Ripensia doar se mai plimbă prin campionat în acest final de Liga 2. Echipa timișoreană, învinsă de retrogradata Unirea Constanța. Ce explicații a găsit Iulian Muntean

Anda DELIU 22 Apr. 2022, 16:53 Liga 2
Ripensia doar se mai plimbă prin campionat în acest final de Liga 2. Echipa timișoreană, învinsă de retrogradata Unirea Constanța. Ce explicații a găsit Iulian Muntean

Ei bine, antrenorul Călin Mada a avut dreptate când a declarat că meciul dintre Unirea Constanța și Ripensia va fi unul interesant, cel puțin în sensul de nu cu rezultat neapărat previzibil.

Formația gazdă la Buftea s-a impus, sâmbătă, cu 2-1, în cadrul jocului din etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2, iar bănățenii, deși se lăudau cu debuturile tinerilor, au făcut ultimele trei schimbări în prelungiri, când ar fi trebuit să atace pentru a egala, nu să tragă de timp!

Primă repriză anostă total la Buftea

Prima parte a jocului desfășurat la baza FRF de la Buftea, acolo unde joacă din 2022 acasă Unirea Constanța, nu a fost bogată în faze de fotbal, fiind mai degrabă una soporifică.

În minutul 38, Piftor a trimis puțin pe lângă poarta lui Udrea, iar peste patru minute Dobre a intervenit la un șut al gazdelor pe poartă. Până la urmă, în minutul 61, Mihai Ene a marcat pentru Ripensia, cu un șut plasat. Peste cinci minute însă, Dobre a scăpat o minge, care a ricoșat din transversală și a sărit la Paul Coza, care a marcat.

Timișorenii nu au prea mai contat pe final, iar în minutul 83 Laurențiu Ardelean a marcat cu un lob superb.

Ripensiștii, din nou cu multe greșeli

De la toată tevatura cu neînscrierea echipei în noul sezon de Liga 2, s-a văzut că jucătorii Ripensiei fac tot mai multe greșeli și, iată, nici acum nu au scăpat de problema aceasta.

”Am pierdut pe lipsa de concentrare! Cât de cât am controlat jocul, am avut posesia. Ne-am creat ocazii de gol, am reușit în cele din urmă să marcăm. Apoi, a intervenit o relaxare prematură, poate și deoarece știm că suntem salvați din punct de vedere matematic. Cum am zis, pe o lipsă de concentrare și pe greșeli individuale, am primit două goluri. Apoi, cei de la Unirea s-au baricadat mai mult în jurul propriului careu și a fost greu să le dăm gol. Îi felicit pe cei de la Unirea Constanța pentru cum s-au prezentat. Au jucat bine astăzi, au știut ce vor, au fost concentrați 100 la sută”, a spus preparatorul sportiv Iulian Muntean, cel care dă, de fapt, indicațiile echipei în timpul meciurilor, nu ”principalul” Călin Mada.

Clubul se laudă că debutează jucători și pe final de meci

La Ripensia deja se și repetă obsesiv placa cu debutul tinerilor, în condițiile în care trei jucători au intrat în ultimele secunde de joc, semn că deja totul devine automat la club și toată lumea așteaptă vacanța.

”Revenind la noi, greșelile personale se plătesc. Până nu vom elimina erorile și nu vom fi concentrați 100 la sută la ce trebuie să facem în teren, nu vom evolua la nivelul la care dorim. Astăzi am început partida cu doi jucători de 2003, jocul l-am încheiat cu alți doi jucători de 2005. Același lucru îl vom face și în următoarele două etape, deoarece vrem să vedem cum se prezintă jucătorii din Academie. Vrem să știm pentru sezonul viitor pe ce ne bazăm!”, a mai spus Muntean.

  • Ripensia în eșecul cu Unirea Constanța: Șt. Dobre – Sturzu, Lalic, Fridrich, Gladun (Rz. Morariu 90+3’) – Tud. Călin (cpt.), Val. Macrițchii – Piftor (Careba 90+3’), Mih. Ene (Huciu 90+3’), Avrămescu (Mitrov 54’), Golda (Matiș 82’). Rezerve neutilizate: I. Rus – Țieranu, Vidrăsan, Rob. Stoica.

Ripensia e pe locul 4 în play-out, Unirea Constanța a retrogradat

Altfel, Ripensia rămâne pe locul 4 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 28 de puncte. Runda viitoare va primi vizita Unirii Dej, iar în ultima etapă va juca la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

În ciuda victoriei, Unirea Constanța a retrogradat matematic în Liga 3 chiar astăzi. Echipa satelit neoficial al FCSB e pe locul 6, penultimul, cu 18 puncte, și nu mai poate depăși FC Brașov. Runda viitoare va termina sezonul cu un meci în deplasare la FC Buzău, fiindcă în ultima rundă va sta.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-este-a-patra-echipa-care-retrogradeaza-matematic-din-liga-2-politehnica-timisoara-si-fc-brasov-vor-juca-barajul-de-mentinere-insa-l-ar-putea-disputa-degeaba-19228380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-play-out-toate-cele-sase-meciuri-au-loc-astazi-de-la-ora-1100-ultima-echipa-retrogradata-si-cele-doua-care-merg-la-barajul-de-mentinere-pot-fi-decise-inainte-de-paste-19228273

Anda DELIU 22 Apr. 2022, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă