Reacția echipei Farul cu privire la reluarea antrenamentelor: ”Vom stabili o dată clară, în funcție de evoluția situației”. Mesajul lui Marcel Lică pentru fani

Răzvan STÎNGĂ 27 Mar. 2020, 17:57 Liga 2
Reacția echipei Farul cu privire la reluarea antrenamentelor: ”Vom stabili o dată clară, în funcție de evoluția situației”. Mesajul lui Marcel Lică pentru fani

Cluburile din Liga 2 nu au luat încă o decizie cu privire la programul de pregătire în grup al jucătorilor, deși, teoretic, după cum a precizat Federația Română de Fotbal în urmă cu o săptămână, antrenamentele s-ar putea relua pe 16 aprilie. Farul Constanța a emis un comunicat prin intermediul căruia anunță că va lua o hotărâre în momentul în care autoritățile vor aduce noi informații cu privire la evoluția pandemiei coronavirusului și a posibilității reluării campionatului.

Până la aflarea unor noi informații, jucătorii ”marinarilor” se pregătesc în continuare acasă, după un program individual impus de preparatorul fizic.

În funcție de felul în care va evolua situația, vom stabili o dată clară pentru reluarea antrenamentelor colective. Urăm tuturor sănătate și le transmitem să urmeze recomandările autoritățillor și să evite pe cât posibil deplasările, în special în spațiile aglomerate”, se arată pe site-ul oficial al echipei Farul. Un mesaj de susținere pentru fani a fost comunicat de secretarul general al clubului, Marcel Lică.

Dragii mei! Parcurgem o perioadă grea a existenței noastre. De aceea, vă rog să fiți responsabili. Respectați normele impuse de Guvern! Împreună, cu răbdare, dragoste și credință, vom învinge coronavirusul”, a precizat Marcel Lică pentru ziuaconstanta.ro.

Farul este pe locul 9 în clasament, dar la 6 puncte de locurile fruntașe

În acest moment, după desfășurarea a 24 de etape, Farul Constanța se află pe locul 9 în Liga 2, la egalitate cu SCM Gloria Buzău și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, la șase lungimi de locurile 2 și 3, ocupate de CS Mioveni, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele.

Dacă se va merge pe varianta cu play-off și play-out, atunci echipa constănțeană va fi în partea superioară a clasamentului, deci în grupa pentru promovare. O va face de pe locul 8, nu de pe 9, cum este acum, deoarece înainte de împărțirea celor două grupe se vor scădea cele cinci rezultate la ”masa verde” din acest retur, cele din meciurile exclusei Sportul Snagov. Farul are noroc cu această scădere a punctelor, fiindcă va trece, astfel, peste SCM Gloria Buzău, care a luat trei puncte după neprezentarea Snagovului.

În play-off, unde ar urma să se joace o singură manșă, vor lua startul UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, Rapid, Campionii FC Argeș, Metaloglobus București și Farul Constanța.

Ciprian Marica (34 de ani), principalul acționar al clubului Farul Constanța, este de acord cu varianta ca Liga 2 să continue cu play-off/play-out. ”Cred că e o soluție bună și rapidă. În situația în care suntem astăzi, dacă lucrurile vor continua așa, atunci este o soluție bună. Nu sunt de acord cu înghețarea competiției, a anului. Cred că este o idee bună a Federației Române de Fotbal, mai ales dacă se va desfășura într-o singură manșă. N-am o problemă cu asta”, a declarat Marica pentru Liga2.ro.

Foto: Farul Constanța

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Mar. 2020, 17:57 Liga 2
Pe aceeași temă