Rareș Enceanu are un singur gând pentru Steaua în noul sezon: ”Să terminăm pe primul loc, fără înfrângere și să promovăm pe cale sportivă.” Portarul David Dincă abia așteaptă derby-ul cu Dinamo

Andi SÂRBU 28 Jul. 2022, 13:10 Liga 2
Rareș Enceanu are un singur gând pentru Steaua în noul sezon: ”Să terminăm pe primul loc, fără înfrângere și să promovăm pe cale sportivă.” Portarul David Dincă abia așteaptă derby-ul cu Dinamo

La finalul jocului cu CSM Jiul Petroșani, penultimul amical al Stelei programat înainte de debutul în noul sezon de Liga 2, câștigat în Ghencea cu scorul de 6-0, în afară de antrenorul Daniel Oprița au vorbit despre echipa lor și mijlocașul Rareș Enceanu și portarul David Dincă.

Cei doi jucători și-au spus punctul de vedere privind modul în care se prezintă echipa în acest moment, cu ceva mai mult de o săptămână până la primul joc oficial, și au vorbit despre așteptările de la noul sezon.

Rareș Enceanu: ”Vrem să terminăm campionatul pe primul loc, dacă se poate și fără înfrângere și să promovăm pe cale sportivă”

Rareș Enceanu (28 de ani) va fi la al treilea sezon consecutiv în tricoul Stelei, al doilea la rând în Liga 2. Mijlocașul a înscris de două ori în jocul de miercuri cu CSM Jiu, golurile trei și patru ale echipei sale.

Jucătorul originar din Zărnești a vorbit și despre obiectivul trupei din Ghencea.

”A fost un joc bun de pregătire, pe o căldură infernală. E bine că ne-am făcut antrenamentul, că am ieșit sănătoși de pe teren și că ne putem vedea în continuare de pregătire. Am înscris de două ori, sper să fi păstrat goluri și pentru noul sezon, să fie bine și să ne îndeplinim obiectivul.

Obiectivul este primul loc. Cu siguranță vrem să terminăm campionatul pe primul loc, dacă se poate și fără înfrângere și să promovăm pe cale sportivă”, a spus Enceanu la microfonul Steaua TV.

În sezonul trecut, Steaua a încheiat pe locul 4 în play-off, poziție care normal ducea la baraj de promovare, însă echipa nu a avut drept de promovare din cauza organizării sale, astfel că locul în această dublă manșă cu Chindia i-a fost luat de Concordia Chiajna. Campionatul începe joia viitoare, iar Steaua încă nu și-a rezolvat situația juridică și riscă să nu poată promova nici la capătul noului sezon, în cazul în care va termina pe o poziție care să-i permită accederea în prima ligă sau la baraj.

Enceanu și Dincă vor să bată Dinamo oriunde o prind!

Steaua va juca în etapa a 6-a, în jurul datei de 10 septembrie, marele derby cu Dinamo. Partida a picat să fie organizată de trupa din ”Ștefan cel Mare”. Enceanu nu regretă faptul că meciul nu se va juca în Ghencea, fiindcă oricum își dorește o victorie oriunde s-ar disputa.

”Asta e. Oricum trebuie să-i batem, nu contează unde jucăm. Trebuie să ne facem treaba și să ne luăm cele trei puncte”, a spus Rareș Enceanu, despre acest subiect, dar și despre programul general din sezonul regular vorbind și noul portar al Stelei, David Dincă: ”Abia așteptăm meciul cu Dinamo. O să fie un derby, nu? Cred eu că țintarul ne avantajează. Nu avem foarte multe deplasări lungi, meciurile sunt mai mult acasă. E alta atmosfera acasă. Atuul noastru este că avem un grup foarte bun. Cred că suntem cel mai unit grup care există în campionat, și printr-o tactică bună cred că nu o să avem probleme.”

David Dincă se simte bine la Steaua și vrea cât mai mulți suporteri la meciuri

În amicalul cu formația din Petroșani, David Dincă și-a făcut debutul pe noul stadion din Ghencea, în calitatea de jucător al Stelei. Goalkeeperul de 18 ani originar din Drobeta Turnu Severin, achiziționat în această vară, a fost trimis pe teren de Daniel Oprița în ultimele 30 de minute ale jocului.

”Este o atmosferă foarte frumoasă aici, ne pare rău că n-au putut fi suporterii lângă noi (n.r. – Steaua a organizat amicalul fără suporteri în tribune). Așteptăm să înceapă campionatul, să vină într-un număr cât mai mare la stadion. Băieții m-au primit foarte bine, aici este un grup extraordinar. Mă simt foarte bine. Sunt deja de aproape o lună și îmi doresc să am cât mai multe realizări alături de băieți”, a spus cel care are trei prenume: David, Denis și Mario.

Întrebat ce sfaturi a primit de la Horia Iancu (28 de ani), portarul căpitan al echipei, dar și cum se înțelege cu celălalt goalkeeper din lot, Cristian Blaga (17 ani), și el nou-venit la Steaua, Dincă a răspuns că între aceștia nu există rivalitate.

”Chiar dacă jucăm pe același post, noi avem o relație foarte bună. Horia a fost lângă mine de când am ajuns aici. Mi-a spus să am încredere, chiar dacă sunt tânăr nu este nicio problemă. Toată lumea mi-a oferit încredere”, a spus David Dincă.

”Sunt jucători de valoare, s-au integrat foarte bine în colectiv, i-am primit cu brațele deschise și sperăm să ne ajute pe viitor”, a declarat și Rareș Enceanu despre noile achiziții.

  • Costinel Gugu, Cristian Balgiu, Atanas Trică, Alexandru Sima, David Dincă, Tsvetelin Chunchukov, Laurențiu Corbu, Ștefan Bodișteanu și Doru Calestru sunt celelalte achiziții din această vară ale Stelei.

Ultimul amical înainte de startul noului sezon de Liga 2 îl are programat Steaua sâmbătă, de la ora 11:00, în Ghencea, cu CSM Alexandria. Jocul se va desfășura tot fără spectatori.

Înregistrarea amicalului dintre Steaua și CSM Jiul Petroșani, scor 6-0:

Foto și video: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-rasdan-continua-in-liga-2-dupa-despartirea-de-steaua-va-juca-la-echipa-careia-i-a-dat-doua-goluri-in-sezonul-trecut-19238705

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-defilat-in-amicalul-cu-csm-jiul-penultimul-inainte-de-startul-noului-sezon-daniel-oprita-a-utilizat-doar-13-jucatori-si-spera-sa-mai-recupereze-din-accidentati-19238640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lasat-liber-de-steaua-raul-balbarau-a-semnat-cu-o-multipla-campioana-din-ungaria-portarul-prezentat-oficial-de-maghiari-19238127

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-procedura-de-stabilire-a-jocurilor-19237953

Andi SÂRBU 28 Jul. 2022, 13:10 Liga 2
Pe aceeași temă