Daniel Pancu e nemulțumit de contractul oferit de Rapid și semnarea actelor pentru funcția de președinte se amână. Punct special stipulat în înțelegere: ”Am propus clauza asta, să nu îi pot lua locul lui Dan Alexa, pentru a nu fi presiune pe el”

Răzvan STÎNGĂ 03 Jun. 2020, 12:25 Liga 2

S-a schimbat situația în cazul numirii lui Daniel Pancu în funcția de președinte la Rapid. După cum chiar el a declarat în emisiunea ProSport LIVE, problema e reprezentată de anumite puncte din contract, care nu ar fi pe placul său. A precizat că nu vrea să fie numit ”doar de formă” la echipă, așa cum este cazul la FCSB, făcând trimitere la Helmuth Duckadam.

Daniel Pancu: ”Nu vreau să fiu Duckadam al Rapidului, cu tot respectul”

Pancu a făcut publice și alte aspecte din contract. A ținut să evidențieze că este menționat și faptul că nu îi va lua locul lui Dan Alexa. A luat hotărârea pentru a nu exista un plus de presiune pe antrenor și pentru ca suporterii să nu aibă impresia că se va repeta episodul de după mandatul lui Constantin Schumacher, când a dat costumul de oficial pe cel de trening și a coborât pe banca tehnică.

”Sunt unele lucruri care nu îmi convin în contractul pe care mi l-au propus. Nu are rost să discutăm. Eu am propus clauza aceea în contract să nu îi pot lua locul lui Dan Alexa, pentru a nu fi presiune pe el. Am acceptat să discut după presiunea suporterilor. Chiar de la începutul proiectului mi s-a propus poziția de președinte, dar am spus că sunt mai înclinat către partea tehnică.

Marionetă în niciun caz nu vreau să fiu și le-am spus de la început lucrul acesta. Nu vreau să fiu Duckadam al Rapidului, cu tot respectul pentru domnul Duckadam. Oricum, juridic și administrativ nu am niciun fel de cunoștințe”, a spus Daniel Pancu, la ProSport Live.

  • Daniel Pancu a avut rezultate slabe în acest an cu Rapid, adunând doar două puncte din trei meciuri: 0-0 cu Turris Oltul Turnu Măgurele, 0-0 cu ASU Politehnica Timișoara și 0-1 cu CSM Reșița. În urma acestor rezultate, Rapid a ratat în repetate rânduri șansa să treacă pe primele locuri în Liga 2. Acum, după 24 de etape, echipa se clasează pe locul 5, cu 37 de puncte, dar este la doar două puncte de pozițiile 2 și 3, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv calificarea la meciul de baraj pentru accederea în primul eșalon. Va avea noroc cu varianta care se conturează la Liga 2: play-off cu înjumătățirea punctelor.
  • Daniel Pancu preluase echipa în august 2018. Anul trecut, în Liga 3, nu au fost probleme, și s-a obținut promovarea. Acum însă, situația s-a schimbat, iar echipele din Liga 2 i-au pus probleme Rapidului în drumul către Liga 1. Giuleștenii au întâmpinat dificultăți și cu echipele din fruntea clasamentului, dar și cu cele considerate, teoretic, mai slabe.

Pancu anunța în urmă cu câteva zile că semnarea contractului e o chestiune de timp 

În primă fază, la primirea ofertei de la Rapid, Pancu era foarte radical și nu ar fi acceptat sub vreo formă sau alta, dar insistențele fanilor au contat foarte mult. Ei l-au dorit la echipă, iar ulterior a purtat mai multe discuții cu oameni influenți din fotbal. Daniel Pancu preciza că sfaturile l-au ajutat foarte mult și și-a dat acceptul verbal să vină la Rapid pe postul de președinte.

Victor Angelescu, principalul acționar al Rapidului, a fost cel care a făcut anunțul că Pancu va prelua funcția de președinte, într-o intervenție în emisiunea ProSport LIVE. Omul de afaceri declara că speră ca fostul atacant să stea în această poziție un timp cât mai lung, dar că i se va da dreptul să plece fără obligații, dacă primește o ofertă tentantă din partea vreunui club, pentru postul de antrenor. Contractul părea că va fi semnat în perioada imediat următoare de Pancu, dar apar aceste nemulțumiri legate de contract și totul intră în stand-by.

https://www.youtube.com/watch?v=bEb2tMKbSrg

 

 

Răzvan STÎNGĂ 03 Jun. 2020, 12:25 Liga 2
Pe aceeași temă