Progresul Spartac și-a desemnat fotbalistul anului 2022. Fanii au votat în două tururi: ”A început fotbalul acum 16 ani în Cotroceni și e un jucător reprezentativ pentru spiritul progresist contemporan”

Răzvan STÎNGĂ 02 Jan. 2023, 13:37 Liga 2
Progresul Spartac și-a desemnat fotbalistul anului 2022. Fanii au votat în două tururi: ”A început fotbalul acum 16 ani în Cotroceni și e un jucător reprezentativ pentru spiritul progresist contemporan”

Progresul Spartac s-a numărat printre echipele din Liga 2 care și-au pus fanii să desemneze cel mai bun fotbalist al anului 2022. Nou-promovata în liga secundă a organizat două tururi de votare, iar suporterii formației lui Andrei Erimia l-au ales pe fundașul Dănilă Parfeon, în vârstă de 24 de ani.

În primul tur a intrat un număr de 25 de jucători, cu cele mai multe minute jucate pe parcursul anului, iar în turul secund, pe lângă câștigător, în urma voturilor fanilor, au mai intrat patru jucători, Eugen Lixandru, Ionuț Tudorache, Mihai Ciontoș și Silvian Matei.

Dănilă Parfeon, cel mai bun fotbalist al anului 2022 la Progresul Spartac 

Dănilă Parfeon a făcut un an bun atât în Liga 3, până în vară, cât și în prima parte a stagiunii de Liga 2. În întreg anul a adunat 31 de meciuri, ratând doar două partide, fiind integralist în toate confruntările în care a intrat în planurile lui Andrei Erimia.

În Liga 2 a bifat 15 meciuri, absentând doar în confruntarea din runda a 14-a, cu Ripensia.

PROGRESISTUL ANULUI 2022: DĂNILĂ PARFEON!

E greu să te remarci ca fundaș, mai ales în fața spectatorului „casual”. Din acest motiv, reușita lui Dănilă Parfeon de a impresiona suporterii bleu-albaștri cu performanțele sale din acest an din poziția de fundaș central este cu atât mai impresionantă! Cu o fiabilitate remarcabilă, jucând 90 de minute în toate cele 31 de meciuri ale sale din acest an (2790 de minute), ratând doar două partide, datorită unui cartonaș roșu, respectiv unei accidentări ușoare, plasarea sa în linia defensivă progresistă s-a dovedit a fi cea mai ușoară decizie tactică a antrenorului Andrei Erimia de-a lungul lui 2022.

Dănilă a început anul cu performanțe consistente în Liga a 3-a, care au culminat, evident, cu promovarea în eșalonul secund alături de colegii săi, pe 8 iunie. Totuși, apogeul său în 2022 au fost performanțele defensive din Liga a 2-a, statistica InStat, precum și confirmarea vizuală a abilității sale în fața unor adversari mai experimentați, l-au clasat ca unul dintre cei mai buni fundași din întreg eșalonul secund, în acest sezon. Un debut destul de bun la acest nivel.

Așadar, unul dintre cei mai vechi cavaleri ai frunzei de platan, începând fotbalul acum șaisprezece ani în Cotroceni, continuă să fie un jucător reprezentativ pentru spiritul progresist contemporan, purtând culorile bleu-albastre în aproape întreaga sa carieră fotbalistică, și urcând în doar cinci ani de la meciuri pentru echipa noastră secundă în Liga a 5-a, la partide de Liga a 2-a în care poate fi considerat chiar „omul meciului”. Toate acestea, la doar 24 de ani.

Mulțumim tuturor susținătorilor bleu-albaștri care au votat în ediția inaugurală a Progresistul Anului, sondajele noastre înregistrând aproape o mie de voturi de-a lungul celor două runde! Chiar și așa, dorim să menționăm că, precum este probabil conștient și Dănilă Parfeon, acesta nu ar fi putut avea un 2022 la fel de bun fără întregul colectiv de jucători progresiști, fiecare dintre aceștia remarcându-se în felul lor prin performanțele acestora de pe teren, dar și prin spiritul lor colectiv de echipă! Așa că pe lângă câștigător, dorim să felicităm cu această ocazie întregul lot bleu-albastru pentru contribuțiile acestora de anul trecut, indiferent de numărul lor de apariții, sau voturi primite din partea suporterilor!

Vă urăm tuturor un 2023 fericit! Tot înainte!”, notează Progresul Spartac pe pagina de Facebook.

Progresul Spartac, cel mai slab punctaj din Liga 2 în meciurile de acasă

Progresul Spartac este pe ultimul loc în Liga 2 dacă luăm în calcul doar meciurile jucate acasă. A adunat numai 7 puncte în nouă partide, o victorie, patru remize și patru eșecuri.

La general, Progresul Spartac ocupă locul 18, cu 15 puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare, locul 17, care momentan are un golaveraj superior. În 2023, Progresul Spartac mai are de disputat meciuri cu FK Miercurea Ciuc (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă) și Poli Iași (deplasare).

În cele 16 etape disputate în 2022, Progresul Spartac a adunat trei victorii, șase egaluri și șapte înfrângeri și un golaveraj de 14 goluri marcate și 23 primite.

Mesajul transmis de Progresul Spartac la final de an

Foto: Răzvan Părăsică (Sport Pictures) și Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-progresului-spartac-da-vina-si-pe-ghinion-pentru-evolutia-echipei-in-prima-parte-a-sezonului-de-liga-2-nu-a-iesit-asa-cum-ne-am-fi-dorit-antrenorul-erimia-se-mai-gandeste-19256687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-planuieste-sa-revina-pe-arena-proprie-19256529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-si-a-aflat-adversarele-de-la-turul-de-elita-de-cine-trebuie-sa-treaca-pentru-calificarea-la-euro-19256190

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atacantul-luat-de-progresul-spartac-de-la-selimbar-sa-i-fie-golgheter-s-a-despartit-de-bucuresteni-andrei-erimia-a-renuntat-la-inca-un-jucator-19256175

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Jan. 2023, 13:37 Liga 2
Pe aceeași temă