Doi fotbaliști din Liga 2, convocați în lotul României pentru Jocurile Olimpice! Amândoi sunt de la Astra

Răzvan STÎNGĂ 30 Jun. 2021, 13:17 Liga 2
Doi fotbaliști din Liga 2, convocați în lotul României pentru Jocurile Olimpice! Amândoi sunt de la Astra

Selecționerul Mirel Rădoi, care va conduce naționala olimpică a României la competiția din Japonia, a anunțul lotul final pentru Asia. Printre cei convocați se regăsesc și doi jucători din Liga 2, amândoi de la Astra, portarul Mihai Popa (20 de ani) și mijlocașul Valentin Gheorghe (24 de ani).

Mihai Popa și Valentin Gheorghe de la Astra, convocați pentru Jocurile Olimpice 

Naționala olimpică de fotbal a României se reunește pe 30 iunie, iar Popa și Gheorghe își vor face prezența la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, împreună cu toți ceilalți jucători convocați pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Deplasarea în Japonia se va face pe 15 iulie, iar reprezentativa noastră va începe competiția pe 22 iulie. România a fost repartizată în Grupa B, alături de Noua Zeelanda, Coreea de Sud și Honduras. Primul meci va avea loc împotriva Hondurasului, iar apoi vor urma jocurile cu Coreea de Sud (25 iulie) și Noua Zeelandă (28 iulie).

Anunțul FRF și lotul convocat de Mirel Rădoi:

Selecționata olimpică a României se reunește pe 30 iunie la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, acolo unde se va pregăti în regim închis până la plecarea în Japonia, programată pe 15 iulie.

Am aflat împreună tricolorii pe care selecționerul Mirel Rădoi îi are la dispoziție pentru Jocurile Olimpice, competiție la care România revine după o pauză de 57 de ani!

Din 20 în 20 de minute, pe pagina de Facebook Echipa Națională a României, artiști și jurnaliști au anunțat, pe rând, tricolorii!

LOTUL ROMÂNIEI LA JOCURILE OLIMPICE

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);

MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia);

ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), George Pușcaș (Reading/Anglia).

Prezența lui George Pușcaș în lot depinde de o reconfirmare din partea clubului Reading. De asemenea, din cei 20 de jucători convocați, doi vor fi rezerve. Aceștia vor putea fi utilizați doar în cazul în care vor exista accidentări printre cei 18 fotbaliști din lot. Selecționerul Mirel Rădoi urmează să decidă care vor fi cele două rezerve.

Stabilirea lotului a fost o provocare! Jocurile Olimpice nefiind programate în perioadă FIFA, cluburile au avut dreptul de a răspunde negativ la convocările jucătorilor. Astfel, din cei 61 de jucători anunțați inițial în lotul extins, România nu ar fi putut avea la dispoziție un lot complet la această competiție.

În urma unui demers al FRF, la care s-au aliniat și alte federații naționale de pe toate continentele, FIFA a permis înlocuirea unor anumiți jucători din lotul anunțat inițial. Cu toate acestea, confirmările din partea cluburilor au ajuns greu, motiv pentru care anunțarea lotului are loc astăzi, 29 iunie”.

Astra: ”Mult succes celor doi și îi așteptăm să revină sănătoși alături de colegii lor!” 

Astra a emis și ea un comunicat pe pagina de Facebook, prin care anunță faptul că Valentin Gheorghe și Mihai Popa au fost incluși pe lista pentru Tokyo.

Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat, marți seară, lotul României pentru ediția din acest an a Jocurilor Olimpice, care vor fi găzduite de capitala Japoniei, Tokyo.

Printre fotbaliștii convocați se numără și doi fotbaliști ai Astrei, respectiv atacantul Valentin Gheorghe și portarul Mihai Popa.

Astra le urează mult succes celor doi și îi așteaptă să revină sănătoși alături de colegii lor!”, se arată pe pagina de Facebook, Astra Giurgiu.

Astra s-a reunit recent, pe 24 iunie. Primul antrenament a fost coordonat de noul ”principal”, Florin Stîngă.

Foto: Sport Pictures și Astra Giurgiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/masuri-de-relaxare-suplimentare-care-dau-dreptul-echipelor-sa-deschida-stadioanele-la-50-la-suta-din-capacitate-in-cazuri-speciale-e-permisa-ocuparea-tuturor-locurilor-comunicatul-mts-19190697

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-noul-sezon-de-liga-2-editia-2021-2022-se-va-desfasura-exact-pe-modelul-celui-recent-incheiat-in-play-out-se-joaca-tot-doar-meciuri-tur-19190633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/takayuki-seto-revine-la-ploiesti-pe-ilie-oana-locul-unde-a-debutat-in-fotbalul-romanesc-japonezul-scapat-de-suspendarea-de-dopaj-s-a-inteles-cu-petrolul-19190353

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 30 Jun. 2021, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă