Rapidiștii și-au primit un salariu! Manea: „Le dau dreptate că au fost mințiți”

Marius ANGHEL 22 Jan. 2014, 18:30 Liga 2
Rapidiștii și-au primit un salariu!** Manea:

UPDATE – În jurul orei 18:00, Nicolae Manea s-a ținut de promisiune și le-a achitat jucătorilor salariul promis. Aceștia s-au dezechipat și s-au antrenat, după ce au fost asigurați că vor avea banii în cont după ședința de pregătire.


Jucătorii divizionarei secunde Rapid București au refuzat să se antreneze și miercuri din cauza restanțelor financiare, președintele executiv Nicolae Manea declarând că aceștia vor primi un salariu în cursul zilei de azi.

Rapidiștii au refuzat să participe și la antrenamentul programat marți după-amiază de tehnicianul Viorel Moldovan din cauza restanțelor salariale, ei amenințând că nu vor pleca, vineri, în stagiul de pregătire din Antalya dacă nu vor primi cel puțin un salariu.

„Ieri am avut o discuție după primul antrenament cu ei. Încă de când am venit aici le-am promis că nu vor pleca în pregătiri fără să-și primească drepturile salariale. Lucru pe care deja l-am și făcut. Am fost la administratorul judiciar, care are decizia în tot ce mișcă în acest club. I-am explicat că trebuie să primească băieții banii. A dat bani pentru medicamentație, a plătit o arvună pentru turneul din Antalya și astăzi se vor rezolva. A plecat contabila noastră, ștatele sunt făcute și băieții își vor lua banii. Abia am reușit să găsim niște sponsori care să rezolve aceste probleme. Jucătorii vor primi câte un salariu”, a spus Manea, într-o conferință de presă.

Nicolae Manea a afirmat că nu este de acord cu gestul jucătorilor de a nu se antrena, însă a precizat că îi înțelege. „Nu sunt de acord cu soluția pe care au ales-o, pentru că ieri am vorbit cu ei, i-am făcut să înțeleagă, iar astăzi au luat hotărârea să nu se antreneze. Poate în același timp le dau și dreptate că au fost mințiți destul de mult că le dă, că nu le dă. Lucrurile sunt rezolvate, își vor primi drepturile, iar vineri vor pleca în cantonament, s-au plătit și biletele de avion și totul e în regulă. Lucrurile la Rapid din punct de vedere financiar nu sunt clare. Sunt nemulțumiri față de conducerea clubului și ce le oferim jucătorilor. Nu poți să nu îți primești banii când muncești, ai familii acasă și datorii la bănci”, a completat Manea.

Miercuri, la baza de pregătire de la Pro Rapid au fost prezenți și aproximativ 50 de suporteri, aceștia discutând circa o oră cu jucătorii și Nicolae Manea. „Suporterii sunt nemulțumiți de modul cum merg lucrurile la Rapid, pentru că nu sunt încurajați deloc în ceea ce privește redresarea Rapidului. Este foarte greu. Nici suporterii nu sunt de acord cu decizia jucătorilor”, a adăugat Manea.

Nicolae Manea nu crede că Rapid va avea probleme în procesul de reorganizare din luna februarie. „Eu zic că Rapid va trece de acea ședință din februarie de la judecătorie. Am mai avut discuții și cu jucătorii care au depus niște contestații la tribunal. Cu Emil Dică am avut o problemă, cu Vâtcă o să am o discuție și mai sunt și alți jucători cu care vorbim. Ar fi un dezastru să dăm în faliment. În situația în care intrăm în faliment ne trimit în Liga a IV-a, dar un brand ca Rapidul nu poate să moară. Sper din tot sufletul ca lucrurile să se îndrepte și să vină cineva care să rezolve aceste probleme”, a explicat Manea.

Articol scris de Andrei Mazurchievici (Mediafax)

Marius ANGHEL 22 Jan. 2014, 18:30 Liga 2
Pe aceeași temă