Reacția neașteptată a lui Ovidiu Burcă, după ce Dinamo a fost privată de două lovituri de pedeapsă cu CSM Slatina

Răzvan STÎNGĂ 27 Oct. 2022, 19:45 Liga 2

Partida dintre Dinamo și CSM Slatina, din deschiderea rundei a 12-a a Ligii 2, s-a terminat la egalitate, scor 0-0, deși ”câinii”, gazde în confruntarea care a avut loc la Giurgiu, puteau primi două lovituri de la 11 metri fără probleme. Însă, surprinzător, Ovidiu Burcă nu a vrut să comenteze fazele.

Dinamo n-a primit două penalty-uri cu CSM Slatina, iar jocul de la Giurgiu s-a terminat 0-0

Dinamo a arătat bine în partida de joi seară, în special în prima parte, dar jucătorii de atac ai lui Ovidiu Burcă nu au fost lucizi și au ratat din poziții foarte bune. Practic, doar la finalizare nu au reglat ținta ”câinii”, lucru remarcat și de antrenor la declarații, la final.

Însă, fazele incriminate pentru penalty-uri, la care Dinamo putea beneficia clar de cel puțin o execuție de la punctul cu var, au avut loc în partea secundă. Prima dată, în minutul 73 Valentin Borcea a fost faultat în careu de Andrei Trașcu, care a intrat prin alunecare ca la județ și îl putea faulta grav pe tânărul lui Dinamo.

Apoi, în minutul 90+5, portarul Ionuț Pop a ieșit ca un amator din poartă la o centrare destul de simplă la prima vedere. Alexandru Darius Pop a fost mai rapid, a lovit mingea cu capul, iar portarul Slatinei pur și simplu l-a ”boxat”.

Ovidiu Burcă, reacție după Dinamo – CSM Slatina: ”Pe mine mă interesează jocul nostru, am făcut o primă repriză bună”

Arbitrul central Vlad Baban (Iaşi) a lăsat și de această dată, ca în minutul 73, jocul să continue, deși încă de pe transmisia directă s-a văzut că puteau fi acordate fără probleme loviturile de la 11 metri în favoarea lui Dinamo.

Ovidiu Burcă nu a vrut să comenteze momentele. S-a rezumat doar la descrierea jocului făcut de Dinamo, dar și la problemele pe care le-a pus CSM Slatina, fosta sa echipă până să ajungă la gruparea bucureșteană.

Trebuie precizat că Dinamo a jucat în superioritate numerică din minutul 85, când Alin Pisăru a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

(N.r. – Despre fazele penalty-urilor neacordate) ”Nu vreau să discut despre asta. Pe mine mă interesează jocul nostru, am făcut o primă repriză bună cred. Am avut șanse de gol, dar în repriza a doua, cu cât a trecut timpul, parcă am intrat în criză, ne-am precipitat, n-am mai gândit așa cum trebuie, chiar dacă am avut câteva situații chiar și pe final. În ultimii metri am avut prea puțină calitate, prea puțină personalitate.

Am avut ocazii, dar din păcate nu am fost clari în fața porții. Trebuie să lucrăm în continuare, să rămânem concentrați, mergem mai departe. A fost un meci complicat pentru că Slatina e o echipă foarte bună de contraatac, o cunosc foarte bine, am antrenat acolo.

S-a schimbat mult modelul de joc, dar Slatina e o echipă care defensiv pune probleme, e agresivă și dacă nu ai claritate, curaj, agresivitate în ultimii metri, se întâmplă să nu poți să ai ocazii.

Nu știu cum să încadrez rezultatul. Avem ocazii, nu ne pierdem echilibrul, răbdarea, chiar dacă e un meci complicat. În momentul în care ai multe ocazii și nu marchezi, echipa riscă să piardă echilibrul. Fundașii centrali, fundașii laterali, mijlocașii au reacționat, însă, bine la pierderea balonului.

A fost un meci pe care puteam să-l pierdem, dar rămâne rezultatul. Cred că a fost un meci cu o intensitate bună, dar în ultimii metri putem să facem mai mult”, a declarat Ovidiu Burcă despre partida Dinamo – CSM Slatina, de la Giurgiu, scor 0-0.

  • Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), A. Șerban – Iglesias (Buhăescu ), Gorka Larrucea, N. Roșu (Iul. Roșu 74′) – Bani, Al. D. Pop, Ghezali (Borcea 58′)
    Rezerve neutilizate: Dujmovic – Bena, Dudea, Demici, Delciu, Andr. Florescu

Ovidiu Burcă, despre înlocuirea lui Filip Dujmovic în primul 11, în partida Dinamo – CSM Slatina

Filip Dujmovic nu s-a mai regăsit în poarta lui Dinamo în jocul cu oltenii, chiar dacă până acum, de când a venit în Liga 2, a dat siguranță apărării și a avut prestații constante și apreciate.

Însă, după accidentarea gravă a lui Antonio Bordușanu, pentru a respecta regula ”under” impusă de FRF în Liga 2, Ovidiu Burcă a fost nevoit, cel puțin în partida cu CSM Slatina, să îl scoată din poartă pe bosniaco-croat. L-a introdus pe Denis Oncescu, în vârstă de 18 ani.

Antrenorul lui Dinamo a vorbit și despre schimbarea din primul 11:

Din păcate, a trebuit să luăm această decizie. Filip ne-a dat foarte multă siguranță pe linia porții, dar cred că Denis a făcut un meci bun. E un tânăr de perspectivă, chiar dacă are doar 17 ani. Are liniște, e calm și azi ne-a dat liniște în poartă”.

Dinamo, meci cu FK Miercurea Ciuc în runda următoare de Liga 2. CSM Slatina întâlnește Unirea Constanța

În urma remizei cu CSM Slatina, Dinamo a ajuns la cinci rezultate pozitive la rând în campionatul Ligii 2. După victoria cu Unirea Slobozia, scor 1-0,”câinii” au reușit să ia un punct cu Minaur Baia Mare, echipă nou-promovată în divizia a doua vara trecută, scor 1-1, iar apoi au învins la limită Ripensia, cu scorul de 1-0, și Metaloglobus, scor 2-1.

Momentan, pentru că nu s-a mai jucat vreun alt meci din etapa a 12-a, Dinamo a urcat pe locul 9 în clasamentul din Liga 2, cu 17 puncte. De partea cealaltă, CSM Slatina a ajuns la 19 puncte și e pe locul 7.

Runda următoare, formația lui Ovidiu Burcă va întâlni FK Miercurea Ciuc pe teren străin, iar oltenii vor întâlni Unirea Constanța pe teren propriu.

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-csm-slatina-se-joaca-de-la-ora-1700-ovidiu-burca-isi-intalneste-fosta-echipa-pe-care-a-promovat-o-in-liga-2-dar-unde-nu-a-fost-pastrat-19251273

https://liga2.prosport.ro/seria-1/verdict-crunt-pentru-antonio-bordusanu-ruptura-de-ligamente-incrucisate-si-menisc-tanarul-lui-dinamo-accidentare-care-ii-blocheaza-ascensiunea-19251236

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-cu-sete-de-puncte-din-deplasare-inainte-de-partida-cu-selimbar-jucatorii-sunt-prudenti-nu-putem-sa-le-luam-meciul-de-la-baia-mare-in-serios-19251310

https://liga2.prosport.ro/seria-1/omul-de-incredere-al-lui-dorinel-munteanu-a-reziliat-contractul-cu-sc-otelul-schimbari-surprinzatoare-in-conducere-si-stafful-tehnice-intr-o-perioada-foarte-buna-pentru-club-19251300

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Oct. 2022, 19:45 Liga 2
Pe aceeași temă