Rapid – Clinceni nu e ultima partidă pe bătrâna arenă din Giulești. Șefa CS Rapid: „Rog suporterii să lase stadionul în pace. Următorul campionat tot aici se joacă”

Marius ANGHEL, Matei Udrea 22 May. 2016, 13:32 Liga 2
Rapid - Clinceni nu e ultima partidă pe bătrâna arenă din Giulești.** Șefa CS Rapid:

Vali Caciureac, președinta Clubului Sportiv Rapid, a declarat pentru ProSport că meciul FC Rapid – FC Academica Clinceni, ultimul jucat acasă de giuleșteni în acest sezon, se va putea disputa pentru că s-au achitat restanțele financiare.

„Până ieri (n.r. – sâmbătă) aveau datorii de 30.000 de lei. Au făcut plata și mai au să ne dea 5.000 de lei astăzi din bilete. Acum am vorbit cu domnul Dinu (n.r. – Dinu Gheorghe, director sportiv la FC Rapid). Din vânzarea biletelor, după ce plătesc arbitrii, ne mai dau nouă 5.000 de lei. Pentru că eu nu aveam dreptul să îi mai las să joace. Așa e contractul cu noi. Am anunțat Consiliul de Conducere, am atașat acordul și ei au făcut plata. Am vorbit cu domnul Dinu, i-am spus că nu am cum, că nu e stadionul meu, e al statului. Au înțeles și au plătit. Dar mai avem acum de luat, din vânzarea biletelor, o diferență de bani. Nu mai plătiseră de vreo lună la Fan Shop și de trei-patru meciuri. Plus meciul de astăzi. Le-am facturat meciul anticipat, că așa e contractul. Ultimul meci se facturează cu cinci zile înainte. Am încredere că vor plăti. Bineînțeles că am. La 5.000 de lei nu se pune problema. E o sumă mică. Ei oricum joacă aici”, a spus Caciureac.

„Să nu smulgă scaunele! Să lase stadionul, că următorul campionat tot aici se joacă”

Șefa CS Rapid a ținut să anunțe suporterii, prin intermediul ProSport, că sunt false informațiile potrivit cărora jocul cu FC Academica Clinceni ar fi ultimul disputat pe stadionul din Giulești și să-i roage pe spectatori să nu provoace stricăciuni. „Încă nu am făcut protocolul de predare-primire cu Compania Națională de Investiții. Mai durează, pentru că avem de obținut avize și avem de făcut un PUZ (n.r. – Plan Urbanistic Zonal), deci suntem la momentul de avizare. În momentul în care se avizează, stadionul se predă CNI. Nu s-a făcut predarea. Până atunci se poate juca acolo. Poate să fie la iarnă. Deci încă nu e predat stadionul, asta înseamnă că se poate juca și următorul campionat măcar sezonul de toamnă. În funcție de cum se derulează procedurile, stadionul e disponibil pentru echipa de fotbal”, a explicat Vali Caciureac.

Aceasta avertizează că eventualele pagube de la meciul cu Clinceni vor fi suportate tot de club, care e deja în mare dificultate financiară: „Nu știu cine a dat informația, că toți suporterii… Eu tot anunț să stea liniștiți, să nu smulgă scaunele și să nu facă daune. Cine a dat informația trebuie să răspundă pentru daune. Stadionul are o valoare. El, când se predă la CNI, se predă cu tot inventarul. Nu pot să-l predau devastat. Suporterii să încurajeze echipa și să lase stadionul pentru că trebuie predat așa cum este în contabilitate, la valoarea pe care o are. Rog suporterii să protejeze stadionul pentru că următorul campionat se va începe, cu siguranță, tot pe Giulești. Eu voi fi prima care voi anunța, când va fi cazul, că stadionul nu mai e al nostru și că încep lucrările. Deocamdată nu e cazul. Stadionul e în proprietatea privată a statului. Toate daunele de astăzi le voi încasa de la fotbal. Așa scrie în contract. 10 scaune s-au rupt, 10 scaune plătește FC-ul. Deci tot pe amărâții ăștia care sunt în insolvență cade”.

Printre suporterii rapidiști a circulat, în ultimele zile, zvonul că partida cu Clinceni, de duminică, este ultima disputată pe vechiul stadion, care apoi ar fi urmat să fie demolat și reconstruit. Au apărut îndemnuri ca fanii care vin astăzi să ia acasă suveniruri de pe legendara arenă.

Tot vineri s-a plătit și pentru serviciile firmei de pază Caldo Security, care asigură stewarzii la meciuri. „Acum mai au restanță doar pentru paza de la ProRapid. În rest, pentru meci, au plătit. Mai greu, dar au plătit. Contractul cu ei așa este, să plătească înainte”, a afirmat pentru ProSport directorul firmei, Florin Brăviceanu.

Articol scris de Matei UDREA

Marius ANGHEL, Matei Udrea 22 May. 2016, 13:32 Liga 2
Pe aceeași temă