Romario Pires, analiza derby-ului Petrolul – ”U” Cluj 0-0. Reacția căpitanului ”studenților” în urma remizei de la Ploiești și impresiile după ce a jucat din nou pe ”Ilie Oană”

Răzvan STÎNGĂ 20 Mar. 2022, 15:28 Liga 2

Căpitanul Universității Cluj, Romario Pires (33 de ani), a fost mulțumit de egalul cu Petrolul, din prima etapă a play-off-ului Ligii 2.

În perspectiva luptei pentru promovare, Pires a declarat că remiza din deplasare e una importantă, chiar dacă o victorie ar fi fost excelentă pentru formația sa.

Romario Pires: ”Am întâlnit o echipă foarte bine montată și plecăm cu un punct”

Deși Petrolul a abordat meciul cu prudență, Pires nu i-a atacat pe adversari pentru faptul că au încercat să ”înghețe” partida în mai multe momente. S-a rezumat la o concluzie clară, anume că scorul scuză mijloacele. A lăsat de înțeles că, poate, ”U” Cluj dacă ar fi fost în locul Petrolului ar fi procedat la fel.

Romario Pires a jucat pentru Petrolul între 2012 și 2014, în două sezoane, iar revenirea pe ”Ilie Oană” a fost una specială pentru el. A fost încântat și de atmosfera din tribune, la meci fiind prezenți în jur de 10.000 de spectatori.

”Un meci destul de greu, noi am venit să jucăm dar, cu tot respectul pentru Petrolul, am întâlnit o echipă foarte bine montată și plecăm cu un punct. Știm că va fi greu în play-off, dar un punct în deplasare contează.

Asta e strategie de meci, fiecare antrenor se gândește cum e mai bine pentru echipa lui. Așa a gândit antrenorul lor, noi am luat un punct, e bine.

(N.r. – Despre atmosfera de pe stadion) Eu zic că în Liga 1 e așa atmosferă, sunt meciuri adevărate. Din tot sufletul mi-aș dori să fie așa atmosferă la fiecare meci.

(N.r. – Despre revenirea pe stadionul Petrolului) E un sentiment special să joc aici, dar acum sunt în alb și negru și trebuie să fac totul pentru echipa mea”, a declarat Romario Pires.

Romario Pires, analiza play-off-ului

Căpitanul Universității Cluj a făcut și analiza următoarelor meciuri din play-off, nouă la număr, în care echipa sa încerca să termine cel puțin pe locul 2, pentru a promova direct în Liga 1.

”Mai sunt nouă meciuri de jucat, trebuie să luăm fiecare meci în parte. Depinde de noi, mai urmează un meci în deplasare. Mergem la Slobozia să câștigăm”, a mai spus Pires.

Universitatea Cluj a căzut pe locul 3

Universitatea Cluj a pierdut locul 2 în clasamentul play-off-ului. Egalul cu Petrolul și victoria obținută de FC Hermannstadt cu Unirea Slobozia, scor 2-0, au coborât formația lui Erik Lincar pe locul 3, cu 43 de puncte. Formația lui Marius Măldărășanu are 33 de puncte, iar liderul Petrolul are 50 de puncte.

”U” Cluj are următorul meci tot în deplasare, cu Unirea Slobozia.

Declarațiile lui Romario Pires după Petrolul – ”U” Cluj 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=BVeGDawV8W4

Foto: Ionuț Anghel (Sport Pictures) și Universitatea Cluj
Video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-intamplat-cum-si-a-dorit-nae-constantin-petrolul-a-facut-egal-cu-u-cluj-dar-strategia-principalului-a-iesit-e-punctul-de-temelie-cu-asa-atitudine-19224057

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-declaratii-tari-dupa-derby-ul-petrolul-u-cluj-se-aud-zvonuri-dar-noi-incercam-sa-promovam-pe-teren-nu-in-birouri-a-criticat-dur-arbitraju-19223898

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-spune-mersi-ca-slobozia-a-pierdut-doar-cu-doua-goluri-meciul-cu-fc-hermannstadt-nu-am-avut-o-atitudine-demna-de-nivelul-competitiei-poate-am-si-dormit-un-pic-19224060

Răzvan STÎNGĂ 20 Mar. 2022, 15:28 Liga 2
Pe aceeași temă