Înapoi pe locul 2! FC Hermannstadt a început perfect play-off-ul Ligii 2, cu o victorie cu Unirea Slobozia

Ovidiu BOICA 20 Mar. 2022, 14:09 Liga 2

FC Hermannstadt a revenit pe loc direct promovabil după victoria cu 2-0 cu formația din Slobozia, Unirea. ”Alb-roșii” profită, ce-i drept, de remiza albă dintre Petrolul și ”U” Cluj, cu o zi mai devreme.

Căpitanul Petrișor Petrescu și Daniel Paraschiv au semnat golurile echipei sibiene la Mediaș, dar diferența de pe tabelă ar fi fost mai mare dacă între buturile Unirii portarul Poiană nu ar fi avut câteva intervenții bune.

Petrescu a deblocat tabela la Mediaș după un început de meci cu ocazii multiple

Echipa lui Marius Măldărășanu începe cu dreptul bătălia pentru promovare, câștigând lejer, deși scorul nu o arată neapărat, în fața ialomițenilor lui Adrian Mihalcea.

Sibienii au luat cu asalt poarta lui Poiană încă din primele minute, dar Antoche a fost imprecis, reluând alături, cu capul, de la 7-8 metri, un balon trimis în careu de Năstăsie, din corner (3). Petrescu a fost mai precis, solicitându-l pe goalkeeperul unirist cu un șut de la 20 de metri (6).

Oaspeții au replicat prin Afalna, camerunezul trimițând prea înalt, cu capul, din centrarea lui Mustacă (10).

Jucătorii lui Marius Măldărășanu și-au intensificat dominația și Paraschiv a recuperat sus și a verticalizat pentru Daniel Paraschiv, care era singur-singurel cu Poiană, dar portarul a reușit să pareze (16).

Patru minute mai târziu, Năstăsie a trimis în careu dintr-o lovitură liberă din apropierea liniei de margine, de pe stânga, și Petrescu a deviat la colțul scurt, deblocând tabela.

Năstăsie a irosit un penalty

Afalna a continuat să fie pericolul numărul unu pentru buturile apărate de Muțiu, a recuperat în marginea careului mare și a jonglat cu balonul înainte de a i-l transmite lui Gulceac, atacantul moldovean reluând de puțin pe lângă bară, din întoarcere (34).

Sibienii își puteau asigura liniștea înaintea pauzei, când Călin Popescu a scăpat singur cu Poiană și a fost faultat în careu, dar Ionuț Năstăsie a tras în bară de la punctul cu var (42).

Popescu la serviciu, Paraschiv cu golul

Jucătorii lui Măldărășanu au revenit de la vestiare cu aceeași poftă de joc și Călin Popescu a căutat colțul lung, de la 14 metri lateral stânga, cu mult efect, dar mingea a trecut alături (49).

În replică, Toma i-a așezat mingea pe cap lui Afalna, dar camerunezul a reluat dezamăgitor (51).

Careul oaspeților a rămas sub asediu și Toma a respins în corner mingea trimisă în gura porții de Opruț (52), apoi Petrescu – jenat de un adversar – a reluat alături, cu capul, din centrarea lui Pantea (53).

Popescu a mai trecut o dată la serviciu și Daniel Paraschiv a fructificat centrarea fundașului dreapta, de la colțul lung, cu un voleu, cu stângul (53).

Poiană a limitat proporția scorului

Poiană le-a dat emoții ialomițenilor, respingând în față mingea trimisă direct pe poartă de Petrescu, dintr-o lovitură liberă, apoi a revenit și a reținut (57).

Oaspeții ar fi putut reintra în meci cu 20 de minute înainte de final, dar Sebastian Ivan, jucător intrat în locul moldoveanului Gulceac, a întârziat șutul și Antoche a rezolvat situația.

Internaționalul de juniori Pantea a trecut de la serviciu la finalizare, însă a trimis peste transversală mingea așezată ca pe tavă de Cruceru (74), iar Petrescu a șutat în plasa laterală dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, lateral stânga, în încercarea de a-l păcăli pe Poiană (76).

Vali Buhăcianu a încercat și el să-și treacă numele pe lista marcatorilor, a sprintat cu mingea la picior, de la jumătatea terenului, însă a trimis imprecis, din careu, la colțul lung (80).

”Alb-roșii” au continuat să alerge după golul trei, însă Poiană a scos mingea șutată de Balaure (90), iar în prelungiri, Antoche a trimis peste transversală, cu capul (90+1), apoi Poiană a reținut ca la antrenamente mingea șutată de Hora din marginea careului mare (90+4).

FC Hermannstadt a revenit pe locul 2, Unirea Slobozia rămâne pe 6

FC Hermannstadt are acum 44 de puncte și e la șase lungimi în spatele liderului Petrolul, însă a devansat cu un punct ”U” Cluj, revenind, astfel, pe locul 2, unde s-a situat în multe etape în sezonul regular. Sibienii vor juca, peste două săptămâni, tot la Mediaș, cu Concordia Chiajna.

Unirea Slobozia a rămas cu 33 de puncte, pe locul 6, iar etapa următoare o întâlnește pe teren propriu pe ”U” Cluj.

FC HERMANNSTADT – UNIREA SLOBOZIA 2-0

Petrișor Petrescu 20′, Daniel Paraschiv 54′

FC Hermannstadt: Muțiu – Pantea, Bejan, Antoche, Opruț – Biceanu, Mino Sota (Alhassan 59′), P. Petrescu (cpt.)(Buhăcianu 77′) – I. Năstăsie (Balaure 59′), C. Popescu (Al. Oroian 88′), D. Paraschiv (Hora 59′)
Rezerve neutilizate: I. Pop – Tomșa, Issah, I. Stoica
Antrenor: Marius Măldărășanu

Unirea Slobozia: Poiană – Trașcu (Greu 60′), I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă, Cruceru (Gherghiceanu 77′) – Bolohan (Dorobanțu 60′), Afalna, Mustacă (Silaghi 46′) – Gulceac (Seb. Ivan 60′)
Rezerve neutilizate: Ciupercă – D. Mihai, Mih. Lemnaru, Gab. Lazăr
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Gaz Metan (Mediaș – Sibiu); Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti); Asistenți: Gabriel Sabin Stroe (Piteşti) și Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj); Rezervă: Marius Chițu (Târgovişte); Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) și Romeo Malac (Timişoara).

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1130-la-medias-sibienii-pot-trece-peste-u-cluj-in-clasamentul-play-off-ului-ligii-2-19223976

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-u-cluj-da-start-play-off-ului-ligii-2-astazi-de-la-ora-1730-pe-ilie-oana-19223739

Ovidiu BOICA 20 Mar. 2022, 14:09 Liga 2
Pe aceeași temă