Robert Asăvoaei a convins la Poli Iași, iar conducerea i-a propus prelungirea contractului. Ce sumă a cerut jucătorul și cât oferă clubul | EXCLUSIV

Narcis POHOAȚĂ 05 Jan. 2022, 19:51 Liga 2

Robert Asăvoaei, al doilea golgheter al Politehnicii Iași în prima parte a campionatului Ligii 2, cu trei goluri, e dorit în continuare la gruparea din Copou. Jucătorul în vârstă de 23 de ani a semnat în august anul trecut cu Iașiul doar până la sfârșitul lui 2021, iar în momentul de față este liber de contract.

Oficialii clubului au anunțat însă că vor să-i prelungească angajamentul, cel puțin până la sfârșitul sezonului, urmând ca în zilele următoare să se pună de acord doar asupra salariului.

Salariu de 500 de euro lunar în primele luni pentru Robert Asăvoaei la Poli Iași

Asăvoaei a avut în cele patru luni de contract un salariu de doar 2.500 de lei pe lună, adică 500 de euro.

Conducerea clubului i-a propus înainte de anul nou prelungirea contractului până la sfârșitul sezonului, pe același salariu, însă jucătorul a cerut 1.000 de euro lunar, sumă cu care oficialii Poliotehnicii nu au fost de acord. Aceștia din urmă au anunțat însă că vor să-l păstreze pe Asăvoaei, urmând să-i mărească salariul.

”Asăvoaei și-a făcut treaba cât a jucat, a intrat bine când a fost trimis în teren și vrem să-i prelungim contractul. În primă fază până la sfârșitul acestui sezon. Urmează să-i facem o nouă propunere în următoarele zile”, a declarat, pentru Liga2.ro, managerul Florin Briaur.

Oficialii ieșeni au anunțat că sunt dispuși să-i ofere lui Robert un salariu mai mare în a doua parte a campionatului, însă nu 1.000 de euro, cât a solicitat jucătorul, ci undeva în jurul sumei de 750 de euro pe lună.

”Eu îmi doresc să continui la Poli Iași. Mă simt bine la Iași, iubesc această echipă și vreau să joc în continuare pentru Poli. Nu am discutat încă detaliile, urmează să vorbesc cu conducerea clubului în zilele următoare”, a punctat Robert Asăvoaei.

  • 9 meciuri a prins Robert Asăvoaei la Poli Iași în acest sezon de Liga 2, în doar trei dintre ele începând ca titular, însă în care a și fost schimbat

Asăvoaei e al doilea golgheter al echipei, după Sekou Camara

Robert Asăvoaei a semnat cu Politehnica Iași pe 20 august, înaintea meciului din etapa a 4-a, cu Universitatea Cluj, și a marcat trei goluri până la finalul anului, fiind al treilea golgheter al echipei, după Sekou Camara (7 goluri).

Mijlocașul ofensiv în vârstă de 23 de ani a marcat pentru Poli în meciurile cu Unirea Constanța (etapa a 7-a, scor 6-0), Dacia Unirea Brăila (etapa a 12-a, 2-0) și Unirea Slobozia (etapa a 13-a, 3-1), în această din urmă partidă ieșeanul reușind să înscrie direct din corner. Așa a fost creditat de arbitru, fiindcă, de fapt, golul a fost autogolul portarului, care și-a băgat singur mingea în plasă.

Asăvoaei are și două asisturi în prima parte a campionatului, pentru reușitele lui Deretti (cu Miercurea Ciuc) și Camara (cu Viitorul Pandurii), ambele meciuri fiind pierdute de Poli cu 1-3.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto și Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 05 Jan. 2022, 19:51 Liga 2
Pe aceeași temă