S-a încheiat coșmarul pentru Ionuț Șerban! Dinamo e de domeniul trecutului pentru mijlocașul ploieștean care acum se pregătește cu Petrolul

Cornel POPESCU 17 Nov. 2021, 13:59 Liga 2

S-a terminat coșmarul lui Ionuț Șerban (26 de ani), după opt ani petrecuți sub contract cu Dinamo, club unde a ajuns în 2013 și despre care credea că va fi rampa sa de lansare către fotbalul mare.

Jucătorul originar din Ploiești a rămas liber de contract după ce clubul din ”Ștefan cel Mare” a intrat în insolvență, astfel că acum poate semna cu o altă echipă.

Ionuț Șerban a scăpat de Dinamo și se antrenează cu Petrolul

Ionuț Șerban a fost ”blocat” la Dinamo timp de opt ani, toate acestea din cauza unei clauze conform căreia ”câinii” trebuiau să plătească un milion de euro către Vasile Șiman, fostul patron al Sportului Studențesc, dacă îl dădeau afară pe mijlocaș. În această condiție, Dinamo a preferat să-l țină în toată această perioadă sub contract pe Șerban.

După ce gruparea antrenată acum de Mircea Rednic a intrat în insolvență, mijlocașul central a rămas liber de contract. Șerban nu a stat mult pe gânduri și a cerut ajutorul Petrolului Ploiești, liderul din Liga 2, urmând ca antrenorul Nae Constantin să ia o decizie în ceea ce îl privește pe fotbalist în pauza competițională din iarnă, scrie DigiSport.

Șerban nu trece printr-o formă foarte bună în acest moment, toate acestea din cauza faptului că în luna martie s-a operat după o ruptură a ligamentului încrucișat de la genunchiul stâng, iar acum trage tare la antrenamentele Petrolului ca să fie 100 la sută și să-l impresioneze pe Nae Constantin.

Ionuț Șerban a jucat rar pentru Dinamo, însă a mai prins meciuri și la Dinamo 2, în Liga 3. La data de 2 octombrie 2020 evolua într-un joc Dinamo 2 – Steaua.

Șerban a jucat în doar 65 de meciuri în 8 sezoane la Dinamo

Ionuț Șerban s-a remarcat la Sportul Studențesc, pentru care a jucat la o vârstă fragedă atât în Liga 1, cât și în Liga 2. În septembrie 2013 era achiziționat de Dinamo, iar clauza pe care Vasile Șiman le-a impus-o ”câinilor” avea să devină piatră de moară pentru jucător. Șerban a fost legat de Dinamo opt sezoane, însă nu va rămâne un fotbalist emblematic pentru acest club, cum se întâmplă de obicei cu jucătorii care își petrec atâta timp la o singură echipă. A rămas la ”alb-roșii” din cauza clauzei sale, obligat forțat, fiindcă sportiv nu a ajutat mai deloc Dinamo.

În opt sezoane a strâns doar 65 de meciuri pe teren și 1 gol. Cel mai mult a evoluat în primul său sezon la Dinamo, în 21 de jocuri, când a și marcat. Ulterior, meciurile în care a fost utilizat au scăzut de la campionat la campionat, 11, 8, 5, 8, 6, 4, respectiv 2 în ediția trecută a Ligii 1, 2020-2021.

Șerban speră acum să-și relanseze cariera, iar echipa din orașul natal i-a oferit, momentan, posibilitatea de a se antrena alături de ea.

Ionuț Șerban, în duel pentru minge cu Jean Sony Alcenat, într-un meci disputat în Liga 1 între Dinamo și Petrolul (scor 0-0), la 30 noiembrie 2014. În acel sezon, 2014-2015, Șerban prindea 11 meciuri la echipa din ”Ștefan cel Mare”, doar două începute ca titular.

Petrolul este lider în Liga 2

Petrolul este lider în clasamentul Ligii 2, cu 36 de puncte adunate în 13 meciuri jucate în sezonul 2021-2022. Formația de pe ”Ilie Oană” are 11 victorii consecutive și numai patru goluri primite în 13 jocuri.

Petrolul joacă joi, de la ora 20:30, acasă, cu Concordia Chiajna, în etapa a 14-a a Ligii 2. Meciul deschide etapa a 14-a a eșalonului secund.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-ticu-si-dican-titulari-romania-u21-a-condus-cu-2-0-italia-u21-selectionata-lui-florin-bratu-a-incheiat-insa-meciul-de-la-frosinone-cu-un-esec-la-scor-19210132

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pompiliu-stoica-a-revenit-pe-teren-la-45-de-ani-si-a-fost-integralist-in-meciul-sr-brasov-cso-plopeni-fostul-stelist-si-petrolist-a-dat-o-pasa-de-gol-in-meciul-halucinant-de-pe-tineretului-19209951

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-nae-constantin-dupa-amicalul-pierdut-cu-chindia-vlad-prejmerean-a-debutat-in-tricoul-petrolului-dupa-momentele-grele-petrecute-la-viitorul-pandurii-m-au-incercat-multe-gand-19209816

Cornel POPESCU 17 Nov. 2021, 13:59 Liga 2
Pe aceeași temă