Reacția lui Nicolae Grigore după înfrângerea Rapidului la Slobozia: ”Am fost taxaţi pe nişte greşeli individuale.” Antrenorul a recunoscut că își dă demisia: ”Decizia este luată”

Marius ANGHEL 14 Mar. 2021, 17:47 Liga 2

Rapid a pierdut meciul cu Unirea Slobozia, scor 1-2 în etapa a 19-a a Ligii 2, în antepenultima rundă a sezonului regular, și rămâne a 11-a formație, ultima, cu șanse la a prinde play-off-ul de promovare.

După al doilea eșec consecutiv și cu doar două puncte obținute în 2021 în cele patru jocuri disputate, antrenorul Nicolae Grigore este decis să-și dea demisia, însă mai înainte va avea o întâlnire cu conducerea clubului.

Nicolae Grigore, după înfrângere suferită de Rapid la Slobozia: ”De fiecare dată când adversarul a ajuns în careul nostru a reușit să marcheze”

La finalul jocului cu Unirea din Slobozia, Nicolae Grigore a făcut o scurtă analiză a partidei și a modului în care s-a pierdut întâlnirea.

”Este un rezultat dezastruos pentru noi. Explicaţii foarte multe nu cred că sunt sau mi-ar fi greu să găsesc în momentul ăsta. Poate doar faptul că nu am reuşit să gestionăm anumite momente, nu am reuşit să rămânem calmi, am fost taxaţi pe nişte greşeli individuale.

De fiecare dată când adversarul a ajuns în careul nostru, atât în prima repriză, cât şi în a doua, a reuşit să marcheze. Prima dată a reuşit să ajungă să obţină un penalty, iar în a doua repriză, când presam şi speram să înscriem, adversarul a reuşit să marcheze golul 2, care, practic, ne-a tăiat aripile”, a spus Grigore, citat de TelekomSport.

Ceea ce spune Grigore este parțial adevărat. Unirea Slobozia a avut încă un gol, anulat, cât și alte cel puțin două mari ocazii, în care portarul Horațiu Moldovan a salvat. Ialomițenii au avut mult mai multe ocazii față de giuleșteni.

Florică și Zunic au gafat la golurile Unirii. Hlistei a dat speranțe giuleștenilor

Constantin Toma a deschis scorul pentru Unirea în minutul 19, dintr-un penalty scos de Adăscăliței în fața lui Florică. Rapid a egalat în repriza a doua prin Cătălin Hlistei, unul dintre cei trei jucători introduși la pauză de Nicolae Grigore. A îndeplinit o simplă formalitate în minutul 53, după un contraatac și o pasă primită de la Bălan în fața porții. Ulterior, Sory Ibrahim Diarra, jucător împrumutat de Petrolul la Unirea, a marcat după o gafă a lui Zunic, care a pasat înapoi spre propriul portar, iar atacantul a fost mai rapid decât Horia Moldovan.

Pe final, Ionuț Voicu a fost eliminat direct pentru reproșuri și injurii asupra arbitrului Sorin Costreie.

Nicolae Grigore, decis să demisioneze de la Rapid: ”În mare măsură, decizia este luată”

Aflat la al cincilea joc pe banca Rapidului, ca antrenor, Nicolae Grigore a spus că îi e greu să găsească acum soluții pentru a redresa echipa. Întrebat dacă se gândește să renunțe, Grigore a spus că decizia este luată deja, dar va urma o ședință cu șefii echipei.

”Da, este evident că Rapid este în criză după aceste rezultate, două egaluri şi două înfrângeri. Evident că suntem în criză.

Mi-e greu să vorbesc acum despre soluţii. Probabil că vom avea o discuţie cu cei din conducere, vom vedea exact ce este de făcut pentru viitor, ca echipa să se redreseze.

(n.r. – întrebat dacă se gândește să renunța) Da. În mare măsură, decizia este luată. Nu, nu i-am anunţat pe jucători. I-am încurajat, pentru că azi au avut o atitudine bună, am fost mândru de titudinea lor și de modul cum s-au bătut, până la urmă. Doar că au fost anumite greşeli, care au făcut să pierdem acest meci. Dar, ca atitudine, băieţii s-au implicat şi au făcut tot ce a depins de ei. Au alergat cât au putut și pentru asta sunt mândru de cum s-au implicat și bătut”, a declarat Nicolae Grigore.

”Am multe lucruri să-mi reproșez. Dacă n-aș avea, înseamnă că lucrurile au fost bune”

Nicolae Grigore a preluat Rapidul în ultimul meci din 2020, când a obținut o victorie la Timișoara, 2-0 cu frații de la ASU Poli. În 2021, după ce Grigorie a pregătit echipa peste iarnă, giuleștenii au înregistrat două egaluri, 2-2 la Buftea cu Ripensia și 0-0 în deplasare la SCM Gloria Buzău, și două înfrângeri, 1-3 la Buftea cu FK Csikszereda și 1-2 la Unirea Slobozia.

”Evident că sunt multe lucruri de reproșat. O analiză mai compleză o să urmeze și pentru mine, în următoarele zile. E evident că am multe lucruri să-mi reproșez. Dacă n-aș avea, înseamnă că lucrurile au fost bune. Dar nu sunt. Este evident”, a mai spus Grigore la finalul partidei cu Unirea Slobozia.

Rapid mai are șanse la play-off-ul de promovare

Ajunsă pe locul 11, cu 27 de puncte, la egalitate cu Metaloglobus și CS Mioveni, care au golaveraj mai bun și stau mai sus în clasament, Rapid mai are, totuși, șanse la play-off, distanța față de locul 6, ultimul care asigură accederea în grupa de promovare la finalul sezonului regular și pe care se află acum ”U” Cluj, cu 29 de puncte și cu un meci mai mult disputat, fiind de doar două puncte.

Speranțe pentru giuleșteni încă sunt, însă echipa trebuie să câștige ultimele două jocuri din sezonul regular și să aibă și norocul rezultatelor celorlalte contracandidate. În etapa următoare, Rapid joacă acasă cu Dunărea Călărași (21 martie, ora 19:00), iar apoi o întâlnește în deplasare pe Metaloglobus.

Foto: Răzvan Păsărică și Alex Paraschiv / Sport Pictures

Marius ANGHEL 14 Mar. 2021, 17:47 Liga 2
Pe aceeași temă