Familia lui Miroslav Matea Giuchici, afectată de coronavirus! Jucătorul și soția sunt la spital, restul familiei e în autoizolare: ”Nu ne spune nimeni nimic! Îmi pare rău că nu am cerut cetățenie sârbă”

Anda DELIU 02 Apr. 2020, 12:31 Liga 2

Coronavirusul ajunge și în lumea fotbalului românesc, mai precis, în familia Giuchici! Seniorul, Miroslav ”Mima” Giuchici (65 de ani), fostul atacant al lui Poli, este acasă cu familia, în autoizolare, iar nora sa și băiatul Miroslav Matea Giuchici (40 de ani), fostul jucător al Stelei, Petrolul, Apulum, Gloria Bistrița sau FC Brașov se află la Spitalul de Boli infecțioase din Timișoara! Deocamdată, restul familiei nu a primit rezultatul testelor, deși probele le-au fost recoltate acum trei zile! Miroslav Giuchici senior spune că este dezamăgit de gestionarea situației din România și regretă că nu a cerut cetățenie sârbă!

În Timișoara, în lumea celor apropiați de fotbal, a circulat zvonul cum că există infectare cu COVID-19 în familia Giuchici. Am luat legătura cu fostul fotbalist al Politehnicii, care ne-a relatat totul. Sursa virusului este primăria comunei Sacoșu Turcesc, o comună timișeană de șapte sate, unde un focar a apărut! Acolo lucrează nora lui Miroslav Giuchici, actuala soție a fiului său. Familia locuiește în Timișoara.

”Nora mea lucrează la primărie din Sacoșu Turcesc. E de șase zile la spital. De câteva zile, a mers și fiul meu la ea la spital. Cred că a rămas acolo, bănuiesc că i-au făcut și lui testul. Nimeni nu ne spune nimic!”, și-a început Miroslav Giuchici senior mărturisirea, pentru ProSport.

Testați de trei zile, membrii familiei Giuchici nu au aflat încă niciun rezultat

În toată aceasta perioadă, Miroslav Giuchici a rămas acasă cu soția sa, mama lui, de 88 de ani, și nepoții, de 9 și 5 ani. ”Noi stăm acasă, locuim toți în aceeași casă, avem trei nivele. Acum trei zile au venit să ne testeze pe toți, în costumele acelea ca de cosmonauți. Ne-au luat testul din gât, dar nu am primit rezultatele. Noi nu avem simptome. Nora mea tușea, dar așa, o dată, de două ori pe zi. Fiul meu m-a sunat să mă întrebe dacă au venit să ne testeze”, a continuat Miroslav Giuchici.

Fiul său, Miroslav Matea Giuchici, este antrenor la Academia Ripensia, club care are echipa de seriori în campionatul Liga 2. În cariera sa de jucător a evoluat pentru Steaua, UMT Timișoara, Petrolul Ploiești, Apulum Alba Iulia, Gloria Bistrița, FC Brașov și Jiul Petroșani.

Fostul atacant al lui Poli s-ar fi simțit mai în siguranță în Serbia pe timp de pandemie

În situația aceasta plin de incertitudine, Miroslav Giuchici spune că regretă că nu a cerut cetățenie sârbă și ar fi mers în țara vecină după ce pericolul creștea în România.

”Îmi pare rău că nu am cerut cetățenie sârbă, voiam de mai mult de un an. Aș fi mers acolo acum. Frontiera s-a închis chiar în fața mea. Eu merg săptămânal la cumpărături în Serbia, trec pe la Foeni – Jasa Tomic. În România, avem un Guvern care nu are voie să dea legi. Ăsta (n.r. – ministrul de Interne, Marcel Vela) nu știe nimic. Eu nici nu mă mai uit de mai mult de un an la televiziune în România. Zilnic mă uit la sârbi, de la ei aflu ce se întâmplă”, a declarat mai Miroslav Giuchici, pentru ProSport.

Miroslav Giuchici: ”E mai bine să ai coronavirus decât să nu ai”

În vârstă de 65 de ani, Miroslav Giuchici ar prefera să știe că are virusul și să înceapă tratamentul, decât incertitudinea de acum. ”E mai bine să ai coronavirus decât să nu ai. Dacă știi că ai, faci tratament. Că e un virus mai slab decât cel de gripă. Dacă nu stii că ai, faci alte boli și poți să mori”, a mai spus fostul atacant al lui Poli.

Miroslav Giuchici senior a jucat fotbal la Poli Timișoara, unde a fost un idol în anii ’70, UMT, Jiul Petroșani și Obilici Sânmartinu Sârbesc. A avut școala de fotbal Srbianka Giuchici, unde s-au format Gabriel Torje sau Cristian Bărbuț.

Miroslav Matea Giuchici și Marius Croitoru, într-un meci dintre FC Brașov și FCSM Bacău, din Divizia A
Anda DELIU 02 Apr. 2020, 12:31 Liga 2
Pe aceeași temă