Ripensia a obținut la Baia Mare primul ei punct din actualul sezon de Liga 2, grație unui autogol. Iulian Muntean: ”Rezultatul este unul echitabil”

Anda DELIU 20 Aug. 2022, 21:18 Liga 2
Ripensia a obținut la Baia Mare primul ei punct din actualul sezon de Liga 2, grație unui autogol. Iulian Muntean: ”Rezultatul este unul echitabil”

Ripensia Timișoara a obținut primul egal și primul punct în actuala ediței de campionat, după meciul terminat la scorul de 1-1, pe terenul băimărenilor de la Minaur.

Jhon Mondragon a fost principalul actor al jocului, după ce a marcat în ambele porți, a doua oară, greșind la șutul lui Tudor Călin.

Iulian Muntean a apreciat la final că rezultatul e echitabil, deși elevii săi nu au reușit să marcheze.

Ripensiștii au avut câteva ocazii la Baia Mare

John Mondragon a deschis scorul în minutul 11, după ce a înscris cu capul, în urma unei centrări din corner. În prima repriză, Ripensia a fost periculoasă prin Piftor, care a trimis pe lângă portar, dar un fundaș a intervenit salvator. Golul de 1-1 s-a marcat în minutul 42, după ce Călin a tras de la distanță, mingea probabil se ducea pe lângă, dar Mondragon a încercat să blocheze și a trimis balonul în propria poartă, păcălindu-l pe Băilă. În prelungirile primei reprize, același jucător băimărean a tras în transversală, spre dezamăgirea publicului.

În debutul reprizei secunde, a fost rândul lui Gavra să fie periculos, dar portarul Băilă a scos de sub transversală. Piftor a mai avut o ocazie importantă pentru bănățeni în minutul 73, dar a trimis peste buturi. Donca putea da lovitura pentru Minaur, dar Dobre a parat execuția sa în minutul 84.

Iulian Muntean consideră că rezultat cu Minaur e echitabil

Antrenorul principal de facto al timișorenilor, Iulian Muntean, trecut preparator sportiv pe raport, a apreciat că rezultatul a fost echitabil, iar Ripensia a plătit tribut lipsei de experiență.

”Rezultatul este unul echitabil. Începutul de meci le-a aparținut clar celor de la Minaur, dar echipa noastră și-a revenit după pauză de hidratare și a început să controleze meciul și să mute jocul spre poarta lor. A doua parte am început-o și mai bine, se poate spune că am dominat prima jumătate a reprizei secunde. Apoi, partida s-a reechilibrat, tot după o pauză de hidratare, Minaur fiind mai activă și după ce a efectuat trei schimbări. Finalul le-a aparținut gazdelor, care au beneficiat de mai mute faze fixe, noi încercând să lovim pe contraatac. Dacă eram mai experimentați, puteam să fructificăm șansele avute, dar trebuie să fim corecți și să spunem că în primele 20 de minute cei din Baia Mare puteau să mai înscrie cel puțin o dată”, a spus Muntean.

Ripensia în meciul cu Minaur: Șt. Dobre – Zamfirescu (Andr. Macrițchii 46’), Țieranu, Fridrich, Gladun – Stoi (cpt.), Tud. Călin (Szimionaș 66’) – Mogoș (Rob. Stoica 89’), Mihart (Vermeșan 55’), Piftor – Gavra. Rezerve neutilizate: Toroc – Lalic.

Multe probleme de lot la Ripensia

Timișorenii au avut doar șase rezerve pe foaie, deși regulamentul permite nouă, și au avut nu mai puțin de patru absențe medicale. De aceea, Muntean e bucuros că Andrei Macrițchii își revine după o perioadă lungă în care a fost accidentat, dar și unii dintre cei mai tineri jucători fac față.

”Mă bucur că a revenit Andrei Macrițchii într-un meci oficial, după o pauză de nouă luni cauzată de o accidentare. Mai ales că a fost un meci în care nu i-am putut folosi pe Ene, Vidrăsan și Morariu, indisponibili, iar Mitrov nu a făcut deplasarea din cauza unor problem la gleznă. De asemenea, este îmbucurător că am încheiat meciul cu doi jucători de 2006, Vermeșan și Szimionaș, proveniți din Academie”, a mai spus Muntean.

Cu acest punct, primul obținut în trei etape în noul sezon de Liga 2, Ripensia este momentan pe locul 17, cu golaveraj 2-4, la egalitate cu Metaloglobus, care are golaveraj 2-5. Etapa viitoare, a 4-a, va juca tot în deplasare, la FC Brașov (locul 15, 2 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Minaur Baia Mare

Anda DELIU 20 Aug. 2022, 21:18 Liga 2
Pe aceeași temă