Progresul Spartac începe pregătirea părții secunde a Ligii 2. Nou-promovata nu va pleca în cantonament, dar a programat amicale puternice

Andrei PASCU 08 Jan. 2023, 14:57 Liga 2
Progresul Spartac începe pregătirea părții secunde a Ligii 2. Nou-promovata nu va pleca în cantonament, dar a programat amicale puternice

Progresul Spartac va relua și ea pregătirea în primele zile ale săptămânii următoare, marți, 10 ianuarie. În plus, antrenorul Andrei Erimia a programat și meciurile amicale care vor avea loc până la prima rundă din Liga 2, șase la număr, dintre care cinci cu colegele de divizie.

Progresul Spartac nu va merge în cantonament, urmând să se pregătească doar acasă, la baza proprie. În plus, partidele de verificare vor avea loc pe stadionul propriu, pe care Progresul Spartac vrea să îl aducă la standardele Ligii 2 și să revină pe el, pentru că în prima parte a stagiunii a fost nevoită să joace pe alte arene, la Buftea și Clinceni.

Progresul Spartac se reunește și a programat meciurile amicale

În privința meciurilor de verificare, primul va avea loc la două săptămâni de la reunire, la 25 ianuarie, cu Concordia Chiajna. Ulterior, vor urma alte patru partide cu colege de Liga 2, cu Dinamo (28 ianuarie), Unirea Sloboia (4 februarie), Steaua (8 februarie) și CSM Slatina (11 februarie).

Ultimul test pentru Progresul Spartac va avea loc la 18 februarie, contra unei formații din Liga 3, CS Dinamo.

PROGRAMUL AMICALELOR PROGRESISTE!

Jucătorii bleu-albaștri se pregătesc să revină pe teren în câteva zile, pentru startul perioadei de pregătire dinaintea celei de-a doua jumătate a sezonului! În această idee, am definitivat recent programul de amicale din următoarea lună și jumătate de preparări intense, aproape toate adversarele noastre fiind colege de eșalon.

Chiar dacă nu vom organiza vreun cantonament, progresiștii vor avea ocazia de a fi puși la încercare și aici, în capitală, începând cu două amicale puternice care vor avea loc într-o singură săptămână. Întâi vom primi vizita celor de la Concordia Chiajna, pentru ca trei zile mai târziu să ne reîntâlnim cu Dinamo București, la aproape jumătate de an de la debutul nostru dulce-amărui în Liga a 2-a. În principiu, toate amicalele organizate pe teren propriu vor avea loc în Intrarea Vrabiei.

În Februarie, vor continua partidele dificile, invitând în baza noastră sportivă formația care ne-a înscris cele mai multe goluri în acest sezon, Unirea Slobozia, ca mai apoi să ne deplasăm la liderul actual al campionatului, CSA Steaua București, cel mai probabil pe Terenul 5 din Ghencea.

În final, vom juca pe teren propriu cu ultimul nostru adversar din 2022, CSM Slatina, iar apoi vom traversa Bucureștiul pentru a juca în Ștefan cel Mare cu o altă echipă alb-roșie. Însă, de data aceasta, cea din Liga a 3-a, CS Dinamo. În urma acestor amicale, vom relua Liga a 2-a, cel mai probabil pe 25 Februarie, având să ne deplasăm la Miercurea Ciuc pentru a întâlni Csikszereda în Etapa a 17-a a sezonului regulat.

Reluăm mai jos programul complet:

Acasă vs Concordia Chiajna – 25 Ianuarie
Acasă vs Dinamo București – 28 Ianuarie
Acasă vs Unirea Slobozia – 4 Februarie
Deplasare vs CSA Steaua București – 8 Februarie
Acasă vs CSM Slatina – 11 Februarie
Deplasare vs CS Dinamo București – 18 Februarie

Dacă vor interveni schimbări de program , stadion , sau plănuim să transmitem în direct vreuna dintre întâlnirile noastre , vă vom anunța din timp pe rețelele noastre de socializare.

Multă baftă, băieți! Tot înainte!”, anunță Progresul Spartac pe pagina de Facebook.

Progresul Spartac, în lupta pentru evitarea retrogradării

Progresul Spartac ocupă locul 18, cu 15 puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare, locul 17, care momentan are un golaveraj superior. În 2023, Progresul Spartac mai are de disputat meciuri cu FK Miercurea Ciuc (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă) și Poli Iași (deplasare) în sezonul regular.

În cele 16 etape disputate în 2022, Progresul Spartac a adunat trei victorii, șase egaluri și șapte înfrângeri și un golaveraj de 14 goluri marcate și 23 primite.

Dănilă Parfeon, fotbalistul primei părți a sezonului pentru Progresul Spartac

Progresul Spartac s-a numărat printre echipele din Liga 2 care și-au pus fanii să desemneze cel mai bun fotbalist al anului 2022. Nou-promovata în liga secundă a organizat două tururi de votare, iar suporterii formației lui Andrei Erimia l-au ales pe fundașul Dănilă Parfeon, în vârstă de 24 de ani.

În primul tur a intrat un număr de 25 de jucători, cu cele mai multe minute jucate pe parcursul anului, iar în turul secund, pe lângă câștigător, în urma voturilor fanilor, au mai intrat patru jucători, Eugen Lixandru, Ionuț Tudorache, Mihai Ciontoș și Silvian Matei.

Dănilă Parfeon a făcut un an bun atât în Liga 3, până în vară, cât și în prima parte a stagiunii de Liga 2. În întreg anul a adunat 31 de meciuri, ratând doar două partide, fiind integralist în toate confruntările în care a intrat în planurile lui Andrei Erimia.

În Liga 2 a bifat 15 meciuri, absentând doar în confruntarea din runda a 14-a, cu Ripensia.

 

 

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/topul-rezervelor-din-liga-2-19257187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-si-a-desemnat-fotbalistul-anului-2022-19257075

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-progresului-spartac-da-vina-si-pe-ghinion-pentru-evolutia-echipei-in-prima-parte-a-sezonului-de-liga-2-nu-a-iesit-asa-cum-ne-am-fi-dorit-antrenorul-erimia-se-mai-gandeste-19256687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-planuieste-sa-revina-pe-arena-proprie-19256529

 

 

 

Andrei PASCU 08 Jan. 2023, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă