Progresul Spartac merge la Târgu Jiu cu gândul unui rezultat pozitiv. Andrei Erimia, analiza partidei cu Viitorul Pandurii și jucătorul pe care poate miza în premieră în acest sezon

Răzvan STÎNGĂ 16 Sep. 2022, 15:33 Liga 2
Progresul Spartac merge la Târgu Jiu cu gândul unui rezultat pozitiv. Andrei Erimia, analiza partidei cu Viitorul Pandurii și jucătorul pe care poate miza în premieră în acest sezon

Eliminată prematur din Cupa României, 1-2 cu CSM Alexandria, Progresul Spartac are meci în Liga 2 sâmbătă, în etapa a 7-a, în deplasare, cu Viitorul Pandurii, la Târgu Jiu. Practic, a doua deplasare la rând pentru nou-promovată, care a disputat și duelul cu formația din Alexandria pe teren advers.

Progresul Spartac, meci cu Viitorul Pandurii în etapa a 7-a a Ligii 2. Reacția lui Andrei Erimia

Progresul Spartac are trei meciuri la rând cu rezultate pozitive în campionat, 1-0 cu Poli Timișoara, 2-1 cu FC Brașov și 0-0 cu SC Oțelul. Vrea să obțină încă un scor bun în duelul cu gorjenii, dar Viitorul Pandurii se află și ea într-un moment bun, cu trei rezultate pozitive la rând.

A învins CS Comunal Șelimbăr și Poli Timișoara cu același scor, 1-0, iar apoi, în turul 3 din Cupa României, a trecut de Flacăra Horezu în prelungiri, scor 3-2. Antrenorul Progresului Spartac, Andrei Erimia, a prefațat duelul cu formația din Târgu Jiu și își dorește o prestație solidă din partea jucătorilor săi.

Andrei Erimia, înainte de Viitorul Pandurii – Progresul Spartac

Erimia a avut cuvinte de laudă la adresa Viitorului Pandurii, mai ales din perspectiva modului în care s-a descurcat în ultimele partide oficiale. A analizat atent adversarii de sâmbătă, pe care i-a remarcat că au utilizat două sisteme de joc în duelurile de până acum.

Este o echipă bună, aș spune o echipă interesantă, care are capacitatea să atace pozițional destul de bine, are o fluiditate de posesie și ajunge destul de ușor în situații de gol. O echipă destul de bună și pe tranziție pozitivă, a alternat perioade de meci în care a arătat lucrurile astea despre care am vorbit, cu perioade în care s-a apărat foarte aproape de careul lor.

Cu siguranță e o echipă bună, drept dovadă și rezultatele pe care le-a obținut în ultimele etape. Nu va fi ușor, e o deplasare lungă, vom pleca cu o zi înainte, nu știu dacă vom avea neapărat un avantaj pentru că am jucat mai devreme în Cupa României.

Ei au folosit două sisteme, în principiu, până acum. Rămâne de văzut ce vor alege pentru meciul de sâmbătă. Vin după o victorie la Timișoara, importantă pentru ei, 1-0, n-au primit gol. Rămâne de văzut dacă vom reuși ceea ce ne propunem”, a spus Andrei Erimia.

Silvian Matei, în lot pentru partida Viitorul Pandurii – Progresul Spartac

Progresul Spartac ar putea miza sâmbătă pe un jucător pe care nu a contat până acum, de când a început noul sezon. Silvian Matei, în vârstă de 23 de ani, a intrat în ritmul de joc pe care îl vrea Andrei Erimia și sunt șanse să evolueze cu Viitorul Pandurii. Dacă va fi utilizat, fundașul va intra pe parcursul meciului, nu din primul minut.

Poate fi folosit chiar și la meciul ăsta, evident nu de la început, dar e o variantă. Sigur, are nevoie de timp să se pună la punct cu condiția fizică. A intrat în ritmul de joc și ar putea avea o intensitate corespunzătoare meciurilor oficiale. Va mai dura puțin până va fi sută la sută pregătit”, a mai spus Andrei Erimia.

Progresul Spartac, trei rezultate pozitive la rând în Liga 2. Viitorul Pandurii, în creștere de formă

Pe lângă egalul cu SC Oțelul din runda trecută, Progresul Spartac a mai înregistrat, în rundele precedente de Liga 2, două victorii, 2-1 cu FC Brașov și 1-0 cu Politehnica Timișoara, astfel că o victorie cu CSM Alexandria părea la îndemână.

Nou-promovata a terminat runda a 6-a în partea superioară a clasamentului diviziei a doua, pe locul 8, și are șansa să șteargă eșecul din Cupa României cu Viitorul Pandurii.

De partea cealaltă, Viitorul Pandurii e pe locul 10 înainte de startul rundei a 7-a, cu 9 puncte, la un punct, așadar, de Progresul Spartac.

Foto și video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-spartac-eliminare-surprinzatoare-din-cupa-romaniei-a-pierdut-cu-csm-alexandria-desi-a-marcat-in-minutul-1-si-acuza-arbitrajul-golul-de-2-1-al-gazdelor-a-venit-dupa-un-penalty-abs-19245395

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/iesenii-isi-fac-buletin-de-timisoara-dupa-trei-deplasari-in-campionat-in-orasul-de-pe-bega-poli-iasi-a-cazut-in-play-off-ul-cupei-romaniei-sa-joace-tot-in-timis-la-dumbravita-tragerea-ast-19245682

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/soimii-lipova-a-dat-peste-gloria-buzau-in-play-off-ul-cupei-romaniei-am-fi-dorit-sa-jucam-cu-dinamo-dar-si-gloria-ne-va-umple-tribuna-noului-stadion-19245677

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-ocna-mures-isi-face-calcule-sa-ajunga-in-grupele-cupei-romaniei-dupa-ce-a-picat-cu-csm-slatina-in-play-off-alexandru-giurgiu-un-adversar-rezonabil-pentru-noi-si-poate-mai-reusim-o-minune-19245674

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Sep. 2022, 15:33 Liga 2
Pe aceeași temă