Ripensia, la cel mai bun meci al sezonului, a zdrobit Poli Iași. Iulian Muntean: ”A fost abnegație în teren, respectat aproape tot ce li s-a cerut”

Anda DELIU 08 Oct. 2022, 19:04 Liga 2

Ripensia Timișoara s-a impus cu scorul de 3-1, acasă, cu Poli Iași, un rezultat aproape nesperat pentru bănățeni, care nu au mers deloc grozav în acest început de campionat, și mai ales din cauza absențelor din lot.

Antrenorul de facto al Ripensiei, Iulian Muntean, a declarat după joc că succesul se explică prin faptul că a avut o discuție foarte amănunțită cu fotbaliștii, care au înțeles planul tactic și l-au pus foarte bine în aplicare de această dată.

Start perfect pentru Ripensia: gol din minutul 2!

Și zeița Fortuna a ținut cu gazdele de pe Electrica. Din minutul 2, roș-galbenii au deschis scorul, după un aut Nicolae Sofran a pătruns în careu și a reluat tot el, cu insistență, după ce portarul Iașului a ratat intervenția corectă la minge. Ieșenii au fost periculoși însă și ei în minutul 21, după o lovitură liberă bătută perfect de Alin Roman, însă Marchioni a ratat șansa să reia în poartă din câțiva metri.

Toată prima repriză, portarul Toroc a scăpat mingi, dar ieșenii nu au putut specula acest aspect. De altfel, în minutul 30, Sofran a scăpat de data aceasta central spre poartă și l-a învins pe Knoflach, ieșit din nou aiurea.

Repriza s-a terminat cu golul marcat de tânărul David Ciurel, care a scăpat pe stânga după ce a primit de la Gavra și l-a executat pe goalkeeperul ieșenilor.

Claudiu Niculescu, patru schimbări la pauză!

Cu scor de neprezentare la pauză, Claudiu Niculescu a schimbat patru jucători din lot, iar până să se intre în ultima jumătate de oră, a epuizat și ultima schimbare. Toroc nu a mai făcut atât de multe erori de scăpare a balonului, iar ieșenii tot nu au găsit metode prea bune de a se apropia de gol și a reintra în joc.

În schimb, în minutul 70, Telcean a intervenit cu capul și era să își dea un autogol de toată ”frumusețea”. Ripensia și-a permis să aibă în repriza a doua și câteva execuții de pe la centrul terenului, prin Fridrich și Gavra, dar pe final de repriză a mai lăsat din turație și a jucat la conservarea rezultatului.

Iașiul a simțit că poate profita și i-a blocat pe gazde în zona propriul careu. De aici, Cristea și-a încercat șutul, dar fără succes. Până la urmă, în minutul 87, dintr-o centrarea a lui Cristea, Florin Plămadă a marcat cu capul. Poli a încercat să mai înscrie, dar a fost mult prea târziu, iar în prelungiri tânărul Butnărașu a avut și el o imensă ratare pentru gazde.

  • Ripensia: Toroc – Zamfirescu (Andr. Macrițchii 80′), Lalic, Fridrich, Gladun – Vidrăsan, Rz. Morariu (Mogoș 69′) – Sofran (Butnărașu 90+2′), Zimța, Dav. Ciurel (R. Ciurel 80′) – Gavra (cpt.)(Bobocea 90+2′). Rezerve neutilizate: Brașoveanu – D.I. Dincă, Mihart, Rob. Stoica.

Iulian Muntean a avut o discuție mai lungă și rodnică cu echipa

Cel care îndeplinește de fapt rolul principalului, preparatorul sportiv Iulian Muntean, a spus că le-a explicat jucătorilor rolurile lor foarte detaliat, și au înțeles.

”O victorie foarte mare. Vreau să-i felicit pe băieți, în primul rând. Pentru că au înțeles că fără muncă nu se poate. Azi a fost abnegație în teren, a fost muncă, a fost dăruire, și au respectat aproape tot ce li s-a cerut. Când le-am făcut ieri prezentarea adversarului au înțeles exact ce trebuie. Au intrat și ei prima dată, am avut o discuție cu tot grupul, legat de ce trebuie să facem, de ce li se cer anumite chestii și au înțeles foarte bine. Dovadă cea mai clară e astăzi, că nu putme spune că nu au respectat ce li s-a cerut”, a explicat Muntean.

Cu multe absențe, Morariu a putut juca ce știe cel mai bine

Deși e de aproape un an la Ripensia, Răzvan Morariu a jucat mereu fundaș dreapta. Deși fanii roș-galbeni ar fi putut crede că că e postul său, el e de fapt închizător. Iar în condițiile suspendării lui Stoi și Călin, a putut fi titular în fața apării. Și, paradoxal, cu absențe, Ripensia a mers foarte bine, mai bine ca în alte jocuri fără probleme de lot.

”De fapt, postul lui e chiar închizător de meserie. Noi l-am reprofilat fundaș dreapta, când am avut nevoie sezonul trecut. Anul acesta a început tot fundaș dreapta la Buzău, dar când l-am adus de la Dumbrăvița, postul lui era mijlocaș central, acolo asta juca. Era de așteptat, trebuia să facem ceva săptămâna aceasta. Și am avut o discuție foarte clară de luni începând, cu băieții. Au înțeles ce e de făcut. Cei de pe margine și-au așteptat șansa și când au intrat, au demonstrat că merită să joace”, a spus Muntean despre formula de start cu schimbări.

Toroc, cu mănușile ”ude” prima repriză

Dacă la Dumbrăvița a intrat pe parcurs și a avut execuție excelente la mingi ce veneau spre poartă, Paul Toroc a fost foarte ezitant în acest meci. Poli Iași nu a putut profita însă de mingile sale scăpate, ci a marcat în urma unei centrări.

”E adevărat! Dar când e să ai noroc….Astăzi am avut noroc. Na-am avut noroc la Dumbrăvița, de exemplu. Acolo a intrat foarte bine. Dar și astăzi, ce pot să zic, a luat gol doar în minutul 88, și acolo pe o greșeală tot a lui. Nu înțeleg de ce a dat mingea în corner. Era mingea la noi în brațe. Trebuia să oprească jocul, n-am prea înțeles”, a spus Muntean despre portar.

David Ciurel, gol marcat la 17 ani pentru Ripensia

La primul meci ca titular la Ripensia, David Ciurel a și marcat. De altfel, au fost mulți juniori pe foaie, așa cum vrea patronul Mihu. ”Și la primul maci ca titular! A meritat. Am făcut ieri un joc cu cei de la U18, în care s-a prezentat foarte bine, a înțeles foarte bine ce are de făcut și dovada cea mai clară că a dat gol și poate că ar mai fi putut să înscrie unul în a doua repriză. Astăzi am avut nouă seniori pe raportul de arbitraj și 11 juniori. Acesta este proiectul, nu am ce să fac. Dar în momentul de față, cine merită, acela joacă. Exact asta a fost astăzi. Am avut și seniori pe bancă, dar au jucat juniori. Am început cu doi, de 2005 și de 2004 în teren. Nu mă obliga (n.r. regulamentul) puteam conform regulamentului, să bag un singur jucător”, a mai spus Muntean.

Cu 8 puncte acumulate în nouă etape, Ripensia este pe locul 16 momentan. Runda viitoare, a 10-a, va juca în deplasare la Dinamo, cel ma iprobabil la Giurgiu, sâmbătă, de la ora 12:00.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 08 Oct. 2022, 19:04 Liga 2
Pe aceeași temă