Progresul Spartac merge cu șansa a doua pe terenul echipei FK Miercurea Ciuc, iar Andrei Erimia recunoaște: ”Diferențele sunt destul de mari”. Doi fotbaliști s-au recuperat după accidentări și pot juca

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2023, 16:50 Liga 2
Progresul Spartac merge cu șansa a doua pe terenul echipei FK Miercurea Ciuc, iar Andrei Erimia recunoaște: ”Diferențele sunt destul de mari”. Doi fotbaliști s-au recuperat după accidentări și pot juca

Progresul Spartac are meciuri grele în finalul sezonului regular, în ultimele trei runde urmând să întâlnească două formații cu șanse la play-off. Cu FK Miercurea Ciuc va debuta nou-promovata în 2023, pe teren adversar, un duel foarte complicat.

Formația pregătită de Andrei Erimia va merge cu încredere pe terenul ciucanilor, chiar dacă antrenorul a recunoscut, înaintea deplasării la Miercurea Ciuc, că elevii săi vor începe cu șansa a doua.

Progresul Spartac, pregătită de partida cu FK Miercurea Ciuc. Andrei Erimia, conștient că gazdele vor fi favorite

Plusul de care dispune Progresul Spartac după această pauză de iarnă este cu siguranță experiența, jucătorii știind acum mai multe despre cum trebuie abordat un meci din Liga 2, mai ales că ulterior vine și play-out-ul, acolo lupta urmând să fie una aprigă pentru salvarea de la retrogradare.

Primul meci după o pauză lungă, toți suntem dornici să reîncepem meciurile oficiale. Sigur, e un adversar, așa cum am spus și în discuțiile precedente, foarte puternic, una dintre echipele cu șanse reale de promovare în Liga 1 și cu obiectiv declarat.

Bineînțeles, diferențele între noi și ei sunt destul de mari, însă vom avea ambiția și sper că și inteligența să obținem ceva din meciul acesta. Așa cum se știe, suntem într-o situație, în clasament, care ne obligă să scoatem puncte din fiecare meci. Va fi un meci greu, cu siguranță”, a declarat Andrei Erimia înaintea confruntării de la Miercurea Ciuc, care a avut o veste bună pentru suporterii Progresului Spartac.

Progresul Spartac poate miza în partida cu FK Miercurea Ciuc pe Andrei Purice și Ionuţ Tudorache

Erimia a confirmat faptul că Andrei Purice și Ionuţ Tudorache s-au întors la antrenamente, și-au revenit după accidentări și ar putea evolua în duelul cu FK Miercurea Ciuc.

Același lucru nu se poate spune însă despre Andrei Grigore, în continuare indisponibil pentru duelurile următoare.

Mă bucur că au revenit doi jucători după accidentări, se pregătesc normal cu echipa. Purice, așa cum am spus și după meciul cu Dinamo, și Tudorache sunt apți. Singurul jucător care e în continuare accidentat e Grigore.

Din punctul acesta de vedere, putem spune că avem aproape tot lotul valid pentru meciul de la Miercurea Ciuc”, a mai spus Erimia.

Progresul Spartac reia Liga 2 la Miercurea Ciuc

Progresul Spartac ocupă locul 18, cu 15 puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare, locul 17, care momentan are un golaveraj superior. În 2023, Progresul Spartac mai are de disputat meciuri cu FK Miercurea Ciuc (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă) și Poli Iași (deplasare) în sezonul regular.

În cele 16 etape disputate în 2022, Progresul Spartac a adunat trei victorii, șase egaluri și șapte înfrângeri și un golaveraj de 14 goluri marcate și 23 primite.

Progresul Spartac reia Liga 2 cu cinci noi jucători în lot: Patrick Ziepop, Alexandru DespaFelix Menn, Boison Wynney și Ciprian Stanciu.

Foto: George Filip / Mediafax Foto
Video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-victorie-in-meciul-amical-cu-cs-dinamo-19260762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-reziliat-contractul-cu-robert-petculescu-19260540

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-trei-achizitii-19260477

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2023, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă