Reacția maghiarilor de la Paksi FC, înaintea partidei cu Corvinul Hunedoara din turul 1 preliminar al Europa League

Andrei PASCU 10 Jul. 2024, 19:03 Liga 2
Reacția maghiarilor de la Paksi FC, înaintea partidei cu Corvinul Hunedoara din turul 1 preliminar al Europa League

Corvinul Hunedoara este pregătită de întâlnirea din turul 1 al preliminariilor Europa League. Sorții au decis ca echipa din Liga 2, deținătoare a Cupei României în 2024, să dea, în dublă manșă, peste formația maghiară Paksi FC, iar joi, 11 iulie, este programată partida tur, din Ungaria.

Echipa din Hunedoara ia startul în turul 1 preliminar al Europa League, iar dubla manșă cu maghiarii va avea loc la 11 și 18 iulie, turul pe terenul maghiarilor, returul în România, la Sibiu.

Reacția maghiarilor de la Paksi FC, înaintea meciului tur cu Corvinul Hunedoara

Paksi FC a făcut un sezon trecut foarte bun în Ungaria, unde a terminat campionatul pe locul 2 și a triumfat în Cupa Ungariei. Acum, clubul maghiar a postat două comunicate de presă înaintea întâlnirii partidei tur, de joi, în care subiectele au fost impresiile antrenorului Gyorgy Bognar și ale căpitanului Daniel Bode despre meciul cu Corvinul.

”Principalul” a afirmat că și-ar fi dorit o perioadă de pregătire mai lungă, pentru ca echipa lui să fie mai bine pusă la punct. Însă, a afirmat că omogenitatea lotului, care nu a suferit prea multe schimbări în această perioadă de vară, este un mare plus.

Altfel, un alt plus este cel al faptului că a analizat atent Corvinul Hunedoara și e convins că jucătorii săi pot obține victoria în duelul tur cu câștigătoarea Cupei României.

”Trei săptămâni și jumătate, evident, nu sunt suficiente pentru pregătire, cinci-șase săptămâni nu ar fi stricat, dar din moment ce echipa noastră a rămas aproximativ la fel, nu a făcut multe modificări la nivelul vestiarului, aș putea spune că suntem pregătiți.

Avem, în mare, lotul de sezonul trecut, avem speranțe, nu trebuie să adăugăm șase-opt jucători până la eventuala calificare în play-off. Am avut timp să luăm măsuri pentru a analiza adversarul. Deși am văzut rezumate ale meciurilor lor de anul trecut, nu prea aveau sens, deoarece în vară au fost aduși la club opt sau 10 jucători.

Mai degrabă, ne-am concentrat pe meciurile lor de verificare și pe finala Supercupei României disputată joia trecută. Am reușit să cartografiam Corvinul. Am observat că în ultimele săptămâni au încercat să contureze și un 11 care poate fi utilizat și împotriva noastră. Ei joacă un fotbal reactiv (…). Am văzut că aspirațiile lor sunt concentrate pe fotbal.

Meciul va fi între echipe echilibrate (…). Cu siguranță, nu poți trata Corvinul de sus, pe baza rezultatelor lor de anul trecut ar putea fi o echipă bună. Va fi un meci fizic, dar cine va fi mai bun până la urmă se va vedea după meci. Vrem să ne impunem ritmul, acesta este scopul nostru, nu trebuie să ne dăm înapoi, nu avem timp pentru asta, trebuie să ne facem jocul.

Trebuie să trecem la treabă! Nu are rost să ne gândim cine este mai bun, vom ști mai multe după meci, nu se poate spune că am avea șanse mai mari noi. Bineînțeles, am fi mulțumiți dacă am câștiga, dar o mai spun, sunt două meciuri de jucat.

Cât despre accidentați, Szelpal își revine după operație, Hahn nu a putut participa în cantonament din cauza pneumoniei, dar tocmai a început antrenamentul, Windecker și Haraszti s-au luptat cu probleme minore, dar sunt pregătiți să joace”, a spus antrenorul ungurilor.

Daniel Bode, căpitanul echipei Paksi FC, părere despre Corvinul Hunedoara

Căpitanul Daniel Bode a afirmat la rândul său că echipa Paksi FC este pregătită să învingă, mai ales că stafful tehnic a oferit informații în permanență cu privire la plusurile și minusurile pe care le are Corvinul Hunedoara.

”În ultimele săptămâni, stafful tehnic ne-a oferit informații, le-am analizat și pe video. Cred că suntem pregătiți. Atmosfera din vestiar este excelentă, slavă Domnului că jucătorii au evitat accidentările, așa că suntem pregătiți pentru meciul nostru.

În urmă cu 13 ani, am mers trei runde în calificările unei competiții europene, cred că toată lumea ar semna imediat pentru o astfel de performanță, dar nu vreau să compar lucrurile de atunci cu lucrurile de acum, ne concentrăm doar pe situația actuală, pe care o avem. Aș fi foarte fericit dacă aș marca, dar cel mai important este să câștigăm, nu contează cine marchează.

Respectăm Corvinul, dar eu spun că nu putem pierde acest meci”, a spus atacantul Daniel Bode (37 de ani), conform site-ului oficial al clubului maghiar.

Rezultatele maghiarilor din amicale

Paksi FC se va afla la primul meci oficial din acest nou sezon, pentru că până acum a disputat doar meciuri amicale. A câștigat trei (4-1 cu ungurii de la Budaorsi, 6-1 cu bulgarii de la Hebar și 3-1 cu austriecii de la Austria Viena), a remizat o singură dată, (0-0 cu sârbii de la Jedinstvo) și a bifat un eșec (1-4 cu cehii de la Bohemians).

În schimb, Corvinul a efectuat în această vară un cantonament în Slovenia, unde a disputat și trei meciuri amicale, toate pierdute contra unor adversari superiori: 2-3 cu NS Mura, 0-2 cu NK Celje și 0-2 cu FK Borac Banja Luka, ultimele două fiind campioane în Slovenia și Bosnia și Herțegovina. Totodată, echipa antrenată de Florin Maxim a disputat și un joc oficial, săptămâna trecută, Supercupa României, contra campioanei FCSB, pierdut cu scorul de 0-3.

Foto: Paksi FC

Andrei PASCU 10 Jul. 2024, 19:03 Liga 2
Pe aceeași temă