Ripensia visează la grupele Cupei României. Samuel Zimța vrea să-și elimine fosta echipă, ”FC U” Craiova: ”Nu contează că evoluează într-un eșalon superior”

Anda DELIU 26 Sep. 2022, 12:58 Cupa României
Ripensia visează la grupele Cupei României. Samuel Zimța vrea să-și elimine fosta echipă, ”FC U” Craiova: ”Nu contează că evoluează într-un eșalon superior”

Ripensia Timișoara va juca marți în Cupa României, în Play-off, cu ”FC U” Craiova, pe arena Electrica.

Fostul jucător al oltenilor, Samuel Zimța, de curând ajuns de clubul timișorean din Liga 2, a prefațat jocul în locul celor din staff și a precizat că formația sa visează să meargă mai departe în competiție.

Despre jocul cu trupa lui Adrian Mititelu a vorbit și ”antrenorul” Iulian Muntean.

Samuel Zimța a prefațat din partea Ripensiei meciul cu ”FC U” Craiova

Din partea Ripensiei, înainte de meciul din Cupa României cu ”FC U” Craiova, a vorbit mijlocașul Samuel Zimța, care a jucat pentru următorul adversar al timișoarenilor, mai mult în perioada când acesta activa în Liga 3. Spune că Ripensia nu are nimic de pierdut la acest joc.

”O să fie un meci foarte greu și important. Nu contează faptul că evoluează într-un eșalon superior. Orice meci pleacă de la 0-0. Iar în fotbal se poate întâmpla orice. Noi cu siguranță nu avem nimic de pierdut”, a punctat Zimța, ultima dată fotbalist în Republica Moldova, la Zimbru Chișinău, după ce ultima dată în România a evolua în Liga 3 la Viitorul Șimian.

Zimța e fericit că-și revede foștii colegi

Zimța consideră că ”FC U” este adevărata Universitate Craiova și spune că se bucură că-și revede foștii colegi.

”Am cu Știința două promovări consecutive (n.r. – vorbește despre ”FC U” Craiova, care a promovat consecutiv în Liga 2 și mai apoi în Liga 1, însă el a fost inexistent la echipă când s-a promovat în prima ligă). Mă bucur că am luat parte la renașterea Universității și mă bucur și de revederea cu foștii colegi, una dintre cele mai frumoase galerii din România, Peluza Sud Craiova. Dar acestea sunt doar gânduri. Eu sunt un profesionist și o să dau tot ce pot pe teren. Bineînțeles, m-aș bucura foarte-foarte mult să reușim să acccesăm grupele”, a mai spus jucătorul care pentru Ripensia a evoluat în trei meciuri în campionat până în acest moment.

Iulian Muntean, înainte de jocul cu ”FC U” Craiova: ”Ne dorim să ne vedem nivelul de pregătire la care suntem în momentul de față”

Despre jocul cu ”FC U” Craiova a vorbit și preparatorul sportiv cu rol de antrenor principal al Ripensiei, Iulian Muntean. Acesta a avut numai cuvinte de laudă pentru trupa condusă de Marius Croitoru și a transmis că acest meci are și rolul de a vedea adevăratul nivel la care se află jucătorii săi.

”Un meci așteptat cu interes, cu nerăbdare, o întâlnire cu o echipă de primă ligă, cu o echipă care după primele etape arată poate cel mai frumos fotbal ofensiv pe care l-am văzut în SuperLigă, orientat spre spectacol, cu multe ocazii de gol, bazat pe posesie. Din păcate, au avut și puțin ghinion, altfel erau mult mai sus în clasament. Am văzut declarația lor, faptul că-și doresc să ajungă în finala Cupei României. Lucrul acesta îi motivează, dar noi ne dorim să ne vedem nivelul de pregătire la care suntem în momentul de față. Orice jucător din Liga a 2-a sau orice echipă de Liga a 2-a își dorește să ajungă mai sus, iar în meciurile de acest gen ai un prilej ca să-ți măsori forțele cu o echipă de nivel superior și, de data aceasta, Universitatea Craiova chiar este o echipă foarte bună a SuperLigii”, a spus Iulian Muntean.

Acesta a vorbit și despre situația unora dintre jucătorii din lot, cei care sunt indisponibili sau incerți ori revin și sunt apți de joc.

”Mogoș e suspendat din cauza cartonașului roșu primit cu Ciucul, la cele două galbene, Stoi e încă nerefăcut după accidentarea din același meci. El a făcut trei zile pauză, după care a început alergările și s-a pregătit separat toată săptămâna trecută. Prograbil că de astăzi sau cel târziu de miercuri va intra impreună cu colegii, dar mâine sigur nu ne vom baza pe el. Ne lipsește Vermeșan, care e plecat la lotul național. Îmbucurător este că Vidrăsan s-a antrenat la capacitate maximă, chiar dacă mai simte unele dureri, e apt pentru joc. În rest, tot lotul este valid”, a mai declarat Muntean.

”FC U” Craiova are 14 puncte și ocupă locul 9 în SuperLigă. Ripensia are 5 puncte în Liga 2, unde este pe locul 17.

Meciul dintre Ripensia și ”FC U” Craiova, din Play-off-ul Cupei României, se joacă marți, de la ora 16:00, la Timișoara, pe stadionul Electrica.

Foto: Kozma Attila / Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-iasi-fara-claudiu-niculescu-si-mai-multi-jucatori-titulari-la-dumbravita-la-meciul-din-cupa-romaniei-antrenorul-a-decis-sa-nu-faca-deplasarea-in-banat-19246515

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-play-off-ului-cupei-romaniei-si-partidele-televizate-cele-16-meciuri-se-joaca-in-nu-mai-putin-de-13-intervale-de-timp-19246130

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-perfectat-o-noua-achizitie-mijlocasul-roman-a-evoluat-ultima-data-in-republica-moldova-19243450

Anda DELIU 26 Sep. 2022, 12:58 Cupa României
Pe aceeași temă