S-a întâmplat cum și-a dorit Nae Constantin: Petrolul n-a primit gol cu ”U” Cluj! ”E punctul de temelie. Cu așa atitudine, nu ne bate nimeni.” De ce a făcut o singură schimbare

Răzvan STÎNGĂ 20 Mar. 2022, 14:45 Liga 2

Petrolul și-a atins obiectivul în debutul play-off-ului Ligii 2. A făcut 0-0 cu ”U” Cluj, rezultat de egalitate pe care antrenorul Nicolae Constantin îl și voia, pentru a menține distanța față de ardeleni. La finalul partidei, la conferința de presă, Constantin a remarcat că strategia sa a mers perfect.

Nicolae Constantin: ”Nu mi-am făcut calcule, dar e clar că din aceste egaluri avem de câștigat”

Chiar dacă jocul nu a fost unul spectaculos, lucru remarcat și de Erik Lincar, Petrolul a scos un punct care va cântări serios la finalul grupei de promovare, după cum a afirmat Nicolae Constantin. El e convins că astfel de momente se vor tot repeta în play-off, precizând că vor fi multe remize.

Constantin a scos, pe lângă rezultat, în evidență și atitudinea jucătorilor, modul în care au tratat partida cu ”U” Cluj. Speră ca victoriile să vină în partidele care urmează, iar acest lucru se va întâmpla cu siguranță dacă mentalitatea va fi una bună, a mai punctat printre altele Constantin.

”A fost un meci greu, închis, mă așteptam să fie așa. Consider că am făcut un pas important, pentru că aveam nevoie de un rezultat bun în meciul ăsta, să căpătăm încredere. O pierdusem un pic. E un punct de plecare, temelia la ce avem de făcut de acum înainte și sunt sigur că, dacă vom aborda toate meciurile cu atitudinea de azi, n-are cine să ne bată în acest play-off.

Ține numai de noi să ajungem la final în Liga 1. O să câștigăm și meciuri, cu siguranță. Cu ”U” Cluj mi-am propus să nu primim gol azi. Nu mi-am făcut calcule, dar e clar că din aceste egaluri avem de câștigat. Rămâne diferența față de echipele din spatele nostru și presiunea e mai mult pe ele.

Fotbalul n-a fost azi de Liga 1, dar atmosfera a fost. Sută la sută de Liga 1. Am văzut că lumea ne-a aplaudat la sfârșit. Lumea are însă așteptări, își dorește. Și eu îmi doresc să fim promovați cât mai repede, să avem trei victorii în primele trei meciuri, dar, probabil, o să suferim până la sfârșit. Important e ca la urmă să promovăm.

Cluj are o echipă bună, dar în momentul în care te închizi bine are și ea probleme. Are probleme pe faza de construcție, ajunge tot la pasă lungă, ajunge la rezolvare individuală. Eu prevăd că vor fi multe meciuri de egalitate în play-off.

Începem să creștem. Eu așa consider, că aveam nevoie de un rezultat pozitiv în meciul ăsta, iar 0-0 ăsta e unul pozitiv. Vorbeam înainte de meci și spuneam că U Cluj a marcat nouă goluri în trei meciuri. Vedeți că n-au mai dat și astăzi. Asta ne-am propus în primul rând, să nu luăm gol. Cu puțină șansă am fi putut să dăm. Cu puțină șansă, dădeau și ei. Ăsta e jocul, a punctat Nicolae Constantin.

Nicolae Constantin: ”Trebuie să fie o creștere în joc. E o descătușare pentru noi. Aveți încredere în echipa asta”

Antrenorul Petrolului a promis și că simte că echipa va ajunge la potențial maxim în scurt timp. Cantonamentul din iarnă va face ca liderul Ligii 2 să fie, în câteva etape, la potențialul anterior pauzei competiționale și că va reuși să promoveze.

În pauza din Liga 2 care urmează, pentru meciurile echipelor naționale, Petrolul va disputa și două meciuri amicale.

