarte mult de timp, să degajeze portarul foarte greu, apoi ia galben, la fel cu fundașul, vine alt fundaș și face la fel. Mi s-a părut un mic prea tras de păr, dar oamenii și-au atins scopul, au luat un punct.

Însă, a fost frustrant pentru că nu știu dacă s-au jucat 20 de minute în repriza a doua. Din minutele de prelungire, șase, s-au jucat 30 de secunde cred”, a declarat Dragoș Militaru la finalul întâlnirii.

https://www.youtube.com/watch?v=s6c6Ets1zR8

 

Unirea Dej a mizat pe aproximativ 2.500 de oameni la partida cu Metaloglobus

Au fost în jur de 2.500 de spectatori pe arena din Dej, cei mai mulți de foarte mult timp, iar Dragoș Militaru îi așteaptă în număr la fel de mare și în rundele următoare, fie că va fi vorba de play-off, fie că va fi vorba de play-out.

A fost frumos, mi-aș dori să fie așa la fiecare meci. Băieții sunt tineri, fără experiență, își doresc, se zbat, un jucător e la spital, alții sunt avariați pe la vestiare.

Chiar dacă rezultatul nu a fost cel dorit de noi, am arătat că apreciem că vin fanii și vrem să îi facem să vină în număr cât mai mare”, a mai spus Militaru.

Unirea Dej, meci de totul sau nimic cu CSM Slatina

Unirea Dej se află pe locul 4 în ierarhia din Liga 2 după etapa a 18-a, cu 31 de puncte, la două puncte peste locul 7, Concordia Chiajna, primul care nu duce în play-off la finalul întrecerii regulare. Deasupra clujenilor, pe locul 3, se află Steaua, cu 34 de puncte și cu un meci mai puțin, iar sub ei, pe 5, se află Unirea Slobozia, 30 de puncte și un meci mai puțin.

În ultima etapă din sezonul regular, Unirea Dej va întâlni CSM Slatina (deplasare).

E un joc de trei puncte, nu știu de câte puncte avem nevoie să fim în play-off, dar vreau să acumulăm cât mai multe. E bine că am ajuns până aici, e meritul tuturor, dar mai departe trebuie să facem puncte pentru a rămâne matematic în Liga 2.

E posibil să intri într-o grupă de play-out și să fii la două puncte de zona retrogradării. E foarte aproape și de aceea trebuie să vedem după etapa următoare ce va fi. Vreau să fiu realist, niciodată nu am avut obiective mărunte, dar trebuie să vedem ce avem și să ne luptăm pentru fiecare meci și punct”, a spus Dragoș Militaru despre partida de la Slatina.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-chiajna-brasov-targu-jiu-si-buftea-in-fiecare-meci-este-cel-putin-o-echipa-care-mai-are-sperante-la-play-off-19261928

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calaretii-rosii-pusi-pe-fuga-de-caini-la-primul-meci-sustinut-acasa-la-sibiu-arbitraj-dezastuos-al-ecusonului-fifa-barbu-dinamovistii-ca-acasa-pe-munic-19262197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacian-nastai-pe-lista-lui-gigi-becali-la-fcsb-antrenorul-unirii-constanta-acolo-unde-este-nevoie-de-mine-eu-voi-ajuta-19262088

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1430-echipele-au-obiective-complet-diferite-19262004

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-ca-si-calificata-in-playoff-dupa-victoria-cu-cs-comunal-selimbar-19262035

 

Andrei PASCU 04 Mar. 2023, 19:14 Liga 2
Pe aceeași temă