Progresul Spartac și-a stabilit un program de iarnă încărcat cu amicale. Printre adversari se numără Dinamo și Steaua

Marius ANGHEL 08 Jan. 2024, 16:38 Liga 2
Progresul Spartac și-a stabilit un program de iarnă încărcat cu amicale. Printre adversari se numără Dinamo și Steaua

Progresul Spartac va avea un program de pregătire de iarnă ”dintre cele mai încărcate din ultimii ani”, după cum singur transmite clubul clasat pe ultimul loc în Liga 2 după primele 15 etape.

Antrenorul Andrei Erimia și conducerea trupei bucureștene sunt convinși că menținerea sportivă în acest eșalon este imposibilă, ținând cont de numărul de puncte acumulate în prima parte a sezonului, doar unul, astfel că tratează această perioadă doar cu gândul de a forma un lot pe care să se bazeze și din vară încolo, când se va coborî în Liga 3.

Progresul Spartac se reunește în data de 10 ianuarie și va disputa nouă amicale

Progresul Spartac se va reuni în data de 10 ianuarie, însă are programată vizita medicală cu o zi mai devreme, din 9 ianuarie. Întreaga pregătire de iarnă va fi efectuată pe plan local, iar primul amical va avea loc în data de 20 ianuarie.

Nu mai puțin de nouă teste vor disputa jucătorii aflați sub comanda lui Andrei Erimia, printre cei mai puternici fiind Dinamo, Steaua, Chindia și Metaloglobus.

”În această iarnă vom avea parte de o campanie de preparare orientată pe testarea a cât mai multor jucători”, transmite Progresul Spartac că va avea ca scop principal în această perioadă până la reînceperea Ligii 2, programată în jurul datei de 24 februarie.

”Programul iernii pentru seniorii Progresului!
Era deja destul de clar, luând în calcul situația din clasament, precum și declarațiile antrenorului Andrei Erimia de luna trecută despre procesul de reconstrucție care va urma la clubul nostru, că în această iarnă vom avea parte de o campanie de preparare orientată pe testarea a cât mai multor jucători. Acest lucru e confirmat și de programul nostru de amicale, unul dintre cele mai încărcate din ultimii ani, jucătorii bleu-albaștrii anticipând nu mai puțin de nouă meciuri în 29 de zile, dintre care primele trei în zile consecutive.
Chiar dacă nu vom organiza nici un cantonament, progresiștii vor fi puși la încercare aici, în capitală, urmând să întâlnească o gamă largă de adversare: de la juniorii Rapidului și echipe de Liga a 3-a, la colege de eșalon, și chiar și un adversar din Superligă (Dinamo). La finalul acestor amicale, ne vom pregăti de reluarea Ligii a 2-a, cel mai probabil pe 24 Februarie, având să primim vizita celor de la Gloria Buzău în Etapa a 16-a a sezonului regular.

Reluăm mai jos programul complet:
Acasă vs Dunărea Giurgiu – 20 Ianuarie
Deplasare vs Dinamo 1948 – 21 Ianuarie
Deplasare vs Chindia Târgoviște – 22 Ianuarie
Deplasare vs CSA Steaua București – 27 Ianuarie
Deplasare vs Metaloglobus – 1 Februarie
Deplasare vs Rapid U19 – 3 Februarie
Acasă vs ARO Câmpulung Muscel – 7 Februarie
Acasă vs Popești-Leordeni – 10 Februarie
Acasă vs Unirea Bascov – 17 Februarie

Dacă vor interveni schimbări de program, stadion, sau plănuim să transmitem în direct vreuna dintre întâlnirile noastre, vă vom anunța din timp pe rețelele noastre de socializare. Până atunci, vom reveni cu mai multe detalii despre pregătirea bleu-albaștrilor, precum și cu știri despre noile schimbări din lot, odată cu reunirea din această săptămână.
Multă baftă, Progresul! Tot înainte!”, sună întregul comunicat al clubului din București, dar care își dispută meciurile de pe teren propriu la baza de la Buftea a FRF.

Echipa lui Andrei Erimia este ultima în Liga 2, cu șanse sportive extrem de mici de menținere în eșalon

20 este locul ocupat de Progresul Spartac în Liga 2 după 15 etape, ultimul, cu doar 1 punct acumulat. Prima echipă aflată deasupra sa este CSM Alexandria, cu 8 puncte, iar ultimele locuri care asigură salvarea sunt ocupate în acest moment de Metaloglobus București și Campionii FC Argeș, ocupantele pozițiile 16, respectiv 15, fiecare cu câte 18 puncte acumulate.

Singurul punct acumulat în acest sezon de Progresul Spartac a avut loc în meciul din etapa a 5-a, în deplasare la Reșița, cu CSM Reșița, în fața căreia a înregistrat un 0-0.

Campionatul se reia în jurul datei de 24 februarie, iar echipa lui Andrei Erimia va mai avea meciuri în sezonul regular contra Gloria Buzău (acasă), Campionii FC Argeș (deplasare), Unirea Slobozia (acasă) și Ceahlăul Piatra Neamț (deplasare). Ulterior vor urma șase partide în play-out.

  • Până în acest moment, Progresul Spartac nu a anunțat oficial nicio despărțire și nicio achiziție.

Foto principal: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/miza-reala-a-clubului-progresul-spartac-nu-este-mentinerea-in-liga-2-19296536

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzii-la-final-de-an-dupa-o-prima-parte-a-sezonului-dezastruoasa-pentru-progresul-spartac-19296290

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-resemnata-ca-va-retrograda-din-liga-2-in-liga-3-19296211

Marius ANGHEL 08 Jan. 2024, 16:38 Liga 2
Pe aceeași temă