Răzvan Lucescu îi sugerează lui Daniel Pancu să accepte postul de președinte la Rapid: ”O experiență în managementul unui club îl poate ajuta foarte tare”. Lucescu jr. a trecut printr-un episod asemănător la începutul carierei

Răzvan STÎNGĂ 13 Jun. 2020, 18:17 Liga 2
Răzvan Lucescu îi sugerează lui Daniel Pancu să accepte postul de președinte la Rapid: ”O experiență în managementul unui club îl poate ajuta foarte tare”. Lucescu jr. a trecut printr-un episod asemănător la începutul carierei

Schimbările de la Rapid, din ultima perioadă, nu l-au lăsat indiferent pe Răzvan Lucescu, un susținător al giuleștenilor. În acest moment antrenor al echipei Al Hilal, Lucescu jr. știe prin ce trece Daniel Pancu, cel care a fost înlăturat de pe banca tehnică a bucureștenilor și care este aproape să fie numit în funcția de președinte. A spus că a trăit aceleași momente la începutul carierei, când nu căpătase anvergură în poziția de antrenor. Totuși, Răzvan Lucescu îl îndeamnă pe Daniel Pancu să vadă partea bună a experienței și să tragă cele mei bune concluzii de pe urma aventurii.

Răzvan Lucescu: ”Nu există în lume antrenor care să nu fi fost demis. De aceea Pancu nu trebuie să ia ceea ce i s-a întâmplat ca pe o tragedie. Asta e viața noastră, a antrenorilor”

Acum, Daniel Pancu poate să fie pus în funcția de președinte, iar poziția l-ar putea face să-și dea seama că acela e locul potrivit pentru el, a mai punctat Răzvan Lucescu. Dacă va semna contractul cu Rapid, Pancu are ocazia să își verifice aptitudinile la un club care își dorește performanțe majore și care va evolua în play-off-ul de promovare în Liga 2.

Nu am vorbit cu nimeni de la Rapid, nu am informații din interior, decât așa, foarte superficial. Eu am avut treaba mea aici. Ce să zic? Fotbalul e fotbal, lucrurile astea se întâmplă. Pancone când s-a apucat de antrenorat știa foarte bine că viața unui antrenor e foarte complicată. În permanență te gândești ce faci mâine și poimâine. Îmi pare rău pentru el, dar are toată viața în față… E important acum să-și dea seama ce vrea să facă în viață, ce-i place… Are și posibilitatea să vadă cum e ca și conducător, pentru că înțeleg că se pune această problemă pentru el să fie președinte.

Nu există în lume antrenor care să nu fi fost demis. Poate doar Guardiola. De aceea Pancu nu trebuie să ia ceea ce i s-a întâmplat ca pe o tragedie. Asta e viața noastră, a antrenorilor”, a spus Răzvan Lucescu pentru Fanatik.

Răzvan Lucescu a trecut și el printr-un episod asemănător și a îmbrăcat costumul de conducător, până să își dea seama că ceea ce își dorește cu adevărat este să urmeze cariera de antrenor. Are o relație bună cu Pancu și este dispus să îi ofere sprijinul, dacă acesta îl va cere.

Da, am trecut printr-o astfel de situație (n.r. – de conducător) și m-a ajutat foarte mult. Cum îl poate ajuta și pe Pancone perioada asta de conducător. Dacă decide în final să continue cu antrenoratul, o experiență în managementul unui club îl poate ajuta foarte tare. Eu nu intru să discut de ce l-a schimbat, dacă e bine, dacă nu e bine, pentru că nu e treaba mea și nu știu ce a fost acolo… Pe de altă parte, țin foarte mult la Pancone, fiind unul dintre băieții pe care tatăl meu l-a iubit foarte tare, iar eu l-am apreciat enorm ca fotbalist. Și îi doresc să reușească indiferent ce alege”, a mai spus Răzvan Lucescu.

Daniel Pancu nu a semnat nici până acum contractul de președinte 

În primă fază, la primirea ofertei de la Rapid, Pancu era foarte radical și nu ar fi acceptat sub vreo formă sau alta postul de președinte, dar insistențele fanilor au contat foarte mult. Ei l-au dorit la echipă, iar ulterior a purtat mai multe discuții cu oameni influenți din fotbal, printre care și tatăl lui Răzvan Lucescu, Mircea Lucescu. Daniel Pancu preciza că sfaturile l-au ajutat foarte mult și și-a dat acceptul verbal să vină la Rapid pe postul de președinte.

Victor Angelescu, principalul acționar al Rapidului, a fost cel care a făcut anunțul că Pancu va prelua funcția de președinte, într-o intervenție în emisiunea ProSport Live. Omul de afaceri declara că speră ca fostul atacant să stea în această poziție un timp cât mai lung, dar că i se va da dreptul să plece fără obligații, dacă primește o ofertă tentantă din partea vreunui club, pentru postul de antrenor. Contractul părea că va fi semnat în perioada imediat următoare de Pancu, dar au apărut nemulțumiri și totul a intrat în stand-by.

Sunt unele lucruri care nu îmi convin în contractul pe care mi l-au propus. Nu are rost să discutăm. Eu am propus clauza aceea în contract să nu îi pot lua locul lui Dan Alexa, pentru a nu fi presiune pe el. Am acceptat să discut după presiunea suporterilor. Chiar de la începutul proiectului mi s-a propus poziția de președinte, dar am spus că sunt mai înclinat către partea tehnică.

Marionetă în niciun caz nu vreau să fiu și le-am spus de la început lucrul acesta. Nu vreau să fiu Duckadam al Rapidului, cu tot respectul pentru domnul Duckadam. Oricum, juridic și administrativ nu am niciun fel de cunoștințe”, a spus Daniel Pancu, la ProSport Live, la începutul lunii iunie, iar situația nu s-a reglat nici până acum.

 

Foto: FC Rapid 1923 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 13 Jun. 2020, 18:17 Liga 2
Pe aceeași temă