CSM Focșani se reunește târziu, dar în acest timp Călin Moldovan pregătește terenul. Antrenorul nou-promovatei în Liga 2 a vorbit despre planurile pe care le are

Andrei PASCU 24 Jun. 2024, 13:36 Liga 2
CSM Focșani se reunește târziu, dar în acest timp Călin Moldovan pregătește terenul. Antrenorul nou-promovatei în Liga 2 a vorbit despre planurile pe care le are

CSM Focșani se reunește târziu în vederea abordării primului sezon de Liga 2 după promovarea din Liga 3. Abia la 1 iulie va avea loc prima întâlnire pentru pregătirea stagiunii 2024/ 2025, după cum a confirmat chiar antrenorul Călin Moldovan.

Până acum, la nivelul informațiilor transmise public, doar chestiuni de principiu au fost comunicate, anume că se va merge pe continuitate, în mare măsură, la nivelul lotului. În ceea ce privește obiectivul, CSM Focșani își propune să se salveze de la retrogradare.

Reunirea are loc pe 1 iulie la CSM Focșani

CSM Focșani vrea să arate ca o echipă solidă în primul sezon de Liga 2 de după promovare, iar Călin Moldovan va încerca să și întărească echipa, urmând să achiziționeze jucători cu experiență, care să aducă un plus și obiectivul să fie cât mai ușor posibil de realizat.

La nivel de infrastructură, CSM Focșani stă bine, după cum a punctat antrenorul, astfel că la aspectul condițiilor nou-promovata va face față fără probleme, putând să se pregătească atât pe terenuri de antrenament în aer liber, cât și pe un sintetic acoperit.

(N.r. – Despre formarea lotului) ”Ținem cont de continuitate, dar e nevoie și de întăriri. Campionatul Ligii 2 e foarte echilibrat. Lumea spune că nu e valoros, dar e echilibrat și destul de în sus ca și calitate fotbalistică. Mizăm pe omogenitate, continuitate, dar toată lumea e conștientă că avem nevoie de întăriri, și numeric, și valoric.

La Focșani există infrastructură cum puține echipe de Liga 2 au. Avem un teren impecabil pe care jucăm în campionat, avem două terenuri de antrenament la un nivel foarte bun. Stăm bine din punctul acesta de vedere!

Există lângă Focșani și un teren sintetic, sunt variante pentru tot. Din punctul de vedere al infrastructurii stăm bine.

Țintim salvarea de la retrogradare în sezonul următor, suntem cu picioarele pe pământ. Trebuie să fim o echipă bună, o echipă care să aibă un joc bun. Prima dată trebuie să nu avem probleme cu retrogradarea. Suntem conștienți de ceea ce ne așteaptă, o luăm pas cu pas, nu ne propunem obiective mărețe”, a transmis Călin Moldovan la Metropola TV.

CSM Focșani, învingătoarea recalificărilor din Liga 3

CSM Focşani a terminat pe locul 2 în Seria 2 a Ligii 3 la finalul play-off-ului, la 21 de puncte în spatele liderului Metalul Buzău. A ajuns în faza finală a barajului, dar a pierdut dubla decisivă de promovare în Liga 2. În semifinală a trecut de Bucuvina Rădăuți, liderul din Seria 1, după 2-0 acasă și 1-1 în deplasare, dar în faza finală, în care a întâlnit chiar clubul din Buzău, a câștigat cu 2-1 pe teren propriu, în manșa tur, dar în retur, pe terenul Metalului, a cedat cu scorul de 0-2.

CS Dinamo și CSM Râmnicu Vâlcea, echipele învinse în recalificări

În semifinalele recalificărilor, CSM Focșani a trecut de CSM Râmnicu Vâlcea, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, în reprizele adiționale, după ce la finalul celor 90 de minute scorul a fost egal, 2-2.

Apoi, în finala recalificărilor, pe teren propriu, CSM Focșani a trecut ușor de CS Dinamo, fără emoții, scor 2-0.

Foto: CSM Focșani

Andrei PASCU 24 Jun. 2024, 13:36 Liga 2
Pe aceeași temă