Rapid a luat licența la TAS și va putea evolua în Liga 1. Burleanu: „Membrii Comisiei de Apel vor fi schimbați”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 Jun. 2014, 11:33 Actualizat: 01 Jul. 2014, 12:35 Liga 2
Rapid a luat licența la TAS și va putea evolua în Liga 1.  Burleanu: „Membrii Comisiei de Apel vor fi schimbați”

„E meritul nostru, al celor care am strâns banii. Când ne-am apucat de de treaba asta, voiam să strângem bani pentru a plăti curentul la Pro Rapid. Viorel Moldovan ne-a spus să lăsăm curentul și să strângem bani pentru TAS. Din ce știu eu tot demersul la TAS a costat clubul 12.000 de euro”, a declarat și Paul Onoiu, suporterul care a avut inițiativa ca fanii rapidiști să doneze bani pentru echipă.


Chiar dacă vor juca în sezonul viitor în Liga 1, problemele Rapidului nu sunt în totalitate rezolvate. Viorel Moldovan anunță că nu se știe dacă va continua să pregătească echipa din Giulești din cauza condițiilor financiare dificile.

„Doamna administrator judiciar ne-a anunțat că am primit licența. Nu știu dacă voi rămâne la Rapid. Depinde de aspectul financiar. Trebuie să vină cineva să investească. Cu lotul actual nu putem face față în prima ligă. Avem nevoie de întăriri, practic trebuie să aducem o întreagă echipă”, a spus Moldovan la Sport.ro.

Nici Răzvan Burleanu nu a rămas impasibil după aflarea veștii că Rapid a primit licența pentru Liga 1 la TAS. Președintele FRF a anunțat că va lua măsuri împotriva membrilor Comisiei de Licențiere de la apel.

„Membrii Comisiei de Licențiere de la apel vor fi schimbați”, a spus Răzvan Burleanu, președinte FRF, pentru ProSport.

 


Gruparea FC Rapid a câștigat, luni, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, litigiul cu Federația Română de Fotbal, forul de la Lausanne acordând licența clubului giuleștean pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele Nicolae Manea.

„Tribunalul a făcut dreptate. Am câștigat litigiul la TAS și am primit licența pentru sezonul următor al Ligii I. Sincer, noi nici nu trebuia să ajungem aici, pentru că dosarul nostru de licențiere a fost în regulă. Nu îmi explic nici acum de ce domnul Duru ne-a refuzat dreptul de a promova. Dar asta nu mai contează, Rapid va juca din nou în Liga I chiar din acest sezon. Vreau să mulțumesc în mod special Ligii Profesioniste de Fotbal pentru ajutorul pe care ni l-a dat în acest litigiu de la Lausanne”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Manea.

Echipa Rapid, care a promovat din punct de vedere sportiv la finalul sezonului 2013-2014 ca urmare a poziției secunde ocupate în clasamentului Seriei I a Ligii a II-a, va evolua în ediția 2014-2015 a Ligii I. În cazul în care nu câștiga litigiul la TAS, în Liga I promova FC Clinceni, formație care încheiase pe locul patru în clasamentul Liga a II-a.

FC Rapid a deschis la 5 iunie acțiunea împotriva deciziei Comisiei de Apel a Administrației de Licențiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, achitând taxele de înscriere a recursului din donații și licitații efectuate de suporterii giuleșteni.

Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere a respins, la 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă și executorie pe plan național. Anterior, la 10 mai, instanța de fond a Administrației de licențiere din cadrul FRF respinsese dosarul FC Rapid din cauza datoriilor în valoare de 900.000 de euro către foștii jucători Julio Cesar și Daniel Paulista.

Formația Rapid a evoluat în sezonul trecut în Liga a II-a, acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanța de la Lausanne a decis atunci că Rapid, care câștigase barajul de menținere în primul eșalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga I având în vedere că nu îndeplinise condițiile de licențiere pentru sezonul 2013-2014.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 Jun. 2014, 11:33 Actualizat: 01 Jul. 2014, 12:35 Liga 2
Pe aceeași temă