Reacția FC Rapid 1923 după ce Curtea de Apel București a permis utilizarea mărcii Rapid și de către AFC Rapid: ”NU a pierdut dreptul de utilizare al numelui și continuăm litigiul pe speța utilizării abuzive”

Marius ANGHEL 07 May. 2020, 10:12 Liga 2
Reacția FC Rapid 1923 după ce Curtea de Apel București a permis utilizarea mărcii Rapid și de către AFC Rapid: ”NU a pierdut dreptul de utilizare al numelui și continuăm litigiul pe speța utilizării abuzive”

FC Rapid 1923, echipa din Liga 2, a reacționat, printr-un comunicat oficial, după ce, miercuri, Curtea de Apel București (CAB) a decis să respingă acțiunea sa de a solicita dreptul exclusiv de a folosi sigla Rapid într-un proces intentat împotriva AFC Rapid, echipă din Liga a 4-a București. Astfel, cele două formații au dreptul de a folosi emblema grupării giuleștene până când litigiul dintre ele va fi încheiat.

FC Rapid a explicat cum s-a ajuns la acest apel respins și ce solicită AFC Rapid de sunt în litigiu, din 2019. Gruparea condusă de Ovidiu Burcă transmite că va continua procesul împotriva formației prezidate de Horia Manoliu pentru a-i interzice acesteia din urmă utilizarea ”abuzivă a mărcii achiziționate la licitație publică”.

Iată comunicatul Fotbal Club Rapid 1923:

”Fapt – în anul 2018, FC Rapid a achiziționat în licitație publică, pentru suma de 400.000 euro plus TVA, marca Fotbal Club Rapid.

Din anul 2019, FC Rapid se află în litigiu cu entitatea AFC care solicita anularea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziționată la licitație publică. Litigiul este înregistrat la Tribunalul București în prima instanță.

Printr-o acțiune separată, clubul FC Rapid a solicitat instanței de judecată să interzică provizoriu, pe durata judecării litigiului anterior menționat, utilizarea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziționată la licitație, de către entitatea AFC.

Ca urmare, prin ordonanța președențială, instanța a interzis entității AFC utilizarea marcii Fotbal Club Rapid până la obținerea unei sentințe definitive în litigiul de fond. Entitatea AFC a formulat apel la această ordonanță.

Instanța de apel a apreciat diferit de instanța de fond și ne-a respins acea cerere cu caracter provizoriu. Aceasta este semnificația deciziei de instanță evocată, astăzi, în presă.

Clubul Rapid NU a pierdut dreptul de utilizare al numelui (drept câștigat prin achiziția din licitație publică a mărcii Rapid) și continuă litigiul cu entitatea AFC pe speța utilizării abuzive de către aceasta a mărcii achiziționate la licitație publică.

Vom clarifica aceste nuanțe juridice în intervenții publice, în zilele următoare, și invităm întreaga suflare rapidistă la calm și echilibru, pentru a ramâne concentrați pe obiectivele sezonului în curs.”

La rândul său, AFC Rapid, prin președintele Horia Manoliu, a avut o reacție după decizia de miercuri a Curții de Apel București.

  • Fotbal Club Rapid 1923, ocupanta locului 6 în acest moment în Liga 2, cu șanse la promovare în Liga 1, în timp ce AFC Rapid se află pe locul 14 din 16 în Liga a 4-a București. Cele două echipe au fost rivale pe teren în sezonul 2017/2018, trupa aflată acum în eșalonul secund reușind să câștige ambele întâlniri desfășurate pe stadioul Giulești demolat între timp, cu 3-0 și 5-1.
  • Până la încheierea litigiului dintre FC Rapid 1923 și AFC Rapid, privind achiziționarea în licitație publică de către primul club, pentru suma de 400.000 euro plus TVA, a mărcii Rapid, ambele cluburi pot utiliza emblema grupării giuleștene.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/lovitura-pentru-rapid-formatia-giulesteana-din-liga-2-trebuie-sa-imparta-sigla-clubului-cu-o-echipa-din-liga-4-19131735

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-afc-rapid-exulta-dupa-ce-instanta-a-decis-ca-si-echipa-sa-poate-utiliza-sigla-rapid-o-echipa-infiintata-in-2018-nu-poate-avea-intaietate-in-fata-unei-echipe-din-2001-e-ca-in-ca-19131751

Marius ANGHEL 07 May. 2020, 10:12 Liga 2
Pe aceeași temă