Rapidiștii vor avea primă de victorie cu Clinceni! Moldovan: „Toate echipele trebuie să plece învinse din Giulești!”

Marius ANGHEL 03 Oct. 2013, 16:27 Liga 2
Rapidiștii vor avea primă de victorie cu Clinceni!** Moldovan:

Antrenorul formației Rapid, Viorel Moldovan, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că, în ciuda situației delicate a clubului din punct de vedere financiar, jucătorii săi vor primi un bonus în cazul unei victorii în partida cu CS Clinceni, din etapa a VI-a a Seriei I a Ligii a II-a.

„Punctele câștigate împotriva echipelor care ne sunt adversare în lupta pentru promovare sunt foarte importante. Am reușit să găsim niște resurse și să motivăm jucătorii și financiar pentru meciul cu Clinceni. Vor avea un bonus, dar totul depinde de ei, de modul în care vor aplica ce le transmis eu, pentru că atunci când ești în duel cu adversarul nu poți să te gândești la primă. Până la urmă jucăm acasă, pe Giulești, unde, din punctul meu de vedere, toate echipele care vin trebuie să plece învinse, a spus Moldovan, fără să divulge cuantumul primelor.

Tehnicianul se așteaptă la un meci dificil în fața formației din Clinceni având în vedere jucătorii experimentați pe care îi are în lot. „Clinceniul este o echipă experimentată, cu jucători care au evoluat în Liga I, cum sunt frații Karamian, Bogdan Pătrașcu, Pălimar, Stancu, Dorinel Popa și pe banca tehnică este Vali Bădoi, un fost coleg de-al meu. Este așadar o echipă interesantă, cu condiții remarcabile, care nu degeaba este pe locul întâi al clasamentului. Suntem conștienți că va fi dificili, trebuie să fim concentrați și implicați în joc 100 la sută. Eu am încredere că punctele le vom câștiga noi, băieții sunt determinați, a explicat antrenorul rapidist.

Rapid are patru jucători convocați la loturile naționale, trei la Under 21 pentru meciurile cu Irlanda (11 și 15 octombrie), din preliminariile CE 2013-2015, și unul la Under 19 pentru partidele cu Polonia, Armenia și Lituania (între 10 și 15 octombrie), din cadrul turneului preliminar de calificare la Euro 2014. Avem jucători tineri, de viitor, trei dintre ei sunt convocați la naționala Under 21 și unul la Under 19. Cel de la Under 19 este Nicolae Vasile, iar la tineret am primit convocări pentru Ioniță II, Ciolacu, Martin. Pentru Rapid este foarte important să aibă jucători la loturile naționale, a declarat Moldovan.

Atacantul Daniel Niculae ar putea evolua la Rapid în Liga a II-a dacă nu își va găsi o echipă în străinătate, susține tehnicianul. „Sunt șanse ca Daniel Niculae să joace pentru Rapid dacă nu își va găsi un angajament în străinătate. Eu cred că ar fi bine să vină și să dea o mână de ajutor până în iarnă. Ar fi un lucru pozitiv pentru mine și pentru jucători să vină un jucător de un asemenea calibru. Și-ar aduce fără îndoială aportul la bunul mers al echipei”, a precizat antrenorul rapidist.

Viorel Moldovan nu are încredere în actualul sistem al Ligii a II-a și afirmă că o serie cu 20 de echipe din care să promoveze patru ar fi mult mai interesantă. „În Liga a II-a se impunea o singură serie cu 20 de echipe, cu patru promovate, era un campionat mult mai intereasant. Sunt multe cluburi cu probleme, unele care au părăsit competiția. Acum ajungem să stăm unele etape și să jucăm o dată la trei săptămâni. Deci este destul de aiurea sistemul, dar asta este, trebuie să jucăm. Nu știu play-off-ul ăsta cât de interesant va fi, a mai spus antrenorul.

Formația Rapid întâlnește, sâmbătă, de la ora 11.00, pe teren propriu, formația CS Clinceni, într-o partidă contând pentru etapa a VI-a a Seriei I a Ligii a II-a.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 03 Oct. 2013, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă