Progresul Spartac vrea să revină acasă din 2023. Nou-promovata e convinsă că spectatorii se vor înghesui la meciurile din Liga 2, după ce i-a îndepărtat prin prețuri exagerate

Răzvan STÎNGĂ 15 Dec. 2022, 14:00 Liga 2
Progresul Spartac vrea să revină acasă din 2023. Nou-promovata e convinsă că spectatorii se vor înghesui la meciurile din Liga 2, după ce i-a îndepărtat prin prețuri exagerate

Progresul Spartac a fost nevoită să joace meciurile din Liga 2, de pe teren propriu, pe alte stadioane decât cel propriu, pe care a evoluat și în Liga 3. Pentru că nu a îndeplinit cerințele Federației Române de Fotbal, a fost nevoită să aleagă alte arene, fie Buftea, fie Clinceni.

Progresul Spartac vrea să revină pe stadionul propriu din 2023

A fost un inconvenient pentru Progresul Spartac, lucru remarcat în mai multe rânduri de antrenorul Andrei Erimia, care a precizat la final de an că se vor face demersurile necesare pentru ca stadionul propriu să fie adus la anumite standarde.

Astfel, dacă va reuși să primească acceptul Federației Române de Fotbal, atunci Progresul Spartac va aduce în tribune până la 1.000 de spectatori, e convins Andrei Erimia, echipa sa neavând prea mult susținerea fanilor în partidele jucate la Buftea sau Clinceni.

Progresul Spartac a facilitat îndepărtarea spectatorilor

E adevărat că nou-promovata e vinovată și ea pentru faptul că nu a atras oameni în tribune, punând prețuri exagerat de mari la anumite meciuri jucate la Clinceni, în care a întâlni formații cu nume la nivelul Ligii 2.

În loc să atragă oamenii cu prețuri accesibile, a preferat să le ridice foarte mult, până și peste nivelul biletelor din SuperLiga României.

Sezonul ăsta am fost nevoiți să jucăm ba la Buftea, ba la Clinceni, lucru care a făcut să evoluăm meciurile de acasă fără suporteri sau cu foarte puțini suporteri. Sunt absolut convins că dacă am fi jucat în Vrabiei, stadionul ar fi fost plin, poate și 1.000 de oameni ar fi fost în tribune, care ne-ar fi susținut, ne-ar fi încurajat.

Ținând cont de structura tribunelor, care sunt foarte aproape de gazon, s-ar fi creat o atmosferă care ar fi împins echipa de la spate. Chestia asta ne lipsește, acesta ar fi un aspect.

Ne dorim foarte tare să reușim în a doua parte a sezonului să desfășurăm meciurile de acasă în Vrabiei. În acest sens vom face și demersurile necesare pentru a obține aprobarea celor de la FRF. Sper să reușim, rămâne de văzut”, a spus Andrei Erimia.

Progresul Spartac, cel mai slab punctaj din Liga 2 în meciurile de acasă

Progresul Spartac este pe ultimul loc în Liga 2 dacă luăm în calcul doar meciurile jucate acasă. A adunat numai 7 puncte în nouă partide, o victorie, patru remize și patru eșecuri.

La general, Progresul Spartac ocupă locul 18, cu 15 puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare, locul 17, care momentan are un golaveraj superior. În 2023, Progresul Spartac mai are de disputat meciuri cu FK Miercurea Ciuc (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă) și Poli Iași (deplasare).

În cele 16 etape disputate în 2022, Progresul Spartac a adunat trei victorii, șase egaluri și șapte înfrângeri și un golaveraj de 14 goluri marcate și 23 primite.

Urmează meciuri în care putem să câștigăm mai mult, aproape imposibil să ne propunem sau să luăm în calcul egalul la meciurile care vin. Va trebui să încercăm să câștigăm cât mai mult, pentru a ajunge cel puțin la barajul de menținere în Liga 2.

Toată chestia asta depinde de cum vom reuși în aceste trei luni să ne pregătim din toate punctele de vedere pentru a doua parte a campionatului”, spunea Andrei Erimia despre meciurile din 2023.

Foto: Progresul Spartac și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)
Video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-si-a-aflat-adversarele-de-la-turul-de-elita-de-cine-trebuie-sa-treaca-pentru-calificarea-la-euro-19256190

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atacantul-luat-de-progresul-spartac-de-la-selimbar-sa-i-fie-golgheter-s-a-despartit-de-bucuresteni-andrei-erimia-a-renuntat-la-inca-un-jucator-19256175

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatia-din-liga-2-ingrijoreaza-progresul-spartac-andrei-erimia-suntem-pe-un-loc-pe-care-nu-ne-am-inchipuit-ca-vom-ajunge-lunile-de-pauza-cruciale-19255979

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-zavaleanu-este-si-optimist-dupa-ce-planul-de-reorganizare-modificat-al-clubului-dinamo-a-fost-respins-se-intampla-in-multe-cazuri-sa-fie-intoarse-hotararile-19256528

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-doua-plecari-de-la-fk-miercurea-ciuc-unul-dintre-jucatori-isi-continua-cariera-la-nk-celje-19256515

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Dec. 2022, 14:00 Liga 2
Pe aceeași temă