Amicale cu echipe din prima ligă pentru CSM Reșița și Progresul Spartac. Întâlnesc două formații din play-out-ul SuperLigii

Andrei PASCU 20 Mar. 2024, 15:01 Liga 2
Amicale cu echipe din prima ligă pentru CSM Reșița și Progresul Spartac. Întâlnesc două formații din play-out-ul SuperLigii

Echipele din play-out-ul Ligii 2 au programat și ele meciuri amicale pentru zilele următoare, când întrecerea este întreruptă pentru acțiunile naționalelor. Printre ele se află și CSM Reșița (locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2) și Progresul Spartac (locul 7 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2), ambele urmând să întâlnească formații din prima divizie.

CSM Reșița va disputa un meci amical cu UTA, în timp ce Progresul Spartac va înfrunta Dinamo.

Amicale cu formații din SuperLiga pentru CSM Reșița și Progresul Spartac

Echipa din Valea Domanului a programat partida de verificare în localitatea Sânnicolau Mic, pe Arena Banatul, conform Radio Reșița. Flavius Stoican nu va avea tot lotul la dispoziție, pentru că reșițenii au trimis la acțiunea naționalei sub 20 de ani un jucător, pe Sergiu Rimovecz.

Întâlnirea a fost programată pentru sâmbătă, 23 martie, cu începere de la ora 13:00.

În privința Progresului Spartac, va întâlni mai devreme Dinamo, joi, 21 martie, de la ora 11:00, în cadrul bazei de pregătire a ”câinilor”, la Săftica. Un amical puternic pentru formația lui Andrei Erimia, care se va desfășura fără spectatori.

Bleu-albaștrii vor avea parte de un amical împotriva celor de la Dinamo în această pauză internațională, urmând să traverseze capitala poimâine dimineață pentru a ajunge la baza alb-roșilor din Săftica!”, a transmis Progresul Spartac pe pagina de Facebook.

CSM Reșița, repartizată în Grupa A a play-out-ului Ligii 2

CSM Reșița a terminat sezonul regular de Liga 2 pe locul 10 și a fost repartizată în Grupa A a play-out-ului, unde va avea ca adversari Ceahlăul Piatra Neamţ, Metaloglobus București, Campionii FC Argeş, CSC Dumbrăviţa, Unirea Dej și CSM Alexandria.

Va începe întrecerea cu un duel acasă, contra Unirii Dej, iar apoi va întâlni CSC Dumbrăvița, în deplasare.

La sediul Federației Române de Fotbal a fost stabilit programul meciurilor din Play-out-ul Ligii 2.

Rossonerii vor începe pe teren propriu cea de-a doua parte a campionatului, urmând să întâlnească Unirea Dej.

În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 și 7. În acest sezon nu va mai exista meciul de baraj dintre ocupantele locurilor 5 din cele două grupe pentru a se stabili a cincea echipă retrogradată deoarece, în urma deciziei CEx din 13 iulie 2023, numărul de echipe va crește de la 20 la 22 din sezonul următor, astfel încât doar patru formații vor retrograda din Liga 2 în Liga 3 la finalul sezonului 2023-2024.

În play-out echipele vor intra cu punctajul acumulat la finalul sezonului regular. (www.frf.ro)

(Ceahlăul Piatra Neamț – 31 puncte, CSM Reșița – 27 puncte, Metaloglobus – 26 puncte,  CFC Argeș – 24 puncte, CSC Dumbrăvița – 23 puncte, FC Unirea Dej – 13 puncte, CSM Alexandria – 9 puncte)”, a transmis CSM Reșița, după tragerea la sorți pentru stabilirea programului din play-out.

Progresul Spartac face parte din Grupa B a play-out-ului Ligii 2

Din cauza faptului că a acumulat doar 1 punct în sezonul regular al Ligii 2 și clasată pe ultimul loc, 20, Progresul Spartac a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului, unde va avea ca adversari Steaua, Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, CSM Slatina, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și CS Tunari.

Programul play-out-ului Ligii 2 a fost stabilit și pentru ea, urmând să întâlnească în primul meci Concordia Chiajna, în deplasare.

Cunoaștem țintarul Play-Out-ului!

Tragerea la sorți pentru programul Play-Off-ului și Play-Out-ului Ligii a 2-a tocmai a avut loc la sediul FRF, iar acum cunoaștem meciurile progresiștilor din această primăvară.

Astfel, vom începe ultimele noastre luni din Liga a 2-a cu un meci în deplasare, împotriva celor de la Concordia Chiajna, cel mai probabil în data de 30 Martie. După o partidă pe teren propriu la Buftea, clubul nostru va avea parte de primul său meci oficial în București după aproape doi ani de Liga a 2-a, cei de la Steaua urmând să ne primească în Ghencea.

După o săptămână de pauză, vom reveni apoi înapoi în Buftea pentru un meci cu cei de la Chindia Târgoviște, o nouă deplasare la Slatina, ca mai apoi să încheiem aventura noastră din al doilea eșalon chiar împotriva formației cu care ne-am luptat pentru acest nivel, și foarte probabil o colegă de eșalon și din sezonul viitor, urmând să sărbătorim 80 de ani de la înființarea Progresului București cu o vizită a celor de la CS Tunari.

Le urăm băieților noștri mult noroc în acest Play-Out final, în speranța că vor folosi aceste ultime șase meciuri cât mai bine posibil, pentru a se pregăti pentru revenirea noastră din Intrarea Vrabiei, din această toamnă.

Tot înainte!”, a transmis Progresul Spartac după ce s-a stabilit programul din play-out.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-out-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303414

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-odoroaba-reactie-dupa-rezilierea-cu-cs-tunari-19303482

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-joaca-un-amical-cu-ludogorets-19303485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-amical-puternic-contra-sepsi-osk-19303468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cantonament-inainte-de-startul-play-off-ului-ligii-2-19303443

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303410

Andrei PASCU 20 Mar. 2024, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă