”Ruptură” între Valentin Lazăr și antrenorul Ovidiu Burcă. Mijlocașul nu a prins lotul în ultimele patru meciuri și nu mai vrea să stea la Dinamo

Leonard Cristescu 20 Oct. 2022, 14:26 Liga 2
”Ruptură” între Valentin Lazăr și antrenorul Ovidiu Burcă. Mijlocașul nu a prins lotul în ultimele patru meciuri și nu mai vrea să stea la Dinamo

Valentin Lazăr, unul dintre cei mai importanți jucători pe care îi are Dinamo în acest moment, dorește să încheie angajamentul cu clubul pe cale amiabilă.

El s-a întors în această vară la echipă, însă în urmă cu două săptămâni a intrat într-un conflict cu antrenorul Ovidiu Burcă și a fost exclus din lot, nefiind utilizat la ultimele patru meciuri.

Atacantul în vârstă de 33 de ani se pregătește să își încheie a treia experiență ca jucător la Dinamo, după cele din 2013-2017 și 2020.

Ovidiu Burcă l-a exclus din lot pe Valentin Lazăr înaintea meciului cu Unirea Slobozia

Ovidiu Burcă a dezvăluit după meciul cu Unirea Slobozia motivul pentru care nu l-a inclus în lot pe Lazăr, iar de atunci antrenorul nu a revenit asupra deciziei.

”Atunci când interesele unui fotbalist sunt deasupra celor ale echipei, nu voi avea niciun moment de îndoială să iau nişte decizii chiar dacă sunt grele pentru mine.
N-am convocat un jucător cu ştate vechi şi care are un istoric la Dinamo, dar nu pot să mă abat de la principiile şi regulile mele despre fotbal şi despre viaţă. El face parte din lotul nostru, rămâne alături de noi, doar că astăzi nu a fost convocat”
, a spus Burcă, citat de Orange Sport.

Lazăr a primit banderola de căpitan a echipei Dinamo în meciul din etapa a 3-a, cu Viitorul Pandurii, când în echipa de start nu s-au aflat nici Alin Dudea, căpitanul din primele două jocuri ale sezonului, nici Răzvan Patriche, acesta din urmă apt de joc abia din runda a patra.

Lazăr a început ca titular la Dinamo și în ultimele patru meciuri nu a prins lotul

Chiar dacă Burcă spunea că Lazăr a fost exclus din lot pentru meciul cu Unirea Slobozia, între timp Dinamo a mai disputat alte trei partide, 1-1 la Minaur Baia Mare, 1-0 cu Ripensia, în campionatul Ligii 2, și 0-0 cu ”FC U” Craiova, în Cupa României, însă mijlocul tot nu s-a aflat printre cei 20 de jucători pe care echipa îi poate trece pe foaia de arbitraj la un meci.

Contra Craiovei, Dinamo a utilizat jucătorii care au evoluat mai puțin în campionat, astfel că Lazăr ar fi putut să se regăsească și el prinde aceștia. Însă Burcă nu l-a inclus în lot nici de această dată, semn de ruptura dintre el și jucător ține de latura comportamentală, nu de cea sportivă.

Lazăr a început sezonul ca titulari la Dinamo, în primele patru meciuri, când echipa abia forma un lot competitiv la acest nivel fotbalistic al Ligii 2. În schimb, din etapa a 5-a, după ce deja se făcuseră noi transferuri și relațiile de joc au început să se lege, situația lui Lazăr a început să scârțâie. La meciurile cu Concordia și Steaua, din rundele 5 și 6, mijlocașul a început ca rezervă și a fost introdus în a doua repriză. În schimb, în runda a 7-a, contra Gloriei Buzău, Lazăr a fost titular și a fost înlocuit în repriza a doua. Ulterior a fost exclus din lot și nu a fost utilizat în ultimele patru partide.

  • 408 minute are jucate Valentin Lazăr pentru Dinamo în acest sezon de Liga 2. A fost utilizat în 7 din 8 meciuri, în 5 a intrat ca titular și de trei ori a fost schimbat.

Dinamo este pe locul 12 în clasamentul Ligii 2, după 10 etape, cu 13 puncte, iar în runda a 11-a evoluează în deplasare la Clinceni, sâmbătă, de la ora 12:00, cu Metaloglobus București (locul 20, 4 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dinamo-dezavantajata-in-partida-cu-fc-u-craiova-din-cupa-romaniei-vasile-buhaescu-de-parere-ca-golul-sau-trebuia-validat-asa-s-a-vazut-din-teren-19250193

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ovidiu-burca-impresionat-de-jucatorii-sai-utilizati-in-meciul-cu-fc-u-craiova-sunt-mandru-antrenorul-nu-stie-cand-dinamo-va-reveni-cu-jocurile-de-acasa-la-bucure-19250192

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-lazar-exclus-din-lot-inaintea-meciului-cu-unirea-slobozia-ovidiu-burca-a-explicat-motivul-a-absentat-tot-pentru-prima-data-si-un-alt-jucator-important-de-la-dinamo-19248274

Leonard Cristescu 20 Oct. 2022, 14:26 Liga 2
Pe aceeași temă