Rapidiștii își clamează nevinovăția și îi amenință cu instanța pe cei de la Berceni. „E inadmisibil unde s-a ajuns în cadrul luptei pentru evitarea retrogradării”

Marius ANGHEL 20 May. 2016, 15:43 Liga 2
Rapidiștii își clamează nevinovăția și îi amenință cu instanța pe cei de la Berceni.**

La finalul meciului de la Berceni, de miercuri, cu o importanță covârșitoare pentru cele două echipe în contextul luptei pentru salvarea de la retrogradare, sucevenii au înfierat în termeni duri maniera de arbitraj și comportamentul suburban al oficialilor ilfoveni. De partea cealaltă, nici cei de la Berceni nu s-au lăsat mai prejos, acuzând faptul că jucătorul Ionuț Fâșie a fost contactat de adversarii de la Rapid CFR Suceava, care i-au promis bani, atât pentru el, cât și pentru colegi, pentru a trânti meciul!

„Cei de la Suceava au contactat de două ori un jucător de la noi, Fâșie, promițându-i 4.000 de lei pentru fiecare coleg dacă vor trânti meciul. Am înștiințat FRF-ul, CCA-ul, știu toți cei implicați. Cei de la Suceava sunt surprinși acum, nu credeau că îi vom denunța”, a declarat Dumitru Tudor, managerul sportiv al grupării ACS Berceni, la Sport Total FM.

Dornici să se facă lumină cât mai repede în acest caz, oficialii formației sucevene au organizat joi o conferință de presă în care au explicat cum stau lucrurile din punctul de vedre al clubului Rapid. „Sunt acuze fără temei și vă asigur pe această cale că nicio persoană din conducerea clubului nostru n-a contactat vreun jucător de la echipa adversă. Ei au zis că au dovezi în acest sens, așa că nu le rămâne decât să demonstreze faptic ceea ce susțin. Dacă însă nu au dreptate, trebuie să plătească. Este inadmisibil unde s-a ajuns în cadrul luptei pentru evitarea retrogradării. Nu poți să denigrezi așa un club partener de competiție, să te pretezi de asemenea scenarii. Pentru a ne apăra imaginea nu ne rămâne decât calea instanței. Am luat deja legătura cu un avocat și îi vom da în judecată pe Dumitru Tudor și Ionuț Fâșie pentru acuzele care ne-au fost aduse. Trebuie să răspundă în fața legii pentru faptele lor. Sunt sigur că până la urmă adevărul va ieși la iveală și atunci se va vedea că suntem nevinovați”, a precizat Bogdan Tudoreanu, președintele Consiliului de Administrație al ACS Rapid CFR Suceava.

La rândul său, antrenorul-jucător Daniel Bălan a adus în discuție comportamentul jignitor al ilfovenilor afișat în timpul partidei de miercuri, de la Berceni. „Ne-au luat cu amenințări încă de când am ajuns. Oficialii lor ne-au înjurat jucătorii, au aruncat cu sticle de apă după noi. E inadmisibil să se întâmple așa ceva la nivelul Ligii a II-a. Ca să nu mai vorbesc de arbitrajul de care am avut parte. Nu vreau să mai trăiesc așa ceva în viața mea”, a declarat Daniel Bălan.

Partida de la Berceni s-a încheiat cu scorul de 3-1 în favoarea gazdelor, rezultat în urma căruia formația suceveană și-a compromis în bună măsură șansele de menținere în eșalonul secund.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 20 May. 2016, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă