Ceahlăul iese neînvinsă din Crâng, Pustai și-a ținut în șah fosta echipă: ”Am simțit din teren că se putea mai mult. Dar e important că nu am pierdut.” Reacția marcatorului golului egalizator

Narcis POHOAȚĂ 10 Nov. 2023, 19:42 Liga 2
Ceahlăul iese neînvinsă din Crâng, Pustai și-a ținut în șah fosta echipă: ”Am simțit din teren că se putea mai mult. Dar e important că nu am pierdut.” Reacția marcatorului golului egalizator

Ceahlăul Piatra Neamț a obținut, vineri, o remiză pe terenul unei candidate la promovare, Gloria Buzău, scor 1-1 (1-0), la capătul unei partide pe care echipa moldavă a încheiat-o în inferioritate numerică. Gloria a deschis scorul în minutul 44, prin Marko Pervan, din penalty, iar Bogdan Forizs a restabilit egalitatea în minutul 69, la doar patru minute după ce a intrat pe teren.

Nemțenii au jucat în inferioritate numerică în minutele de final, după ce Mihai Neicuțescu a fost eliminat pentru două galbene în minutul 81.

Cristian Pustai, după remiza de la Buzău: ”Am simțit din teren că se putea mai mult”

La final, antrenorul Cristian Pustai s-a declarat mulțumit de punctul obșinut pe terenul fostei sale echipe, dar a admis că a simțit, din teren, că Ceahlăul putea obține chiar și victoria. S-a bucurat și de o primire frumoasă din partea fanilor buzoieni, fiind aplaudat la începutul meciului.

”Vin într-un loc unde am muncit și în general acolo unde am muncit am lăsat loc de bună ziua. Am luat un punct de la o echipă cu obiectivul de promovare directă. E cred că puteam chiar și mai mult, pentru că am simțit asta în teren. Dar, până la urmă, este bine că nu am pierdut în deplasare. La Buzău întotdeauna sunt meciuri grele, pentru că Gloria este o echipă bună, cu un lot bun, o echipă care își dorește promovarea. De fapt, toate meciurile sunt grele în Liga 2, nu putem spune că este vreunul ușor”, a declarat Cristian Pustai la final.

Mihai Neicuțescu, absent în meciul cu CFC Argeș

În etapa următoare, peste două săptămâni, fiindcă primele două ligi intră din nou în pauză pe perioada meciurilor echipelor naționale, Ceahlăul va juca pe teren propriu cu Campionii FC Argeș, o altă echipă pretendentă la play-off. Nemțenii nu se vor baza însă pe unul dintre jucătorii importanți ai echipei, Mihai Neicuțescu fiind suspendat după ce a fost eliminat în partida cu Gloria.

”Din păcate, avem un suspendat pentru meciul cu FC Argeș. Ce îmi era frică la Llullaku și la Cortelezzi, care aveau câte trei cartonașe galbene, s-a întâmplat până la urmă la Neicuțescu, care a luat roșu”, a completat Cristian Pustai.

Ceahlăul, în remiza cu Gloria Buzău: Barna – Bacalu, Jalbă, Vișinar (cpt.), Pedro Albino, Akwasi (Joao Jaquite 65′), Onișa (Forizs 65′), Llullaku (P. Petre 73′, Petkov 89′), M. Savu (Al. Anton 73′), Neicuțescu, Cortelezzi. Rezerve neutilizate: Wynney – Al. Fărăgău, Larrauri, Tud. Oltean.

Bogdan Forizs: ”Am obținut un egal meritat”

La rândul său, Bogdan Forizs, autorul golului egalizator, a declarat: ”A fost o perioadă în care nu prea am jucat, nu prea am prins lotul, am fost rezervă și mi-am dorit foarte mult să joc. Mă bucur că mi-a ieșit și am obținut un egal. A fost un joc frumos, s-a văzut că am jucat cu o echipă bună, iar noi ne-am ridicat la nivelul adversarului. Consider că am obținut un egal meritat. Acum ne gândim la meciul următor, cu FC Argeș, pe care ne dorim să-l câștigăm, pentru că jucăm acasă și avem publicul de partea noastră.”

Fundașul de 29 ani, pe care îi împlinește peste cinci zile, la 15 noiembrie, a reușit la Buzău primul său gol pentru Ceahlăul în acest sezon. A fost utilizat în 8 meciuri, de trei ori ca titular.

  • După remiza obținută la Buzău, Ceahlăul a acumulat 19 puncte și a urcat o poziție în ierarhia provizorie, până pe 7. Poate pica însă mai multe poziții până la finalul etapei a 13-a.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-si-ceahlaul-au-remizat-in-etapa-a-13-a-a-ligii-2-scor-1-1-19292523

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-ceahlaul-meci-din-etapa-13-a-ligii-2-19292435

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-unirea-slobozia-meci-din-etapa-a-13-a-a-ligii-2-19292494

Narcis POHOAȚĂ 10 Nov. 2023, 19:42 Liga 2
Pe aceeași temă