Rapid e singura echipă din Liga 2 care are un jucător convocat la naționala U21 a României. Farul urmează să joace un amical cu ”tricolorii” conduși de Adrian Mutu

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Jul. 2020, 14:48 Liga 2
Rapid e singura echipă din Liga 2 care are un jucător convocat la naționala U21 a României. Farul urmează să joace un amical cu ”tricolorii” conduși de Adrian Mutu

Noul selecționer al naționalei Under 21 a României, Adrian Mutu, își începe oficial mandatul la începutul lunii august, când ”tricolorii” au programat un stagiu de pregătire la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia. Printre jucătorii convocați de ”Briliant” se numără și unul din Liga 2. E vorba despre portarul Rapidului, Mihai Popa. ”Tineretul” va juca și un meci amical, cu divizionara secundă Farul Constanța.

Amical România Under 21 cu Farul

În cele trei zile de pregătire de la Mogoșoaia, naționala U21 a României va disputa și un amical cu Farul Constanța, programat în ziua de 5 august.

”În perioada 3-5 august 2020, selecționerul reprezentativei Under 21 a României, Adrian Mutu, a decis să organizeze un stagiu de pregătire la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, unde e programat și un meci amical cu Farul Constanța.

Reunirea va avea loc la Mogoșoaia, luni, 3 august, unde cei 23 de jucători vor rămâne sub comanda lui Adrian Mutu pentru 3 zile, până pe 5 august, când e programată partida de pregătire cu Farul Constanța”, a anunțat FRF.

Portarul Mihai Popa, de la Rapid, singurul convocat din Liga 2 la naționala de tineret

Printre cei 23 de jucători convocați de Adrian Mutu pentru această acțiune a naționalei de tineret a României se află și portarul Rapidului Mihai Popa. Acesta a fost titular în primele două jocuri ale giuleștenilor din play-off-ul Ligii 2, însă în partida cu Petrolul a fost eliminat fiindcă nu a respectat regulamentul la o lovitură de pedeapsă primită de ploieșteni. Arbitrul acelei dispute a dictat de două ori repetarea execuției de la 11 metri, după ce Popa nu a ținut măcar un picior pe linia porții. De fiecare dată a primit cartonaș galben, fapt care a dus la eliminarea sa.

Mihai Popa a apărat de două ori execuțiile petroliștilor de la 11 metri, însă ambele lovituri au fost repetate, fiindcă portarul Rapidului a pășit în față, fără să rămână cu un picior pe linie, încălcând astfel regulamentul. Popa a fost eliminat, iar Petrolul a trimis peste poartă a treia încercare din penalty. Foto: FC Rapid 1923

Lotul convocat pentru această acțiune:

portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Popa (FC Rapid 1923);
fundași: Radu Boboc, Virgil Ghiță (ambii Viitorul), Denis Haruț, Andrei Chindriș (ambii FC Botoșani), Alexandru Pașcanu (FC Voluntari), Constantin Dima (Astra), Mihai Velisar (Gaz Metan), Raul Opruț (Hermannstadt);
mijlocași: Marius Marin (Pisa, Italia), Vlad Dragomir (Perugia, Italia), Olimpiu Moruțan, Darius Olaru (ambii FCSB), Andrei Ciobanu, Carlo Casap (ambii Viitorul), Alexandru Mățan (FC Voluntari), George Cîmpanu (FC Botoșani);
atacanți: Dennis Man, Florinel Coman, Adrian Petre (toți FCSB), George Ganea (FC Viitorul).

Acțiunea poate fi reprogramată sau amânată

FRF a mai anunțat și că acțiunea ar putea fi reprogramată sau anulată, din cauza evoluției pandemiei COVID-19.

”Federația Română de Fotbal monitorizează evoluția COVID-19 la nivel național și, în cazul în care situația o va impune, acțiunea ar putea fi reprogramată sau chiar anulată.

Preliminariile pentru EURO 2021 se vor disputa în septembrie, octombrie și noiembrie 2020. Cele nouă câștigătoare ale grupelor, precum și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO. Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021.

Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

Inițial, sistemul de calificare includea un play-off între 8 formații clasate pe locul secund în preliminarii, cu cele 9 câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi calificate direct la turneul final.

Naționala U21 a României ocupă locul secund în grupa 8. Campania de calificare se va încheia acum în luna noiembrie 2020, pe teren propriu, contra Danemarcei, liderul actual al grupei. Partida trebuia să se dispute în luna martie, însă UEFA a reprogramat-o”, a mai anunțat FRF.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Jul. 2020, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă