Președintele AFC Rapid exultă după ce instanța a decis că și echipa sa poate utiliza sigla Rapid: ”O echipă înființată în 2018 nu poate avea întâietate în fața unei echipe din 2001. E ca în cazul CSA – FCSB”

Autor: Alin GRIGORE Publicat: 07 May. 2020, 09:37 Liga 2
Președintele AFC Rapid exultă după ce instanța a decis că și echipa sa poate utiliza sigla Rapid: ”O echipă înființată în 2018 nu poate avea întâietate în fața unei echipe din 2001. E ca în cazul CSA – FCSB”

Horia Manoliu, președintele AFC Rapid, echipă din Liga a 4-a București, a reacționat, în exclusivitate pentru ProSport, după ce Curtea de Apel a Tribunalului București a decis, miercuri, 6 mai, că sigla clubului Rapid din Liga 2 poate fi folosită și de formația sa.

„Sincer, nu mă așteptam la acest deznodământ. Când am aflat rezultatul lecturam bombele legate de baza Pro Rapid, care ar urma să dispară. Pe noi ne-a luat din scurt toată treaba asta. Mâine vom face un comunicat oficial care va apărea în jurul prânzului. Ei au cerut în Tribunal să se judece prin ordonanță prezidențială că au exclusivitate pe siglă. Acum, la Curtea de Apel, ni s-a dat dreptate nouă. Sigla va putea fi folosită și de noi, și de ei până la terminarea proceselor.

O echipă înființată în 2018 (n.r. – actualul Fotbal Club Rapid 1923, din Liga 2, e înființat în 2017, la un an după falimentul Rapidului deținut de Copos sau Moraru) nu poate avea întâietate în fața unei echipe din 2001. E ca în cazul CSA Steaua – FCSB. Ei astăzi au invocat exclusivitatea prin faptul că ar fi cumpărat acea siglă, dar Curtea de Apel ne-a dat nouă dreptate. Cu siguranță, motivarea nu va apărea până pe 15 mai din cauza pandemiei”, a declarat Horia Manoliu pentru ProSport.

Horia Manoliu: „Avem gânduri de promovare”

Fostul director de marketing al clubului Rapid de pe vremea lui George Copos, falimentar în 2016, Horia Manoliu, susține că se gândește serios la promovarea în ligile superioare.

„La ora actuală există Fotbal Club R București și Asociația Fotbal Club Rapid București. Totul se rezumă la întâietate. Noi am avut sigla cu vulturul pe piept și în Liga 4. Datorită acestui lucru a apărut această ordonanță făcută de cei din Liga 2. Mâine vom lămuri totul printr-un comunicat. Dar, din punct de vedere juridic, s-a făcut un pas înainte.

Avem și gânduri de promovare pe viitor. Visul oricărei echipe din ligile inferioare este să promoveze. Iau exemplul lui Carmen. A vrut să facă o chestie, dar n-a reușit. Când și-au dat seama că în fotbal nu-i așa ușor… (n.r. – Carmen a câștigat campionatul Ligii a 4-a în sezonul trecut, în vară, însă a pierdut barajul de promovare în Liga 3, iar patronul a desființat echipa apoi, mutându-și mulți dintre jucători la Sportul Snagov, în Liga 2, club pe care l-a abandonat la scurt timp, în iarnă), a adăugat Manoliu.

AFC Rapid ocupă locul 14 din 16 în Liga 4, cu 15 puncte. Clasamentul e condus de Steaua, cu maximum de puncte din 18 etape. Locul 2 e ocupat de Fotbal Club Rapid II.


Academia Rapid (actuala FC Rapid 1923 din Liga 2) a câștigat cu 3-0 meciul cu AFC Rapid, pe deja vechiul stadion Giulești, demolat între timp, în etapa a 6-a a Ligii a 4-a București, sezon 2017/2018. În retur, desfășurat tot în Giulești, Academia se impunea cu 5-1. În echipa aflată acum în Liga 2 juca atunci Daniel Pancu, Daniel Niculae, Petre Goge sau Doru Bratu.

Sigla Rapidului va fi în Liga 2 și în Liga 4

Curtea de Apel București (CAB) a decis, miercuri, că sigla Rapidului, echipa din Liga a 2-a, poate fi folosită și de AFC Rapid, club aflat în Liga a 4-a București.

Fotbal Club Rapid, echipa aflată în liga secundă, a solicitat judecătorilor exclusivitate asupra emblemei, însă Curtea de Apel a respins acțiunea. Decizia este definitivă.

Autor: Alin GRIGORE Publicat: 07 May. 2020, 09:37 Liga 2
Pe aceeași temă