Ripensia a remizat cu ceva noroc contra Progresului Spartac și încheie încă o deplasare în acest sezon fără să câștige. Iulian Muntean: ”Rezultatul este cât de cât echitabil”

Anda DELIU 12 Nov. 2022, 23:45 Liga 2
Ripensia a remizat cu ceva noroc contra Progresului Spartac și încheie încă o deplasare în acest sezon fără să câștige. Iulian Muntean: ”Rezultatul este cât de cât echitabil”

Ripensia Timișoara a terminat la egalitate, la scorul de 1-1, jocul cu Progresul Spartac, desfășurat sâmbătă, în etapa a 14-a a Ligii 2.

Un punct obținut cu noroc pentru bănățeni, după ce bucureștenii mutați la Buftea pentru jocurile de acasă au deschis scorul, iar apoi trupa lui Muntean a marcat după ce mingea s-a lovit de Piftor și a intrat în poartă.

Iulian Muntean s-a declarat, totuși, mulțumit cu acest rezultat contra nou-promovatei.

Iulian Muntean crede că rezultatul cu Progresul Spartac este echitabil

Muntean e de părere că rezultatul a fost, per ansamblu, echitabil.

”Ținând cont că am fost conduși de la începutul jocului, până la urmă un punct este totuși un punct. Chiar dacă ne-am dorit mai mult și încercam să obținem victoria. Din păcate, atât s-a putut astăzi și, până la urmă, poate că rezultatul este cât de cât echitabil, după ce s-a întâmplat pe teren, ținând cont de ocaziile ambelor echipe. Probabil un rezultat mulțumitor pentru ambele formații. A doua repriză am dominat-o noi. Din păcate, nu am fost foarte periculoși. Am avut câteva situații pe care nu le-am fructificat. După care, în momentul în care am egalat s-a echilibrat un pic jocul. A fost pe contre. Oricare dintre echipe putea să-și apropie cele trei puncte”, a spus Iulian Muntean, antrenorul principal de facto al Ripensiei, în acte preparator sportiv.

Fără victorie în deplasare, după al optulea joc

Bănățenii nu au câștigat niciun meci pe teren advers în tot acest sezon și au luat majoritatea punctelor acasă. În opt jocuri afară a obținut doar trei egaluri și a marcat de două ori, unul fiind un autogol. Muntean a pomenit și despre factorul presiune.

”Până la urmă, e important că el a treilea punct din deplasare. Din păcate, încă nu reușim să câștigăm în deplasare. Noi întotdeauna sperăm să vină victoria la următorul meci. Nu există un meci în care să intrăm pe teren și să nu ne dorim victoria. Pe de alt parte, trebuie să-i felicit până la urmă pe băieți pentru cum s-au pregătit. S-a văzut concentrarea, și-au dorit foarte mult victoria și probabil că și-a pus pus un pic amprenta presiunea. Toată lumea se aștepta ca noi să câștigăm astăzi aici. Nu prea înțeleg 100 la sută de ce, dar presiunea până la urmă la unii jucători care sunt tineri se vede și unii nu au mai jucat la capacitate maximă”, a mai precizat Muntean.

Locul 13, cel mai bun al timișenelor prezente în acest sezon în Liga 2

Ripensia e acum cea mai bine clasată echipă din Liga 2 dintre formațiile timișene prezente în competiție. Totuși, realist, Muntean a punctat că este mult prea puțin.

”Suntem cea mai bine clasată, dar, din păcate, suntem tot acolo jos. În mod normal, o echipă de Timiș ar fi trebuit să fie acolo sus. Măcar una dacă nu ambele”, a apreciat cel care pe raportul de joc e trecut ca preparator sportiv.

Ripensia în egalul cu Progresul Spartac: Toroc – Zamfirescu, Lalic (Țieranu 87’), Fridrich, Andr. Macrițchii – Stoi (cpt.)(Vidrăsan 83’), Rz. Morariu (Tud. Călin 46’) – Sofran (Mih. Ene 69’), Zimța (Piftor 46’), Mogoș – Gavra. Rezerve neutilizate: Flonta – Rob. Stoica, Mihart, Piftor.

Ripensia are 16 puncte și ocupă locul 13 în Liga 2. Săptămâna viitoare, când campionatul e în pauză, nu va disputa niciun amical. La reluarea campionatului va juca acasă cu SC Oțelul Galați.

Foto: Ripensia Timișoara

Anda DELIU 12 Nov. 2022, 23:45 Liga 2
Pe aceeași temă