Ripensia, convinsă că va avea un meci foarte greu cu Brașovul lui Alexa: ”O să-și dorească foarte mult victoria.” Clubul timișorean testează noi jucători

Anda DELIU 26 Aug. 2022, 15:06 Liga 2
Ripensia, convinsă că va avea un meci foarte greu cu Brașovul lui Alexa: ”O să-și dorească foarte mult victoria.” Clubul timișorean testează noi jucători

Ripensia Timișoara are din nou meci în deplasare, după ce runda trecută a jucat la Baia Mare și a terminat la egalitate cu Minaur (scor 1-1).

De data aceasta, drumul e la Brașov, unde stafful se așteaptă la un meci greu, mai ales că sunt în continuare probleme de lot.

Timișorenii, ajunși la șapte despărțiri, după ce ultimul a plecat chiar la FC Brașov, testează jucători noi, pentru a-și mai completa lotul.

Iulian Muntean îl laudă pe Dan Alexa, antrenoru Brașovului

FC Brașov, la fel ca Ripensia, nu a simțit gustul victoriei în această ediție de campionat. Din acest motiv, Iulian Muntean (foto) e convins că ardelenii vor fi foarte motivați sâmbătă pentru a bifa toate punctele dintr-un joc.

”E un meci foarte greu. E a treia deplasare în patru meciuri. Sperăm să obținem cel puțin un punct în deplasarea de la Brașov. Ei au reușit în ultimele două meciuri două rezultate de egalitate. Mă gândesc că o să-și dorească foarte mult victoria. Au un antrenor care are o experiență și o valoare incontestabilă. Au făcut foarte multe transferuri, Probabil au avut și ei nevoie de un pic de timp de omogenizare și prin prisma aceasta, 100 la sută va fi un meci foarte greu pentru noi”, a spus Muntean, antrenorul de facto al Ripensiei, în acte doar preparator sportiv.

Probleme de lot, în contextul a doar trei transferuri și șapte plecări

Ripensia are un lot foarte redus numeric, după ce vara aceasta a adus doar trei noități: Claudiu Zamfirescu, Alexandru Mogoș și Paul Toroc. Se încercase aducerea lui Vlad Chera, dar nu s-a reușit.

În schimb, au plecat Ionuț Rus, Radu Rogac, Valerii Macrițchii, Ion Vasluian, Claudiu Matiș, Denis Golda și, acum, Zoran Mitrov, plecat chiar la FC Brașov.

Iată că decizia de a avea puțini jucători cauzează și probleme, căci Ripensia a avut patru indisponibili pentru runda a treia, cu Minaur Baia Mare, toți medical. Acum, Andrei Macrițchii este apt, dar nu poate duce încă un meci întreg, Mihai Ene e incert, iar Răzvan Morariu și Raul Vidrăsan sunt accidentați.

Ripensia caută jucători

În aceste condiții, la antrenamentele Ripensiei se află Nicolae Sofran și Samuel Zimța. Sofran aparține de Poli Timișoara și caută de săptămâni bune o echipă unde să fie împrumutat, căci Bogdan Andone nu are nevoie de serviciile sale. În vârstă de 21 de ani încă neîmpliniți, Sofran e fundaș dreapta, dar poate juca și mai avansat.

Samuel Zimța e jucător liber de contract, de 22 de ani. Cu post de bază mijlocaș stânga, dar poate juca și în dreapta. Născut la Drobeta Turnu Severin, a mai trecut pe la Zimbru Chișinău, Virtus Entella, Brescia, ”FC U” Craiova și Viitorul Șimian.

”Așteptăm să mai vină jucători. Sunt doi jucători care se antrenează cu noi, sperăm să rămână”, a spus Muntean despre ei.

Înainte de debutul etapei a 4-a a Ligii 2, Ripensia e pe locul 18 în Liga 2, cu 1 puncte. Cu 2 puncte din trei meciuri, FC Brașov se află pe poziția a 16-a a Ligii 2 16. Meciul direct se joacă sâmbătă de la ora 11 pe Stadionul Tineretului.

Conferința de presă în care a vorbit Iulian Muntean înainte de Ripensia – FC Brașov:

https://www.youtube.com/watch?v=xGDttlRK4gA

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zoran-mitrov-a-plecat-de-la-ripensia-la-fc-brasov-iulian-muntean-nu-prea-incantat-de-decizia-patronului-as-fi-vrut-sa-ramana-ca-sa-putem-sa-construim-ceva-19242448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-rau-in-mai-rau-un-nou-val-de-memorii-la-fc-brasov-trei-jucatori-au-castigat-litigiile-cu-clubul-19242421

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-4-si-5-din-liga-2-in-care-steaua-e-pusa-sa-joace-in-inchidere-si-apoi-in-deschidere-pe-stadionul-din-clinceni-se-joaca-doua-meciuri-in-aceeasi-zi-poli-iasi-mai-slaba-ca-buzau-si-19242179

Anda DELIU 26 Aug. 2022, 15:06 Liga 2
Pe aceeași temă