Ripensia, pregătită de ”derby-ul durerii” cu Metaloglobus: ”Este mincinoasă clasarea lor pe ultimul loc.” ”Roș-galbenii” au mai parafat un transfer

Anda DELIU 02 Sep. 2022, 18:01 Liga 2
Ripensia, pregătită de ”derby-ul durerii” cu Metaloglobus: ”Este mincinoasă clasarea lor pe ultimul loc.” ”Roș-galbenii” au mai parafat un transfer

Sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Electrica din Timișoara se întâlnesc ultimele două clasate din Liga 2, Ripensia și Metaloglobus București, ambele cu un punct acumulat în primele patru runde.

Bănățenii au mai realizat și transferul lui Nicolae Sofran, de la colega Poli Timișoara, iar speranțele sunt pentru prima victorie în acest sezon.

Roberto Ivan, despre clasarea Metaloglobusului pe ultimul loc: ”Mincinoasă”

Înainte de acest joc a vorbit cel care este antrenor principal în acte, Roberto Ivan, căci la Ripensia se face o ”rotativă” cu reprezentanții staffului tehnic care dau declarațiile. Antrenorul spune că doar conjunctural Metaloglobus e pe ultimul loc.

”Este un derby, între ghilimele! Locul 19 cu locul 20. Ca o comparație, ambele echipe am întâlnit între din cele patru partide aceleași formații, adică Slobozia, Buzăul și Baia Mare. În plus, ei au întâlnit Steaua, noi Buzăul. Eu zic că este mincinoasă clasarea lor pe ultimul loc. Mi se pare o echipă foarte bună, matură, jucători cu experiență, care au trecut pe la Divizia A. Cred că doar conjunctura și ghinionul au făcut… Am urmărit meciurile lor și am constat că au avut parte și de ghinion”, a spus Ivan.

Ripensia e la egalitate cu ”lanterna” Metaloglobus, antrenorul se aștepta la un început greu

Antrenorul principal al Ripensiei a fost întrebat dacă și pentru echipa sa locul din clasament este mincinos. Ivan spune că jucătorii trebuie să se gândească la ce urmează. Și că se mai dorește aducerea uni atacant.

”Ne așteptam la începutul acesta dificil în momentul în care s-au afișat tragerile la sorți. Speram la mai mult. Am avut și șansa să obținem mai mult din aceste patru jocuri, dar atât am reușit să obținem la ora actuala și asta este. Vin următoarele meciuri și nu ne putem gândi la ce am ratat în meciurile precedente. Ne-am mai dori un atacant, sperăm să reușim să-l aducem”, a punctat Roberto Ivan.

Ripensia l-a luat definitiv pe Nicolae Sofran de la Poli

Altfel, Ripensia a oficializat în această săptămână și sosirea lui Nicolae Sofran. Jucător născut în 2001, el este fundaș dreapta ca post de bază. A mai jucat la CSC Ghiroda și Giarmata Vii și Poli Timișoara, unde nu a mai intrat în vederile antrenorului Bogdan Andone pentru acest sezon.

Deși mai avea un an contract alb-violeții, Sofran a fost lăsat liber, cu păstrarea unui procent dintr-un viitor transfer.

”Mă bucur că am semnat cu Ripensia, este o nouă provocare pentru mine. Cunosc clubul și îi știu pe cei mai mulți dintre jucătorii care activează acum la echipă. Ripensia este un mediu propice pentru jucătorii tineri și vreau să confirm încrederea pe care mi-o acordă clubul. Sunt convins că împreună putem avea rezultate bune în acest sezon, în ciuda startului mai puțin reușit”, spune Sofran, care a semnat pe 2 ani cu Ripensia.

Sofran a evoluat în 43 de meciuri pentru Poli Timișoara în ultimele trei sezoane. În precedentul a evoluat cel mai mult, în 24 de partide, 21 ca titular.

Nicolae Sofran a fost prezentat la Ripensia de preparatorul sportiv Iulian Muntean, cel care, de fapt, face pe antrenorul principal. Foto: Ripensia Timișoara
  • În ultima zi a lunii august, Ripensia l-a prezentat și pe Samuel Zimța, ultima dată la Zimbru Chișinău. Anterior, în această vară, echipa timișoreană i-a mai achiziționat doar pe Claudiu Zamfirescu, Alexandru Mogoș și Paul Toroc.

Ripensia și Metaloglobus au câte 1 punct în clasament după primele patru etape. Timișorenii sunt pe 19, deoarece au un gol mai puțin primit, 2-5 față de 2-6, iar echipa lui Eugen Trică e pe poziția a 20-a. Meciul de pe arena Electrica are loc sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 5-a a Ligii 2.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-perfectat-o-noua-achizitie-mijlocasul-roman-a-evoluat-ultima-data-in-republica-moldova-19243450

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alte-plecari-de-la-ripensia-de-data-aceasta-de-la-academia-de-juniori-antrenorul-adus-sa-formeze-viitoarele-transferuri-paraseste-corabia-19243121

Anda DELIU 02 Sep. 2022, 18:01 Liga 2
Pe aceeași temă