Trebuie să fie o creștere în joc. E o descătușare pentru noi, pentru că am fost un pic, și eu și jucătorii, puși sub presiune, de rezultatele noastre și de rezultatele adversarilor. În ultimele două meciuri am fost nemulțumit, dar atitudine am avut. Pot să spun că am reușit să revenim cu Unirea Constanța. Aveți încredere în echipa asta. Am plecat bine, am început bine, eu așa consider, și de acum înainte o să fim doar în sus.

E ok, oricând e bine venită o pauză. Putem să ne reglăm, avem două meciuri amicale în perioada asta, cu minute pentru tot lotul. Suntem mulți, trebuie să jucăm, a mai precizat Constantin.

Nicolae Constantin, despre faptul că Petrolul a făcut o singură schimbare cu ”U” Cluj

Nicolae Constantin a făcut o singură modificare în derby-ul cu ”U” Cluj. A precizat că a decis astfel pentru că nu avea pe cine să schimbe. A simțit că echipa merge perfect și nu a vrut să strice ritmul.

Ar fi putut schimba, de exemplu, în prelungiri, pentru a trage de timp cu aceste modificări de jucători, însă nici atunci nu a făcut-o.

Mi-era greu să schimb ceva. M-am tot uitat… la ”underi” nu prea aveam ce schimba, la fundași nu aveam de ce, la mijlocași a fost ok, Sory Diarra a hărțuit și era în continuare util. Nu prea aveam ce schimba.

Aș fi schimbat, dar nu aveam ce. Așa am considerat, așa am văzut. A ieșit bine, nu am pierdut. Nu îmi garantează nimeni că dacă am fi făcut schimbări am fi câștigat”, a încheiat Nicolae Constantin la conferința de presă.

  • Petrolul, cu ”U” Cluj: R. Avram – Pashov, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Seto – Sr. Pîrvulescu, Tucaliuc (Măzărache 71′), M. Bratu – S. Diarra;
    Rezerve neutilizate: Moroz – Mih. Constantinescu, Velisar, Boțogan, V. Lică, Jarovic, Cioiu, M. Chindriș;

Petrolul, avans de șase puncte peste locul 2

Petrolul rămâne lider în Liga 2 după această primă etapă din play-off, cu 50 de puncte, la șase lungimi de locul secund, FC Hermannstadt. ”U” Cluj e abia pe locul 3, cu 43 de puncte.

În etapa a 2-a a play-off-ului, Petrolul va juca pe terenul Stelei. ”U” Cluj va evolua în deplasare, cu Unirea Slobozia.

Declarațiile date de Nicolae Constantin după Petrolul – ”U” Cluj 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=c2DxNI425J0

Foto: Ionuț Anghel / Sport Pictures
Video: Petrolul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-declaratii-tari-dupa-derby-ul-petrolul-u-cluj-se-aud-zvonuri-dar-noi-incercam-sa-promovam-pe-teren-nu-in-birouri-a-criticat-dur-arbitraju-19223898

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-u-cluj-da-start-play-off-ului-ligii-2-astazi-de-la-ora-1730-pe-ilie-oana-19223739

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inapoi-pe-locul-2-fc-hermannstadt-a-inceput-perfect-play-off-ul-ligii-2-cu-o-victorie-cu-unirea-slobozia-19224034

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-moare-dar-nu-se-preda-marius-paun-anunta-planurile-pentru-sezonul-viitor-de-liga-3-19224002

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-dupa-remiza-iasiului-cu-selimbar-dupa-aspectul-jocului-puteam-sa-castigam-dar-la-fel-de-bine-puteam-sa-si-pierdem-19223982

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-moldovan-dupa-succesul-brasovului-la-ripensia-noi-speram-pana-la-capat-echipa-va-lupta-pana-la-ultimul-centimetru-pentru-a-se-salva-matematic-19223972

Răzvan STÎNGĂ 20 Mar. 2022, 14:45 Liga 2
Pe aceeași temă